Αντιπολεμική διαδήλωση, λίγες ώρες πριν την επίθεση...

Διαδήλωση  για την προαναγγελθείσα επίθεση από την Αμερική και τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13/04/2018.

Η πρωτοβουλία «Δρόμος Ανοιχτός» με έκτακτο κάλεσμά της, που απευθυνόταν στους απλούς πολίτες χωρίς να διαχωρίζει τις κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις τους, έδωσε το «παρών» στην διαδήλωση κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων  στην Συρία.

Στην συγκέντρωση μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία, συμμετείχαν κομματικές οργανώσεις και η «επιτροπή αλληλεγγύης για την Συρία».

 Ο «Δρόμος Ανοιχτός», μαζί με μέλη από τον Σύλλογο Γιάννης Κορδάτος και την Σπίθα Ν. Κόσμου - Κουκακίου, έστησε το πανό του  απέναντι από την Αμερικάνικη πρεσβεία, την οποία φρουρούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ (4 λεωφορεία μπροστά στην είσοδο), με ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (κάμερες υψηλής ανάλυσης κλπ).

Οι πεντακόσιοι περίπου συγκεντρωμένοι, φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα, ενώ προς το τέλος της συγκέντρωσης πέρασε από μπροστά πορεία του ΚΚΕ.

Στην πρωτοβουλία  «Δρόμος Ανοιχτός» συμμετέχουμε συναγωνιστές που προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και είμαστε πάντα ανοιχτοί στους απλούς πολίτες (σαν εμάς), χωρίς διακρίσεις και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Γι' αυτό θα θέλαμε η αντιπολεμική διαδήλωση να έχει χαρακτήρα παλλαϊκού συλλαλητηρίου και να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία αντιπολεμικού κινήματος, που παρά τον μοναδικό για την ιστορία της ανθρωπότητας κίνδυνο αυτοκαταστροφής της, δυστυχώς απουσιάζει!

Η έκτακτη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός»


Προσυγκέντρωση, Παρασκευή 13/4, ώρα 17:30, Στάση Μετρό Μεγάρου Μουσικής (έξοδος Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ)

Συναισθανόμενοι την οριακού χαρακτήρα κρισιμότητα των εξελίξεων στην μέση ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, θεωρούμε ότι το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε τούτες τις δραματικές ώρες για την παγκόσμια ειρήνη, είναι να ενώσουμε την φωνή μας με το λαό και να διατρανώσουμε το αίτημα μας για αποτροπή των «ανθρωπιστικών» βομβαρδισμών  εκ μέρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην πολύπαθη και αιματοκυλισμένη Συρία.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται βάσεις που βρίσκονται στην χώρα μας γι αυτό το σκοπό.

Είναι αδιανόητο να θεωρούμαστε μέλη μιας συμμαχίας που μακελεύει ανεξάρτητα κράτη στο βωμό της εκμετάλλευσης τους και της «κλοπής» των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών.

Είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε απαθείς την αυτοκαταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού  από ψυχοπαθείς φονιάδες των λαών.

Η ανθρωπότητα παίζει την ύπαρξη της κορώνα γράμματα!

Για να καταστούν οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι της, κυρίαρχοι ενός μονοπολικού κόσμου.

Για να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε έναν νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό.

Για να καταστεί ο πλανήτης από άκρη σε άκρη ιδιοκτησία των μονοπωλίων και της χρηματοοικονομικής ελίτ.

Για να μετατραπούν οι λαοί και τα έθνη,  σε άβουλα ανδράποδα της μιας και μόνης εξουσίας.

Γι' αυτό λοιπόν καλούμε σε παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ανεξάρτητα από  ιδεολογικές και κομματικές ταυτότητες.

Κάθε πολίτης που αισθάνεται, ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα για την παγκόσμια ειρήνη και την ανθρωπότητα, έχει το χρέος να ενώσει την φωνή του και να βροντοφωνάξει την θέση του στους ιμπεριαλιστές.

Σταματήστε τον πόλεμο!
Αφήστε τους λαούς να αποφασίσουν για την ζωή τους.
Έξω οι ξένοι στρατοί και οι μισθοφόροι πράκτορές τους, από την Συρία.
Σεβασμός στην Εθνική ανεξαρτησία των λαών και το απαραβίαστο των συνόρων τους.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας και των βάσεων του ΝΑΤΟ, στους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε άλλα κράτη.


12 Απριλίου 2018

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου