Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 18-19-20/07/2018)

Με 280 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων συνεχίζεται την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Ειδικότερα αυτό το τριήμερο, 136 πλειστηριασμοί αφορούν στην περιοχή της Αττικής, 36 στην Θεσσαλονίκη και 108 στην περιφέρεια.

Στους πίνακες που παρατίθενται, περιλαμβάνονται επίσης, 75 συμβατικοί πλειστηριασμοί χωρίς δημοσιευμένη μεταβολή τους σε ηλεκτρονικούς, διαμορφώνοντας το σύνολο των δημοσιευμένων πλειστηριασμών σε 355.

Σε συμβολαιογραφεία Αθήνας-Πειραιά-Κέας-Πόρου διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αρμοδιότητας ειρηνοδικείων Αττικής και συγκεκριμένα Αθηνών, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Ιλίου, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Λαυρίου, Μαραθώνα, Ελευσίνας, Νίκαιας, Πειραιά, Σαλαμίνας, Κέας, Πόρου και από την περιφέρεια της Ελλάδας πρώην ειρηνοδικείων των νομών Θεσσαλονίκης, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λέσβου και Ηρακλείου.

Σε συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αρμοδιότητας των ειρηνοδικείων Θεσ/νίκης, Βασιλικών και νομού Χαλκιδικής.


Στην περιφέρεια της Ελλάδας διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα (& ακίν. Πρεβέζης, Άρτας), Λάρισα (& ακίν. Μαγνησίας), Τρίκαλα (& ακίν. Μαγνησίας), Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Κεφαλλονιά (ακίν. Αιτωλ/νίας, Ηλείας), Λέσβο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ηράκλειο και Χανιά (& ακίν. Ρεθύμνου).

Αυτή την εβδομάδα το Δημόσιο (Α.Α.Δ.Ε.) δεν εμφανίζεται στους επισπεύδοντες. Αναμφίβολα όμως θα επανέλθει δριμύτερο το επόμενο χρονικό διάσημα και δυστυχώς δεν θα αφορά μόνο σε μεγάλες οφειλές ολίγων ή ακριβά ακίνητα οφειλετών Σύντομα θα μπουν στο «παιχνίδι» τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι μικρές οφειλές (από 500 €) και μικρές περιουσίες των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι αντικαταστάσεις συμβολαιογράφων οι σύλλογοι των οποίων είχαν αποφασίσει αποχή από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με αυτούς του συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων του υπόδικου προέδρου για το Παραδικαστικό ΙΙ, Γεωργίου Ρούσκα. Συγκεκριμένα έχουν δημοσιευτεί 44 αντικαταστάσεις συμβολαιογράφων, στους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 45 πλειστηριασμοί (11,7%) ακινήτων με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 €
► 61 πλειστηριασμοί (17,8%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από   50.000 έως 100.000 €
► 64 πλειστηριασμοί (22,4%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 100.000 έως 200.000 €
► 29 πλειστηριασμοί (15,9%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 200.000 έως 300.000 €
► 38 πλειστηριασμοί (12,1%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 300.000 έως 500.000 €
► 43 πλειστηριασμοί (20,1%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 500.000 €

Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας ανά πλειστηριασμό έως 300.000 € επισπεύδονται οι 199 απ' τους 280 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 71,1% τουλάχιστον.

ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ www.tnomik.gr
ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤ/ΜΟΥΣ ΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣ/ΜΩΝ. ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ.
ΣΗΜ. 4: ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΗΜ/ΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 208, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ www.tnomik.gr ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται η διεύθυνση διεξαγωγής του πλειστηριασμού, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου, το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός καθώς και η εμπορική αξία των ακινήτων, η οποία είναι και τιμή 1ης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου