Τι συμβαίνει στην Ιταλία; Γίνεται μια ''φασιστική'' χώρα σύμβολο για τους λαούς της Ευρώπης;

In bocca al lupo ιταλικέ λαέ...
Του Νίκου Κλειτσίκα

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες...
και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης »
Diego Fusaro

Σύμφωνα και με τη βρετανική εφημερίδα The Independent "Η Ιταλία γίνεται φασιστική χώρα" (Before our eyes, Italy is becoming a fascist state).
Τους τελευταίους μήνες η παγκόσμια "δημοσιογραφία" - και η ελληνόφωνη έχει την τιμητική της, ειδικότερα η αυτοανακηρυγμένη "αριστερή"- ανακάλυψαν πως «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα της φασιστικής Ιταλίας», για να παραφράσουμε τους Κάρολο και Φρίντριχ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
Σήμερα η επιβεβαίωση της "φασιστικής" απειλής: Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!
Η Ευρώπη, η "μεγάλη οικογένεια των δικαιωμάτων, του πολιτισμού, της προόδου" και του ευρώ κινδυνεύει!
Τι κι αν τους απείλησαν "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!, τι κι αν ακόμη και οι τεράστιες προσωπικότητες του πλανήτη είπαν ένα λόγο για να συνετίσουν τους φασίστες (Λαγκάρντ και Βαρουφάκης απειλούν την Ιταλία!), αυτός ο λαός φασιστών κι η φασιστική του κυβέρνηση βάλθηκαν να αποσταθεροποιήσουν τη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση, την ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία που έχουν βαπτίσει Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ... όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς που εργάζονται για τον άνθρωπο, για την πρόοδο κι ευημερία των λαών.

Κι εκείνος ο Σαλβίνι συνεχίζει το φασιστικό του παραλήρημα: « Δεν θα κάνουμε χάρες στους Σόρος, στους Γιουνγκέρ, στους κερδοσκόπους που θα ήθελαν μια φοβισμένη Ιταλία, γονατιστή και προς ξεπούλημα. Ο άνεμος αλλάζει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν κάνω πίσω ούτε ένα χιλιοστό».
Κι εκείνος ο Μπέπε Γκρίλο, ο ιδρυτής του Κινήματος 5 αστέρων, πάει... ξεσάλωσε κι αυτός. Μιλώντας στην ολοκλήρωση της μεγάλης γιορτής του Κ5α στη Ρώμη, μέσα σε φασιστικό παραλήρημα κι αυτός, κάλεσε σε εξέγερση υπέρ του φασισμού: «Δεν φοβόμαστε κανέναν! Ειδικά αυτά τα άρρωστα μυαλά... στο πούτσο μας το spread, οι εταιρίες (Goldman Sachs, HSBC, Barclays, JP Morgan κ.λπ.)... δεν μας φοβίζουν τα γεροντάκια της ΕΕ που ανησυχούν για τη σταθερότητα... δεν πέφτουμε σε παγίδες... άντε γαμηθείτε... είμαστε ελεύθεροι...
Γράψτε στ' αρχίδια σας το χρέος... τι σημαίνει χρέος; Μην νοιώθετε ένοχοι... η Γερμανία έγινε αυτό που είναι γιατί δεν πλήρωσε το χρέος της...
Να επενδύσουμε στα σχολεία... πολλά σχολεία... πολλοί καθηγητές, πολλά Λύκεια... πολλά νοσοκομεία... πολλούς γιατρούς... Ανθρωπισμός γαμώ την πουτάνα μου!
» (ολόκληρη η ομιλία του ΕΔΩ)

Ευτυχώς αντιστέκονται στο φασισμό τα ιταλικά ΜΜΕ (κανένας τηλεοπτικός σταθμός -ούτε καν η κρατική ραδιοτηλεόραση RAI, δεν ελέγχονται, ευτυχώς, από τη φασιστική κυβέρνηση).

«Η κυβέρνηση μπορεί να πέσει μόνον με έναν τρόπο. Όχι με απόφαση του ενός εκ των δύο κομμάτων συγκυβέρνησης (και γιατί να το κάνουν;), με κατάρρευση κατόπιν εξωτερικής πίεσης (με crac 'δυστύχημα' της Ευρώπης, με crac των αγορών, με πτώχευση, με τις τράπεζες, με τον Σόρος - Σας παρακαλώ κάντε γρήγορα) »
Ο Jacopo Iacoboni, ο μεγάλος "αριστερός" δημοσιογράφος και διανοούμενος της "αριστερής"La Stampa. απευθύνει έκκληση για χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα στην Ιταλία, για να διασωθούν από τον φασισμό.
Δεν έχει συμβεί ποτέ σε αστικές δημοκρατίες να γίνεται έκκληση για πραξικόπημα από δημοσιογράφους.
Σήμερα αυτή η "φασιστική" κυβέρνηση, αυτή η επιλογή του ιταλικού λαού τιμάει τη λαϊκή εντολή κι έδωσε περήφανη απάντηση στους ευρωκράτες του διευθυντηρίου του 4ου Ράιχ: Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!
Μπορεί να ενδώσουν, μπορεί να προσβληθούν από το "Σύνδρομο Τσίπρα", μπορεί να συμβιβαστούν, μπορεί να κιοτέψουν, μπορεί να τρομοκρατηθούν, να "συνετιστούν"... Όμως, ως τότε θα έπρεπε όσα πολιτικά κόμματα ενστερνίζονται την ιδεολογία της "αριστεράς", έστω τα αστικοδημοκρατικά κόμματα να σεβαστούν τη λαϊκή θέληση του ιταλικού λαού κι έστω να σιωπούν, αντί να υπηρετούν πιστά το υπερεθνικό κεφάλαιο και να στέκονται εναντίον του ιταλικού λαού.
Χθες ο ιταλικός λαός έστειλε ένα ακόμη μήνυμα, που αγνοούν οι δημοσιογραφικές πόρνες σε διατεταγμένη υπηρεσία: Εκλογές στις Επαρχίες Trentino και Alto Adige.
 
Για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η αριστερά παύει να κυβερνάει αυτές τις δύο Επαρχίες με Ειδικό Καταστατικό Αυτονομίας.
Ένα συγκλονιστικό εκλογικό αποτέλεσμα με το κόμμα του Σαλβίνι: από 6% έλαβε 27%.
Η αριστερά από 22% έλαβε 15%.
Η δεξιά εξαφανίστηκε στο 2,5%.
Τα "κόκκινα κάστρα" Trentino και Alto Adige έπεσαν.
Λέτε οι παραδοσιακοί αριστεροί, κομμουνιστές ψηφοφόροι να έγιναν φασίστες;
Αξίζει να σημειώσουμε ποια ιταλικά πολιτικά κόμματα βάλουν σήμερα εναντίον της κυβέρνησης του καθηγητή Κόντε.
Θα βοηθήσει να κατανοήσουμε γιατί και στην Ελλάδα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει στρατευτεί μαζί με το διευθυντήριο και τους τραπεζίτες εναντίον της "άτακτης" ιταλικής κυβέρνησης.
Matteo Renzi, ο πρωθυπουργός της ιταλικής αριστεράς: «Προϋπολογισμός που θα καταστρέψει την Ιταλία. Είπαν πως καταργούν τη φτώχεια, αλλά θα δημιουργήσουν νεόπτωχους».


Silvio Berlusconi, ο ηγέτης της δεξιάς: «Μια καταστροφή. Στην κυβέρνηση έχουμε ανίκανους, πρέπει να πάνε σπίτι τους ».

Umberto Bossi, ο αρχηγός της "Λέγκας του Βορρά": «Καταστροφή... τεράστια ενίσχυση φτωχών, ενώ χρειάζονται θέσεις εργασίας ».

Pier Carlo Padoan, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της αριστεράς: «Ζημιογόνος προϋπολογισμός κι επικίνδυνος για τη σταθερότητα της Χώρας ».


Maurizio Martina, Γενικός Γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος" (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας), ο οποίος αντικατάστησε τον Matteo Renzi στην ηγεσία της αριστεράς: «Ο Salvini κι ο Di Maio είναι ένα βιβλίο με όνειρα που θα κοστίσουν 30 δισεκατομμύρια στο λαό ».


Irene Pivetti, πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής των κυβερνήσεων της δεξιάς: «Μέτρα λαθεμένα όπως αυτό του κοινωνικού μισθού ».


Francesco Boccia, υποψήφιος για την ηγεσία της αριστεράς στο επικείμενο συνέδριο: «Ανεύθυνη κυβέρνηση που θα διαλύσει τη Χώρα ».


 
Gelmini και Bernini, οι δύο κυρίες πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της δεξιάς στη Βουλή και Γερουσία αντιστοίχως.
Gelmini, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας της δεξιάς στη Βουλή: «Η κυβέρνηση τζογάρει με τις αποταμιεύσεις των Ιταλών πολιτών ».
Bernini, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας της δεξιάς στη Γερουσία: « Ο προϋπολογισμός δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας αλλά παρασιτισμό ».

Renato Brunetta, πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας της δεξιάς στη Βουλή: «Κυβέρνηση ερασιτεχνών της κακιάς ώρας: καλοί για το τίποτα, αλλά ικανοί για την καταστροφή ».


Γερουσιαστής της δεξιάς Ronzulli, ευρωβουλευτής: «Προϋπολογισμός που δυναμιτίζει τις οικονομίες των Ιταλών. Κινδυνεύουν οι επόμενες γενιές ».

 
Παρουσιάζει ενδιαφέρον η νέα διάσπαση του "αριστερού συνασπισμού" στην Ιταλία, με τη δημιουργία της Πατριωτικής Αριστεράς από τον βουλευτή Stefano Fassina, με το νέο σχήμα "Πατρίδα και Σύνταγμα για να επανοικοδομήσουμε την αριστερά του λαού" (Patria e Costituzione per ricostruire una sinistra di popolo), με ηγέτη τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Stefano Fassina: « Αυτός ο δείκτης ελλείματος στον προϋπολογισμό είναι αναγκαίος, γενναίος κι επικίνδυνος ».


CasaPound, η ακροδεξιά που έλαβε σχεδόν 1% στις εκλογές του Μάρτη 2018: «Δεν υπάρχει σταθερότητα του προϋπολογισμού, πρέπει ν' αποφευχθεί η ρήξη κι οι κυρώσεις (από Ε.Ε.) ».


Viola Carofalo (Εξουσία στο Λαό), εξωκοινοβουλευτική αριστερά (κοινωνικές καταλήψεις, ατομικά δικαιώματα, λίστα Τσίπρα, Κομμουνιστική Επανίδρυση), που έλαβε σχεδόν 1% στις εκλογές του Μάρτη 2018: «Μου αρέσει ο κοινωνικός μισθός... αλλά ακόμη δεν κατάργησαν τον ασφαλιστικό κι εργασιακό νόμο... ».

Μια "φασιστική" χώρα σύμβολο για τους λαούς της Ευρώπης, ή το "μαύρο μέτωπο" που επικαλούνται όλοι μαζί: υπερεθνικό κεφάλαιο, ΔΝΤ, Ε.Ε., Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Ε.Κ.Τ., Σύνδεσμός Ιταλών Βιομηχάνων, Βατικανό, ιταλική "αριστερά" και δεξιά;

"Σκάσε Ευρώπη"
Πηγή: press-gr.com

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου