Η Ελλάδα θα «κωλοσούρνεται» και το 2019


Του Απόστολου Αποστολόπουλου
Δεν υπάρχει γόρδιος δεσμός για τον καινούργιο χρόνο, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αχρείαστος. Όπως έλεγε ο Κολοκοτρώνης, «αυτός ο τόπος ούτε θα προκόψει ούτε θα καταστραφεί, έτσι θα κωλοσούρνεται». Είχε απόλυτο δίκιο ο Γέρος του Μοριά, αφού παραδείγματος χάρη μερικοί διακηρύσσουν ότι για όλα τα στραβά στην Ελλάδα από το 2015 και μετά φταίει όχι τόσο η κυβέρνηση και τα στελέχη, αλλά η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αριστερός, λέει, άρα εκ φύσεως προώρισται να καταστρέψει τη χώρα.
Αλλά τότε γιατί δεν φταίει και πάλι η ιδεολογία, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαλε στα Μνημόνια; Γιατί κανείς δεν κατηγορεί την ιδεολογία της κυβέρνησης Παπαδήμου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου που συνέχισαν το έργο; Είναι περίεργος τρόπος να υπερασπίζεσαι την όποια καπιταλιστική ιδεολογία, υπονοώντας ότι δεν έχει ούτε τόσο δα κουσούρι, πχ ο νεοφιλελευθερισμός.

Έτσι, το αναγκαστικό συμπέρασμα είναι ότι, αφού δεν φταίει η ιδεολογία τους, οι δεξιοί και άλλοι ποικίλοι κυβερνήτες ήταν, ένας-ένας και όλοι μαζί, ανίκανοι και βλάκες και γι’ αυτό στράβωσαν τα πράγματα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού στη Δύση, αφού σε όλη την Ευρώπη το ίδιο πρόβλημα και η ίδια νεοφιλελεύθερη ιδεολογία οδηγεί σε πτωχεύσεις, εξεγέρσεις, μνημόνια, περικοπές, δυστυχία και τελικά στον Σαλβίνι και στα Κίτρινα Γιλέκα.

Η διαφθορά προστίθεται, είναι απλώς επιβαρυντικό στοιχείο. Όλα αυτά, αν βέβαια δεχθεί κανείς, εντελώς παράλογα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με οποιοδήποτε ίχνος Αριστεράς, έστω στη φαντασία ακριβοπληρωμένων σεναριογράφων του Χόλυγουντ. Άμα δεν βλέπουμε ότι η Ευρώπη στενάζει από τις πολιτικές Βερολίνου/Βρυξελλών και κυνηγάμε, όπως ο Δον Κιχώτης, ανεμόμυλους και φανταστικούς εχθρούς (τον νεκρό «υπαρκτό σοσιαλισμό»), τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα να ανασκουμπωθούμε και να βρούμε έξοδο από την κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, όποτε γίνουν, λιγοστεύουν σε βαθμό κυβερνητικής απελπισίας οι ψηφοφόροι που θα πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή νομίζουν ότι ψηφίζουν αριστερά. Ο ίδιος ο Τσίπρας, διόλου αφελής, το ξέρει πολύ καλά και γι’ αυτό μοιράζει επιδόματα. Με την ανοχή ακόμα και των Γερμανών που για να σώσουν αυτόν τον πολλά υποσχόμενο αλλά μάλλον πρόωρα κουρασμένο πρωθυπουργό, κάνουν τα στραβά μάτια στις «σπατάλες» του.

Θα βρουν τρόπο να μαζέψουν τις «ατασθαλίες» μετά τις εκλογές. Ο Σημίτης πχ έχοντας, ως γνωστόν, στενές επαφές με το Βερολίνο, προφητεύει ότι ένα νέο Μνημόνιο παραμονεύει. (Κάποιος, σίγουρα υπονομευτής, έστειλε τον πρωθυπουργό να εγκαινιάσει ανύπαρκτο τρένο στη Θεσσαλονίκη, αλλά φαντάζομαι θα τον πιάσουν τον ζημιάρη, πριν να πάμε στις κάλπες).

Ο «διδάσκων τους λαούς»

Η πολιτική των επιδομάτων μιμείται επιτυχώς τα μπαξίσια και τα ρουσφέτια, δοκιμασμένη μέθοδος των Οθωμανών και των Ελλήνων επιγόνων, από τον Κωλέττη ως τον Δημήτρη Βούλγαρη, τον διαβόητο Τζουμπέ, πολιτευτή (έγινε κι αυτός πρωθυπουργός) που άφησε εποχή, στα τέλη του 19ου αιώνα, για την εξαγορά ψήφων με τέτοιους τρόπους. Ο Κολοκοτρώνης δεν μίλαγε στον βρόντο.

Κανονικά, ο Φίλης και οι συν αυτώ 53 και ΣΙΑ θα πρέπει να ζητήσουν να απομακρυνθεί το άγαλμά του από τη Σταδίου, για να μην ταράζονται οι πολίτες με τη θέα του στρατηγού που κατάστρεψε τον Δράμαλη, πολέμησε ακάματος τον Ιμπραήμ και κυνηγούσε τους προσκυνημένους Νενέκους, «διδάσκων τους λαούς πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι», όπως αναφέρεται στο επίγραμμα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, επί της Σταδίου. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Σάμπως είπε κανείς όχι για το κόψιμο του Παύλου Μελά από τη διδακτέα ύλη;

Η Μέρκελ στην Αθήνα υπενθυμίζει όσα είχε πει η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, προσφωνώντας (8-2-05) τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «τα εθνικά σύνορα θα περιοριστούν», είπε, και μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα παραχωρηθεί «εν ονόματι της ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας» των λαών. Νομίζαμε τότε ότι η κ. Μπενάκη μιλούσε για την Ελλάδα. Λάθος. Το διόρθωσε η Μέρκελ (21-11-2018) μιλώντας στο Ίδρυμα Αντενάουερ: Τα εθνη-κράτη, είπε, οφείλουν να εγκαταλείψουν την εθνική τους κυριαρχία. Δηλαδή όλη, και όχι μέρος της εθνικής κυριαρχίας( πηγή dedefensa.Org, reseau international). Το οφείλουν, δεν είναι προαιρετικό. Και όποιος έχει αντιρρήσεις θα παταχθεί αν δεν συμμορφωθεί. Οι Γερμανοί ξέρουν από αυτά.

Η Μέρκελ, υπενθυμίζω, χρίστηκε από τον Ομπάμα επικεφαλής του Δυτικού Κόσμου. Προσωρινή η βασιλεία της, αφού πήρε πόδι από την ηγεσία του κόμματος και έχει ημερομηνία λήξης ως καγκελάριος. Τέτοια ΕE θέλει το ευρωιερατείο και η Γερμανία. Μπότα και μαστίγιο. Αυτοί, λοιπόν, κατηγορούν τον Τραμπ ότι είναι αυταρχικός. Αυτοί κανακεύουν σήμερα τον Τσίπρα, αλλά στο βάθος αδιαφορούν ποιος θα εμφανίζεται ως κυβερνήτης στο Θέατρο Σκιών «η Ελλάς». Αλήθεια, έχει καμιά σημασία;

Πηγή: SLpress


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου