«Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες»!


Του Γεράσιμου Χολέβα

«Μετεγγραφές» βουλευτών προς ΣΥΡΙΖΑ, «μετεγγραφές» βουλευτών προς ΝΔ, υπουργοποιήσεις ΠΑΣΟΚων που κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡιζαίοι με Νεοδημοκρατικό παρελθόν και Νεοδημοκράτες που έχουν κάνει βόλτα διάφορα κόμματα πριν βρούνε το δρόμο για τη ΝΔ, «ανεξάρτητοι» που βρήκαν «απάγκιο» στην εξουσία ή «κούρνιασαν» όπου βρήκαν διαθέσιμο χώρο μήπως και βγούνε βουλευτές ξανά.

Πρώην «μακεδονομάχοι» που… κατάλαβαν πως οι συνθήκες άλλαξαν, «μακεδονομάχοι» που… φλερτάρουν με τον εθνικισμό και τον «σοβαρό» χρυσαυγιτισμό.

Κεντροαριστεροί που καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κεντροαριστεροί που καλοβλέπουν τη ΝΔ, παλιοί Ποταμίσιοι που γέρνουν προς ΣΥΡΙΖΑ ή προς ΝΔ.

Ακροδεξιοί που έχουν υμνήσει την χούντα έχουν βρει στέγη στη «μεγάλη παράταξη της ΝΔ» και νομίζουν ότι κανείς δεν θυμάται τις δηλώσεις τους, κεντροδεξιοί που κάθονται πίσω από την ακροδεξιά ρητορεία για να κερδίσει η «μεγάλη παράταξη της ΝΔ».

«Αριστεροί» που βαφτίζουν ρεαλισμό τον απόλυτο συμβιβασμό, τα μνημόνια, τον ραγιαδισμό, «αριστεροί» που ανακάλυψαν τη «γοητεία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οφέλη να είναι αμερικανόδουλοι. «Αριστεροί» λάτρεψαν τις ιδιωτικοποιήσεις, αφήσανε στην άκρη τα νταούλια (αυτά που θα χόρευαν τις «αγορές») και σφυρίζουν στον σκοπό των επενδύσεων και της «ανάπτυξης».

Και κάπου μέσα σε όλα αυτά τα δισ. δραχμές στο ΠΑΣΟΚ για τα οποία – με απόλυτο φυσικότητα – μίλησε ο Τσουκάτος, ο οποίος όμως νιώθει προδομένος από το ΠΑΣΟΚ.

Και Siemens και Novartis. Κι εκείνα τα υποβρύχια που …έγερναν και οι φρεγάτες (που δεν… έγερναν). Και «μίζες» από εκεί και «μίζες» παραπέρα. Και ευνοϊκές ρυθμίσεις από εδώ και προνομιακές μεταχειρίσεις παραδίπλα.

Πρόσφατο επεισόδιο της πολιτικής ζωής της χώρας η κόντρα Στουρνάρα – Πολάκη με κατηγορίες για ηχογραφήσεις συνομιλιών (από τον πρώτο) και χρήση της ιδιότητας του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για πολιτικές διώξεις (από τον δεύτερο). Να ελεγχθούν και τα δάνεια στελεχών της ΝΔ υποστηρίζει ο αναπληρωτής Υγείας και αναφέρεται και σε «ανομίες της συζύγου» του Στουρνάρα. Σε όλη αυτή το «διάλογο» καταγράφονται δάνεια χιλιάδων ευρώ και χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού, το οποίο ως ποσό προφανώς είναι μικρό σε σχέση με τα δάνεια και τις χρηματοδοτήσεις εκατ. ευρώ διάφορων «αδιάφθορων», αλλά είναι μεγάλο για οποιονδήποτε για εμάς τους «πολλούς».

Να μην ξεχάσουμε και τη σουργελοποίηση της πολιτικής με «γκαζόζες» και «κουραμπιέδες», από τιτάνες της πολιτικής ζωής, όπως ο Αριστείδης Φωκάς και η Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου, τα σίριαλ που παρακολουθήσαμε με τις υποψηφιότητες μπογδανοειδών και άλλων που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο.

Μια «ωραία ατμόσφαιρα», λοιπόν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία προσπαθεί να επιβιώσει, να βγάλει το μήνα, να έχει θέρμανση, να μην μπορεί να σχεδιάσει τα στοιχειώδη ούτε για την επόμενη εβδομάδα. Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: Οι φασίστες κυκλοφορούν και το σύστημα τους «κανακεύει».

Και τελικά μάλλον έρχεται η ώρα, ενώ η σαπίλα και η παρακμή κυριαρχεί , που θα επιβεβαιωθούν οι στίχοι του Μηλιώκα: «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες»!Πηγή: ημεροδρόμοςΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου