Τρίτος Παγκόσμιος


Του  Γιάννη Εμμανουηλίδη

Το 1966, λίγους μήνες πριν πλακώσει την Ελλάδα η μαύρη χούντα, κυκλοφόρησαν μια σειρά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Ανάμεσά τους και ένα πολύ γνωστό που μιλά για τρεις νέους εργάτες, «τον Πέτρο, τον Γιόχαν τον Φράντς» που δουλεύουν στην πολεμική βιομηχανία, είναι τίμιοι αλλά πολιτικά ανώριμοι και πεθαίνουν πολεμώντας για τα μεγάλα αφεντικά μόλις ξεσπά ο Μεγάλος Πόλεμος.

ΟΙ ΗΠΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Τους τελευταίους μήνες μια σειρά δηλώσεις παραγόντων των ΗΠΑ δείχνουν το ιμπεριαλιστικό θράσος και την προσπάθεια ψυχολογικής προετοιμασίας για έναν νέο Μεγάλο Πόλεμο.

Ο ΥΠΕΞ Πομπέο μιλώντας πρόσφατα χαρακτήρισε την Ρωσία και την Κίνα στρατηγικούς αντιπάλους των ΗΠΑ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Παϊατ σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κατηγόρησε ιδεολογικά Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα ως κοινούς αντιπάλους ΗΠΑ και Ελλάδος .

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ σε νομοσχέδιο που κατάθεσε στο Κογκρέσσο κατηγορεί την Τουρκία ότι θέλει να πάρει όπλα (S-400) από τους εχθρούς των HΠΑ ονομάζει σαν τέτοιο την Ρωσία και ζητά σκληρά αντίποινα.

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ θεωρεί και δικαίως ότι ο Χρόνος δουλεύει εις βάρος την ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση του ΔΝΤ (IMF)που δημοσιεύτηκε τον Φλεβάρη του 2019, η ΛΔ Κίνας το 2018 ήταν για 5η χρονιά η 1η Παγκόσμια Δύναμη στο ΑΕΠ – ΡΡΡ (σε μονάδες αγοραστικής δύναμης) με 25,23 τρισ. $ .Οι ΗΠΑ είχαν πραγματικό ΑΕΠ 20,41 τρισ $. Δηλαδή το 2018 η ΛΔ Κίνας είχε το 124 % του ΑΕΠ -ΡΡΡ των ΗΠΑ.( βλέπε αγγλική έκδοση βικιπαιδείας,GDP-PPP-list of countries).

Στην 3η παγκόσμια θέση είναι ξεκάθαρα η Ινδία και στην 4η η Ιαπωνία. Για την 5η θέση πάλευαν Γερμανία και Ρωσία. Το 2018 η Ρωσία είχε το 95 % του ΑΕΠ -Ρ.Ρ.Ρ της Γερμανίας παραμένοντας 6η, όμως στην βιομηχανία η Ρωσία υπερέχει σαφώς της Γερμανίας.

Εάν τα πράγματα συνεχιστούν όπως σήμερα τότε το 2025 η Κίνα θα έχει το 160%-170% του ΑΕΠ-ΡΡΡ των ΗΠΑ, δηλαδή η πρώτη θέση της θα είναι αναμφισβήτητη.

Αυτό ακριβώς φοβάται το βαθύ κράτος των ΗΠΑ .Μήπως αρχίσει να κυκλοφορεί στον κόσμο της Δύσης ότι οι ΗΠΑ στο πραγματικό ΑΕΠ είναι δεύτερη Δύναμη και έχουν νικηθεί από την Κίνα.

Προς το παρόν η δυτική προπαγάνδα χρησιμοποιεί το τυπικό ΑΕΠ ( nominal) όπου η ΛΔ Κίνας φθάνει το 70% των ΗΠΑ και θα χρειαστεί 7-8 χρόνια για να τους φτάσει.

Όταν η Κίνα περάσει της ΗΠΑ και στο τυπικό …ΑΕΠ αυτό θα είναι βαρύτατο πλήγμα για το κύρος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Γι αυτό το βαθύ κράτος των ΗΠΑ θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την Κίνα.

Στην υλική παραγωγή η ΛΔ Κίνας είναι ήδη ξεκάθαρα 1η Παγκόσμια Δύναμη Σε πολλά αγαθά η Κίνα περνάει τις ΗΠΑ και στο κατά κεφαλήν επίπεδο: Παραγωγή χάλυβα, τσιμέντου, αλουμινίου, αλίευση ψαριών, παραγωγή πατάτας κ.λ.π. Σε άλλα αγαθά, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοκινήτων, παραγωγή κρέατος κ.λ.π. η Κίνα είναι 1η παγκοσμίως, αλλά δεν έχει φθάσει το κατά κεφαλήν επίπεδο των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει 1420 εκατομμύρια πληθυσμό δηλαδή 4,3 φορές τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Μόνη της η Κίνα έχει 30% περισσότερο πληθυσμό απ’ ότι οι 50 χώρες της Δύσης μαζί.

Εάν η Τουρκία φύγει από το ΝΑΤΟ και γίνει ουδέτερη , τότε αυτόματα η Κίνα θα έχει 40% περισσότερο πληθυσμό σε σχέση με το σύνολο της Δύσης (η Τουρκία είναι η 3η – 4η πληθυσμιακά χώρα της Δύσης).

Το τελευταίο διάστημα η Αμερική του Τράμπ χτυπάει τους δυτικούς συμμάχους της για να κρατηθεί έναντι της προελαύνουσας Κίνας!

Έτσι το α΄2μηνο 2019 η ΛΔ Κίνας αύξησε 5,3 % την βιομηχανία της, ενώ συνολικά η Δύση μόνον 1,5 %.

Όμως στην Δύση μόνον οι ΗΠΑ ανέβηκαν με 3,5 %. Οι άλλοι (Ευρωζώνη, Βρετανία, Ιαπωνία) είναι λίγο κάτω από το μηδέν!

Η Ρωσία είχε αύξηση βιομηχανίας κατά 2,6 % το α΄2μηνο 2019, ενώ το Βιετνάμ είχε αύξηση 9%.

Από τις άλλες χώρες Αργεντινή και Τουρκία βρίσκονται σε μεγάλη συρρίκνωση (πτώση 5-10%), ενώ σε πτώση βρίσκεται και η Βραζιλία του φασίστα Μπολσονάρο.

Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία του Ερντογάν ετοιμάζει να παραλάβει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα s-400 και η αμερικανική προπαγάνδα απειλεί την Τουρκία κάθε ημέρα. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ελπίζει να ανατρέψει ή να εξοντώσει τον Ερντογάν και να τα βρει με ένα μέρος της τουρκικής πλουτοκρατίας.

Εάν τυχόν η Τουρκία έφευγε από την Δύση αυτό θα ήταν βαρύτατο πλήγμα για το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία προορίζεται για να χτυπήσει την Συρία από Βορρά, το Ιράν από Δυσμάς και φυσικά, να εισβάλλει στον ρωσικό Καύκασο όταν δώσει εντολή το γενικό επιτελείο των ΗΠΑ.

Εάν η Τουρκία διώξει τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ αυτές θα μετατοπιστούν κατά 500-700χλμ δυτικότερα, όσο πρόθυμες και αν είναι δουλόπρεπες ηγεσίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Οι ΗΠΑ έχουν αρκετές σκοτούρες: Πριν λίγους μήνες η Ινδία συνήψε συμφωνία 5 δισ £ με την Ρωσία για να πάρει και αυτή S– 400. ΟΙ ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Ινδία, αλλά η Ινδία είναι ισχυρή δύναμη (στην παραγωγή χάλυβα πέρασαν και τις ΗΠΑ).

Οι ΗΠΑ φοβούνται μήπως το Ιράν γίνει πλήρες μέλος του Συμφώνου της ..Σαγκάης (είναι παρατηρητής από το 2006).Αυτό θα σήμαινε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας- Ιράν, ίσως και ρωσική αεροπορική παρουσία στις Βόρειες ακτές του Περσικού κόλπου απέναντι από την έδρα του αμερικανικού 5ου στόλου!

Γι αυτό οι ΗΠΑ θα κάνουν πολλά για να κρατήσουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Θα χρησιμοποιήσουν γι αυτό και την πρόθυμη αστική ηγεσία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι αγγλοσάξονες χρησιμοποίησαν και άλλες φορές την Ελλάδα για να συνετίσουν την Τουρκία.

Το καλοκαίρι του 1921 οι Άγγλοι ζήτησαν από τον Ελληνικό στρατό να επιτεθεί στον Σαγγάριο, αν και εκεί δεν υπήρχαν καθόλου Έλληνες. Στις μάχες του Σαγγάριου ο ελληνικός στρατός είχε 25.000 απώλειες (5.000 νεκροί, 20.000 τραυματίες) χωρίς αποτέλεσμα. Η Βρετανία άφηνε τον ελληνικό συμμαχικό στρατό χωρίς καν να του δίνει όπλα. Όταν ο Κεμάλ μπήκε στην Σμύρνη και την έκαψε (Αύγουστος – Σεπτέμβριος 1922) απέλασε και τους Βρετανούς που κατείχαν τα Δαρδανέλια. Η Αγγλία πρόσταξε την ελληνική κυβέρνηση να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Ανατολική Θράκη για να εξευμενίσει τον Κεμάλ. Έτσι και έγινε και άλλες 250.000 Έλληνες πρόσφυγες πέρασαν κυνηγημένοι τον ποταμό Έβρο!

Το 1925-26, την εποχή της σύγκρουσης Αγγλίας – Τουρκίας για τα πετρέλαια της Μοσούλης, οι Άγγλοι παρακίνησαν τον δικτάτορα Θ. Πάγκαλο να απειλήσει την Τουρκία με ανακατάληψη της Ανατ. Θράκης. Ο Κεμάλ τελικά υποχώρησε και αποδέχτηκε την Βρετανική κατοχή της Μοσούλης, ο Πάγκαλος όμως έμεινε στα κρύα του λουτρού. Επειδή είχε εκτεθεί, απειλούσε οτι θα περάσει τον Έβρο και χωρίς την βοήθεια των άγγλων. Οι Βρεττανοί έβαλαν τον Κονδύλη και ανέτρεψε το φαντασμένο δικτάτορα (Αύγουστος 1926).

Δυστυχώς η ελληνική μεγαλοαστική τάξη μυαλό δεν βάζει. Τώρα διάφοροι δημοσιογράφοι ονειρεύονται ότι η αεροπορία των ΗΠΑ θα ισοπεδώσει τα τούρκικα αεροδρόμια και νομίζουν ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί. Μωραίνει Κύριος……

Πηγή: ΙΣΚΡΑ



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου