Ένα άλλο παράδειγμα για το πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παραβιάζει την Συνθήκη της και αγνοεί τους πολίτες της


Σχολιασμός του ιστολογίου "Δρόμος ανοιχτός" : Δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο στο πλαίσιο  αλληλεγγύης μας στους  διαρκείς αγώνες και την ακάματη προσπάθεια του συντάκτη για την ανάδειξη σε διεθνές επίπεδο των καταστροφικών επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλονται από την Ε.Ε. στον λαό και στην πατρίδα μας. Παρά το γεγονός ότι στο κείμενο διατυπώνονται στοιχεία και θέσεις αποδοκιμασίας της Ε.Ε. σε ήπιο διπλωματικό λόγο, οφείλουμε επιπρόσθετα να επισημάνουμε ότι :
Α. Η επιλογή της ψήφου προς κόμματα και υποψηφίους στις ευρωεκλογές θα πρέπει να έχει ως κριτήριο τις ρητές και δεσμευτικές θέσεις τους για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Αποδέσμευση από την ΕΕ
Β. Η αλλαγή της σύνθεσης της Ευρωβουλής μπορεί να δώσει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα για την αντίδραση και αντίσταση των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ε.Ε. Δυστυχώς όμως ακόμα και μια πλήρως ανανεωμένη Ευρωβουλή, πέραν της διατύπωσης πολιτκών θέσεων, δεν έχει καμία ουσιώδη θεσμική δυνατότητα να υποχρεώσει τα όργανα - του αντιδημοκρατικού και αντιδραστικού μορφώματος  - της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της.(δείτε σχετική ανάλυση εδώ)  


Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου*

Στίς 12 Ιανουαρίου 2019 επικαλέσθηκα το αρθρο 41π.3 του Χάρτου των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε το οποίο αναφέρει τα εξής:”Κάθε πρόσωπο εχει δικαίωμα στήν αποκατάσταη εκ μέρους της Ενωσης τίς ζημίες που του προξένησαν τα θεσμικά οργανα η οι υπάλληλοι κατά την ασκηση των καθηκόντων τους,σύμφωνα με τις γενικές αρχές που είναι κοινές στά δίκαια των Κρατών Μελών.”

Το εγγραφο επίκλησης του αρθρου 41π.3 ,με το οποίο ζητώ αποζημίωση για την μείωση της σύνταξης μου κατα 60%, ήταν συνημμένο στήν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συστημένη επιστολή ελήφθη από την Επιτροπή στις 17 Ιανουαρίου. Στίς 23 Φεβρουαρίου εστειλα μαίλ στόν κον Michael Shotter,μέλος του Γραφείου του Προέδρου,με αρμοδιότητα τόν Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων,μαζί με τήν προηγούμενη αλληλογραφία,ζητώντας κάποια απάντηση.Μέχρι σήμερα δέν εχω λάβει απάντηση απο την Ε.Επιτροπή.Υπενθυμίζεται οτι το αρθρο 17 τής Συνθήκης  προβλέπει οτι η Επιτροπή θα διασφαλίζει την εφαρμογή των Συνθηκών.

Αποτελεί  όνειδος και προσβολή η Ε.Επιτροπή να μήν απαντά και να αγνοεί επίσημο αίτημα που της απευθύνουν πολίτες της Ε.Ε. και να παραβιάζει τις Συνθήκες που η ιδια ειναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει. Έτσι η αύξηση της αγανάκτησης στήν Ευρώπη-που περιγράφεται σαν λαϊκισμός - οφείλεται εν πολλοίς στήν παραβίαση της Συνθήκης απο την ιδια την Ε.Ε.

Εν οψει των ευρωεκλογών,θα πρέπει να προτιμηθούν κόμματα που δεν ειχαν ποτέ αντιπροσωπευθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με την ελπίδα οτι η νέα σύνθεση του, θα του δώσει την δύναμη και το κύρος που χρειάζεται για να υποχρεώσει τα αλλα οργανα της Ε.Ε. Να τηρούν τις Συνθήκες και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ.

* Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επι τιμη
8.5.19



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου