Μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός» συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της πρωτοβουλίας  «Δρόμος Ανοιχτός»,  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Σε μια περίοδο που το ψέμα και ο πολιτικός καιροσκοπισμός έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απογοήτευση, ανασφάλεια και καχυποψία προς τους συμπολίτες που συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα στις εκλογικές διαδικασίες, ο «Δρόμος Ανοιχτός» θεωρεί πως οι θέσεις, τα προγράμματα και οι ιδεολογίες πρέπει να συνδυάζονται με το ήθος, την εντιμότητα και την αγωνιστική στάση των υποψηφίων.

Υπηρετώντας αυτή την θέση, αλλά και ως εγγύηση της διαφάνειας και της ενεργής αντίστασης στον ηθικό εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, συναγωνιστές και μέλη της πρωτοβουλίας  «Δρόμος Ανοιχτός» συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε παρατάξεις που πληρούν τις προϋποθέσεις της αντίστασης απέναντι στις καταστροφικές - και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - πολιτικές των μνημονίων (που έφυγαν μένοντας).

Γι’ αυτό ζητάμε την στήριξη των συναγωνιστών στους δήμους και τους συνδυασμούς που συμμετέχουν.

l  Στον δήμο της Αθήνας ο συναγωνιστής Γιάννης Φιλίππου είναι υποψήφιος, συνεργαζόμενος με τον συνδυασμό Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα, με Υποψήφια Δήμαρχο την Αυγή Μπέσκα.
l  Στον δήμο Χολαργού-Παπάγου οι συναγωνιστές Αναστάσιος Κώνστας και Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος  είναι υποψήφιοι, συνεργαζόμενοι με τον συνδυασμό Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Περικλή Ζήκα.
l  Στον δήμο Κέρκυρας η συναγωνίστρια Μαίρη Μηνά είναι υποψήφια, συνεργαζόμενη με τον συνδυασμό Εκκίνηση, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Ελευθέριο Μαρκάτη.
l  Στον δήμο Σοφάδων η συναγωνίστρια Κατερίνα Τραγάλου είναι υποψήφια, συνεργαζόμενη με τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Στουρνάρα.
l  Στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης η συναγωνίστρια Λεμονιά (Μόνα) Αμανατίδου είναι υποψήφια, με τον συνδυασμό Συν+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου – Άμεση Δημοκρατία με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Ινιωτάκη Πέτρο.

Ευχόμαστε καλούς αγώνες και καλή επιτυχία στους συναγωνιστές.

23 Μαΐου 2019



Αγρεύων εξ Αγριάς

2 σχόλια :

  1. Εγώ δεν υπάγομαι στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης,αλλά δεν είναι έτσι η άμεση δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας θα ήταν η συγκρότηση κινήσεων δημοτών,με σκοπό την οργανωμένη παρουσία κ παρέμβαση στα κοινά μέσω της διαμόρφωσης,με συλλογικές,αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες,θέσεων,πολιτικών κ δράσεων διεκδίκησης,έξω κ απέναντυ από εκλογές κ θεσμικά αντιπροσωπευτικά όργανα,όπως είναι τα δημοτικά συμβούλια.Καί άμεση δημοκρατία καί αντιπροσώπευση μαζύ είναι αντίφαση κ παραλογισμός.Τέτοιες κινήσεις μπορούν βέβαια να συγκροτηθούν ανά πάσα στιγμή κ δεν είναι ανάγκη να περιμένουν πέντε χρόνια.Όμως πιστεύω,ότι δεν μπορούν να έχουν μέλλον,αν δε συνδεθούν με ένα κεντρικό φορέα,που θα έχη στόχο την ανατροπή της ξένης επικυριαρχίας κ υποτέλειας,καθώς κ την εδραίωση της λαϊκής εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή