Η δικτατορία του Eurogroup δαγκώνει: Στον αέρα οι φορολογικές ελαφρύνσεις Μητσοτάκη


Ο επικεφαλής του ESM Ρέγκλινγκ και το eurogroup της Δευτέρας 8 Απριλίου, όχι τυχαία μια μέρα μετά τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, δεν άφησαν καμιά αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω των συμφωνηθέντων του 3,5% του ΑΕΠ.

Μετά απ’ αυτό είναι προφανές ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις 6 δις του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκονται απολύτως στον αέρα.

Αυτό είναι ο λόγος που στα πρώτα νομ/δια της κυβέρνησης της ΝΔ δεν περιέχεται ούτε δείγμα φορολογικού νομ/διου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας πειθήνια τις κατευθύνσεις του eurogroup έδωσε ήδη εντολή στον Σταϊκούρα να τηρήσει το 2019 μάλλον και το 2020 το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% και όλοι αντιλαμβανόμεθα τις συνέπειες , αν και είναι αμφίβολο ότι θα πιαστούν αυτοί οι στόχοι ακόμα και χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η υπερφορολόγηση της οικονομίας και των πολιτών.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι οι εκλογές γίνονται “τζάμπα” στην χώρα μας (και όχι μόνο), εφ’ όσον ψηφίζονται για να κυβερνήσουν κόμματα που δεν διαθέτουν ρεαλιστικές εναλλακτικές επιλογές έναντι των επιβουλών της τρόϊκας , του ευρωζωνικού συστήματος λιτότητας και της δικτατορίας των “απελευθερωμένωνκεφαλαιαγορών.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου