Η θεωρία των παιγνίων στη ζωή μας

Το παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος που κυριαρχεί

Του Περικλή Δανόπουλου

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, ορίζεται αυτό στο οποίο ο νικητής κερδίζει όλα όσα έχασε ο ηττημένος. Παράδειγμα χαρακτηριστικό το πόκερ.

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, έπαιξε ο Συριζα τόσα χρόνια, κερδίζοντας την ιδεολογική ηγεμονία , την ώρα που ο λαός έχανε κάθε πολιτιστική ταυτότητα, κάθε σύνδεση με το παρελθόν του
Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, δικαιωματικής υπεροχής, ώστε να κερδίζουν πάντοτε τα μειονοτικά και να χάνουν τα συλλογικά, ώστε να υπερισχύει η εξαίρεση και να χάνει ο κανόνας.

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος η συμφωνία των Πρεσπών, όπου τα Σκόπια κερδίζουν τα πάντα, ακόμα και όσα δεν ζήτησαν ενώ η Ελλάδα, τα χάνει όλα, με την ευγενική χορηγία Ελλήνων ασπόνδυλων εξωνημένων πολιτικών.

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος η Δημοκρατία στην Ελλάδα, εκεί όπου ο λαός έχει χάσει κάθε δικαίωμα, ακόμα και τα δημοψηφίσματά του ανατρέπονται και τα κερδίζει όλα ο κομματισμός και η ψευδεπίγραφη δημοκρατία του κοινοβουλευτισμού

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και μάλιστα διαρκές, η οικονομία των αγορών, ο ακραίος και αχαλίνωτος πλουτισμός μιας παρασιτικής ελίτ που σκοπεύει στην τελική νίκη όπου θα τα έχει πάρει όλα και οι λαοί θα έχουν χάσει τα πάντα.

Παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, οπότε και στην Ελλάδα όσοι προσδοκούν σε καλύτερες ημέρες, καλύτερα να ξυπνήσουν από τις ονειρώξεις τους.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου