Μια καταστροφή κάθε εβδομάδα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής!


8/7/2019

Δεν ήταν μόνον το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Γαλλία, η άνευ προηγουμένου χαλαζόπτωση που δημιούργησε στρώμα πάγου στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και οι βουτιές στα… ζεστά νερά του Ανκορέιτζ, στην Αλάσκα, με 32 βαθμούς υπό σκιάν…

Οι φυσικές καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή συμβαίνουν πλέον με ρυθμό μίας κάθε εβδομάδα, ωστόσο οι περισσότερες προσελκύουν ελάχιστη διεθνή προσοχή, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Καταστροφές όπως εκείνες που προκάλεσαν οι κυκλώνες «Ιντάι» και «Κένεθ» στη Μοζαμβίκη και η ξηρασία που πλήττει την Ινδία έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, αλλά την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός «συμβάντων χαμηλότερου αντίκτυπου», που προκαλούν θανάτους, αναγκαστικές μετακινήσεις και δοκιμασίες σε χιλιάδες ανθρώπους, συμβαίνουν πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, δήλωσε η ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάμι Μιζουτόρι για την μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών. «Δεν αναφερόμαστε στο μέλλον, πρόκειται για το σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.avgi.gr/article/10807/10034159/mia-katastrophe-kathe-ebdomada-exaitias-tes-klimatikes-allages-

Προάγγελος δεινών ο καυτός Ιούνιος

8/7/2019

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η αύξηση του θερμικού στρες, που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αναμένεται να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες στην παραγωγικότητα που αντιστοιχούν σε 80 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2030.

Ένα ασυνήθιστα πρώιμο και εξαιρετικά έντονο κύμα καύσωνα έφερε νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ στην ηπειρωτική Ευρώπη, η οποία βίωσε τον πιο καυτό Ιούνιο στην ιστορία της, με τη μέση θερμοκρασία να ανέρχεται έως και δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τη φυσιολογική.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την υγεία των ανθρώπων, τη γεωργία και το περιβάλλον, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι έγκαιρες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους του καύσωνα περιόρισαν με επιτυχία τον αριθμό των νεκρών.

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου