Δεν θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα όλο αυτό


Του Περικλή Δανόπουλου

Το σύστημα υγείας της χώρας μας δέχεται αφόρητη πίεση. Ο μόνος λόγος που δεν καταρρέει, είναι η τιτάνια και υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του, ιατρών και νοσηλευτών. Όλων αυτών που τόσα χρόνια είχαν μπει στο στόχαστρο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Οι νοσηλεύτριες που....έπλεκαν το βράδυ όπως έλεγε ο Πολάκης, οι υπεράριθμοι, τεμπέληδες που έλεγαν διάφοροι όπως ο Άδωνις, που έκανε αγώνα να προλάβει την τρόϊκα και να διώξει κόσμο.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει με πάταγο. Το κοινωνικό κράτος , ως σύγχρονη Ιφιγένεια, θυσιάστηκε στον βωμό των δημοσιονομικών προσαρμογών και πλεονασμάτων. Όχι μόνο στην Ελλάδα φυσικά. Γιατί και στην Ιταλία, τα ίδια συμβαίνουν. Και τώρα, όλοι σιγά σιγά αρχίζουν να βλέπουν, πίσω από τα όμορφα χαμόγελα , τα δόντια του τέρατος του Ευρω-ολοκληρωτισμού. Δεν είναι τυχαίος ο πανικός του ευρω-ιερατείου, που σπεύδει ασθμαίνοντας να χαλαρώσει τα σκληρά μέτρα. Μάλλον πολύ αργά. Τώρα έχουμε θανάτους. Όχι μόνο από τις αρρώστιες αλλά και από την έλλειψη κλινών, μηχανημάτων,ανθρώπων. Δεν θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα όλο αυτό.

Κι εδώ, οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν την δημόσια υγεία, τώρα χειροκροτούν υποκριτικά αυτούς που τόσο καιρό υπονόμευαν και να μιλούν για την αξία του κοινωνικού κράτους. Όχι, η σημαία της Κούβας δεν αντικατέστησε ακόμα αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γραφεία του Πρωθυπουργού. και των υπουργών, ούτε άρχισαν να αποκαλούνται μεταξύ τους ''σύντροφε''. Ούτε πρόκειται ο κόσμος, πλην ελαχίστων, να ηρωοποιήσει καμία κυβέρνηση, γιατί ο λαός όσο κοντή μνήμη και να διαθέτει, κάποια πράγματα δεν τα ξεχνά.

Αντί λοιπόν για μεγάλα λόγια , εφ' όσον έχουμε πόλεμο όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ας κάνουν κάτι πολύ απλό:

Ας ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα όσο είναι καιρός, ας στείλουν από κει που ήρθε τον κάθε Στουρνάρα, ας επιβάλουν έστω και μερική σεισάχθεια για κάποιο διάστημα σταματώντας την αισχροκέρδεια των τραπεζών, ας αναστείλουν για κάνα χρόνο τους πλειστηριασμούς.

Τότε και μόνο τότε, μπορεί ο λαός να καλμάρει και να συγχωρήσει ενδεχομένως. Γιατί όσο και αν οι νεολαίοι της ΝΔ να το παίζουν ''σταχανοβίτες'', δεν τσιμπάμε πια..."σύντροφοι"....


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου