Εμείς ''Μένουμε Σπίτι'' και αυτοί ... μας ''Ετοιμάζουν εκλογές'' !!!


Του Περικλή Δανόπουλου

Έχουν αρχίσει ήδη οι διαρροές και τα non paper, σχετικά με την προκήρυξη εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το πέρασμα του κορονοϊού από την χώρα , θα είναι ανώδυνο σχετικά με άλλες χώρες, θα πλασάρει παντού ότι έδρασε γρήγορα και σωστά και θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη της εκλογικά. Γιατί έτσι μας βλέπουν, όσους τουλάχιστον μείνουμε ζωντανοί, δυνητικούς ψηφοφόρους.

Κι έτσι, ο Ελληνικός λαός, θα δει για μια ακόμα φορά το χιλιωειδωμένο έργο. Την εκλογική αναμέτρηση του δίπολου. Από την μία αυτή η δράκα των οπορτουνιστών, των στερούμενων κάθε ηθικής, αυτών που βγάζουν selfies πλάϊ στον ετοιμοθάνατο, αυτών που παρακαλούν να θερίσει ο ιός για να πατσίσουν τους νεκρούς στη Μάνδρα και στο Μάτι, αυτών που άφησαν στην μέση το διαλυτικό τους έργο και ονειρεύονται την επιστροφή για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Από την άλλη, μια κυβέρνηση που είχε προλάβει μέσα σε 6-7 μήνες, να χαρακτηρίζεται ''ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτες''. Που είχε προκαλέσει με την στάση της στο μεταναστευτικό και είχε σταθεί ακόμα πιο ενδοτική απέναντι στην Τουρκία.

Και όταν έκανε τα αυτονόητα, αυτά που οποιαδήποτε κυβέρνηση υποχρεούται να πράξει, να φυλάξει τα σύνορα από την εισβολή των παρανόμων και να λάβει στοιχειώδη μέτρα για την μη εξάπλωση της αρρώστιας , εργαλειοποίησε τις ''μεγάλες επιτυχίες'' της, για να υποδυθεί την κυβέρνηση της σταθερότητας και της υπευθυνότητας.

Μια κυβέρνηση που στην κρίση της οικονομίας, χαρίζει εκατομμύρια σε καναλάρχες, ιδιοκτήτες νοσοκομείων, στον Μπόμπολα, στα κόμματα και την ίδια στιγμή, περικόπτει 50% τους μισθούς των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αυτό το αρρωστημένο πολιτικό παιχνίδι, δεν φαίνεται να έχει τέλος.Και φυσικά όποιος και να είναι ο νικητής, (μπορούμε άφοβα να ποντάρουμε υπέρ της ΝΔ) , η μπλε σημαία με τα αστέρια θα ανεμίζει στην χώρα, για να θυμίζει σε όλους ποιός πραγματικά κάνει κουμάντο.

Γιατί το σύνδρομο της Στοκχόλμης καλά κρατεί στην Ελλάδα και ο λαός ερωτεύεται αυτόν που τον κρατά όμηρο , είτε χωρίς, είτε με γραβάτα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν είναι πολύς καιρός, για να οργανωθεί κάτι εναλλακτικό. Αλλά μια κοινωνία στον καναπέ, με τηλέφωνο και ίντερνετ, έχει τουλάχιστον τον χρόνο να διαβουλευθεί.

Ας το παλέψουμε λοιπόν.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου