''Κι ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα''-Αντίο Βασίλη


Πλήθος κόσμου είπε χθες το τελευταίο “αντίο” στον 26χρονο Βασίλη Μάγγο, που εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του το απόγευμα της Δευτέρας, ένα μηνά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου.

Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι, οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Νίκη Βόλου, συναγωνιστές του και μέλη των κινημάτων στα οποία συμμετείχε κατέκλυσαν κυριολεκτικά την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, φωνάζοντας “αθάνατος”, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας από τον ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς.

Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του Βασίλη με τα τελευταία λόγια του κειμένου που είχε δημοσιεύσει ο 26χρονος για να καταγγείλει το όργιο αστυνομικής βίας: “Aς μη νικήσουμε θα πολεμάμε πάντα”.

Η μητέρα και η αδελφή του κρατούσαν φωτογραφίες δημοσιεύματος συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχνε τον Βασίλη πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο “Δεν μπορώ να ανασάνω”.

Συναγωνιστές του ύψωναν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», ενώ ένα πανό με το σύνθημα “Και ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα”, αφέθηκε πάνω στον τάφο του.


Η οικογένειά του ζήτησε, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ για να ενισχυθεί το έργο του (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285).

Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Φωτογραφίες: magnesianews.gr

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου