Η δολοφονία του Βασίλη Μάγγου και ο εχθρός λαός


Του Περικλή Δανόπουλου

Θα ξεπεράσει και την χούντα. Η κυβέρνηση, έχει πλέον πάνω της το αίμα νεκρού. Ο εικοσιεπτάχρονος Βασίλης Μάγγος, που συνελήφθη στη διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, για τη σύλληψη δύο πολιτών κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, τελικά πέθανε προφανώς από επιπλοκές που του δημιούργησαν τα αλλεπάλληλα βάναυσα χτυπήματα, στο συκώτι και στην σπλήνα, από τον "στρατό" κατοχής των ΜΑΤ.

Δεν μιλάμε πια για απλή καταστολή, εδώ έχουμε δολοφονία. Ένα μπουλούκι μισανθρώπων, που ξεσπούν την βία που έχουν μέσα τους αταβιστικά, με πρόσχημα την αποκατάσταση της έννομης τάξης. 

Χωρίς κανένα έλεγχο. Χωρίς καμία απονομή ευθυνών. Με μια πολιτική ηγεσία , που εφαρμόζει ακροδεξιές μεθόδους , παλαιάς κοπής .

Με ένα σύστημα δικαιοσύνης που αποτελείται από έντρομους εισαγγελείς και δικαστές. Με ένα ελεεινό σύστημα πληροφόρησης-παραπληροφόρησης από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Αυτό το περιβάλλον, το ονομάζουν Δημοκρατία. Αυτό το σύστημα, το λένε τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Δεν πρόκειται ουδείς σαδιστής επίορκος αστυνομικός να τιμωρηθεί και κανείς ασυνείδητος υπουργός να παραιτηθεί. Δεν υπάρχει ευσυνειδησία μέσα στον αυταρχισμό και την τυραννία.

Να γνωρίζει ο απλός πολίτης, πως για την εξουσία, ένας λαός που διαμαρτύρεται, είναι εχθρός λαός.

''Θέλαν το νόμο φίλο κι όχι φύλακα
να μη φοβούνται πια τον χωροφύλακα
την περηφάνια τους κανείς να μην πληγώνει
ούτε την πόρτα τους να ξεκλειδώνει.
Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός
ήτανε τούτος ο παλιολαός…''

( Στίχοι Ι.Καμπανέλης, μουσική Μ.Θεοδωράκης)


Όταν η εξουσία επιβάλλεται με τον νόμο, όταν σκορπά τον τρόμο, η μόνη απάντηση του λαού πρέπει να δοθεί στον δρόμο.



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου