Θράσος και Μεγάλος Περίδρομος - Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας 'Δρόμος ανοιχτός'


«Αρχή άνδρα δείκνυσι», έλεγαν οι πρόγονοί μας και είχαν απόλυτο δίκιο. Ο τρόπος διαχείρισης της εξουσίας από εκείνους που τη νέμονται, αποδεικνύει πόσο σέβονται το λειτούργημα που ασκούν και τον λαό που τους ανέδειξε. 

Η περίπτωση του Δημάρχου Αθηναίων είναι χαρακτηριστική, αφού είχε το θράσος να ομολογήσει ότι ότι το πρόγραμμα “Μεγάλος Περίπατος” ήταν … πιλοτικό και ότι δαπανήθηκαν εν μέσω υγειονομικής και σφοδρής οικονομικής κρίσης δύο εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας που θα αποξηλωθούν! 

Με χρήματα των δημοτών του μεγαλύτερου δήμου της χώρας ο κ. Μπακογιάννης φιλοδώρησε την εταιρεία "MAYCON Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία", που ανέλαβε τον πιο άθλιο χρωματισμό του οδοστρώματος που έχουμε δει και την "Urban Innovation Μονοπρόσωπη ΙΚΕ" για τις ''χρυσές'' ζαρντινιέρες, παγκάκια και φοινικοειδή φυτά. Φυσικά δεν υπήρξε καμία δικαιολογία για τις μπογιές που είχαν ξεφτίσει σε λίγες ημέρες, τα φυτά που ξεραίνονταν καθημερινά και τα παγκάκια που ήταν φλεγόμενα από την ζέστη, από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Αυτός ο «Μεγάλος Περίδρομος» δεν μπορεί να επιβαρύνει τους δημότες και τους κατοίκους της Αθήνας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ελέγχει σύμφωνα με τον νόμο τις δαπάνες των δήμων, καλείται πλέον να διερευνήσει αυτή την κραυγαλέα διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παραπέμποντας την υπόθεση στην αρμόδια εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Στην εποχή της στρεβλής «ατομικής ευθύνης» συνιστά ύβρη η διασπάθιση δημοσίου χρήματος από εκείνους που δεν τους πειράζει να συνωστίζονται σε πλατείες, όταν κάνουν τις φιέστες τους. Από εκείνους που επιμελώς ξεχνούν ότι πρώτα πρέπει το κράτος (σε όλες τις μορφές του) να αποδείξει ότι όντως νοιάζεται για την κοινωνία και μετά να αξιώνει από τους πολίτες συμμόρφωση προς τας διαταγάς.

Στην πρωτοβουλία Δρόμος Ανοιχτός πιστεύουμε ότι είναι χρέος των δημοτικών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Δημάρχου, να καταγγείλουν δημόσια τα τεκταινόμενα και αν χρειαστεί να παραιτηθούν. 

Ο καιρός της ανοχής έχει παρέλθει. Καλούνται άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς θα θεωρηθούν συνένοχοι.

Αθήνα 25/09/2020



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου