Μάσκες παντού, σενάρια και ... πολιτικά τρωκτικά


Του Περικλή Δανόπουλου

Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως η μάσκα έγινε υποχρεωτική και στον δρόμο, παντού με λίγα λόγια. Είδα σήμερα όλους έξω με μάσκα και το κατάλαβα. Πολύ καλό ως σύλληψη!

Δυο τα σενάρια:

Α. Αν τα κρούσματα ανέβουν κι άλλο, το αφήγημα θα λέει, ''ακόμα και με μάσκες παντού, δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε την διασπορά του covid, οπότε δυστυχώς πάμε για νέο Lockdown''.

B. Αν υπάρξει μείωση κρουσμάτων, θα οφείλεται στην ευρεία και καθολική χρήση της μάσκας, οπότε ας συνεχίσουμε να την φοράμε για κάποιο (άγνωστο πόσο) καιρό ακόμα, ίσως μέχρι να βρεθεί....αν βρεθεί το εμβόλιο.

Η επιλογή του σεναρίου, θα δοθεί από την πραγματική κυβέρνηση της χώρας, στο Βερολίνο, αναλόγως το ποιό από τα δυο την βολεύει.

Στο μεταξύ, ο καιρός άλλαξε. Η εποχή των απλών ιώσεων είναι εδώ, ο βήχας ή το φτέρνισμα είναι κάτι συνηθισμένο. Και αν υπάρχουν συμπτωματικοί και δεν το ξέρουν, ή μη συμπτωματικοί, πάλι βήχας και φτέρνισμα θα είναι σε έξαρση.

Λίγο χαλαρή η μάσκα, ένα φτέρνισμα που ξέφυγε μέσα στα σαρδελοκούτια των μέσων μαζικής συγκοινωνίας (κάτι που γίνεται συχνά) και υποτίθεται ότι θα μολυνθούν όλοι στο μέσο.

Αλλά για τέτοια μικροπράγματα, δεν νοιάζονται τα πολιτικά τρωκτικά που μας χτικιάζουν τις ζωές. 

'Οπως δεν νοιάζονται, όσοι κατηγορούν καθημερινά και επί μήνες, τους ''ψεκασμένους'' που δεν φοράνε μάσκα, μοστράροντας την φάτσα τους με μάσκα, ασορτί με τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους, γεμάτοι ξεφτιλισμένη περηφάνια.

Κι είμαστε ακόμα στην αρχή... Πόσο μεγάλο είναι άραγε το παγόβουνο, που μόνο την κορφή του είδαμε ;


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου