Ο Ερντογάν ''ξυπόλητος'' Χαλίφης του Ισλάμ! Οι φιλοδοξίες του και η χρεοκοπία της Τουρκίας


Της Λιάνας Μυστακίδου

Ακόρεστη η φιλοδοξία του σουλτάνου. Από φτωχό παιδί κατάφερε να γίνει ο ένας και μοναδικός ηγέτης- τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν- της Τουρκίας αλλά αυτό δεν του αρκεί. Φιλοδοξία και όραμα της ζωής του είναι να γίνει ηγέτης ολόκληρου του Μουσουλμανικού κόσμου. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που χάλασαν οι σχέσεις του με τον παντοδύναμο Φεττουλλάχ Χότζα, από τον οποίο απαίτησε να τον αναγνωρίσει ως Χαλίφη του Ισλάμ, δηλαδή διάδοχο του Μωάμεθ!

Αυτός ήταν ο στόχος και το όραμα που έκρυβε πολύ καλά από την αρχή της σταδιοδρομίας του. Η φαινομενικά αλλοπρόσαλλη πολιτική του είχε σαν στόχο να  γίνει προστάτης όλων των καταπιεσμένων, δυστυχισμένων Μουσουλμάνων. Ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις τόσο στη Συρία , στο Ιράκ και τη Λιβύη ήθελε να  πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια προστάτης και από την άλλη να βάλει χέρι στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου των χωρών αυτών. Υπερφίαλος όπως είναι δεν έλαβε υπόψη του τους ισχυρούς παίκτες στην σκακιέρα της Μέσης Ανατολής.  Του επέτρεψαν να παίξει ως ένα σημείο που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους.

Δημιούργησε έναν στρατό κατσαπλιάδων των Μουσουλμάνων Αδελφών που αμόλησε σαν λυσσασμένους εναντίον αμάχων πληθυσμών, υπό την προστασία του τουρκικού Στρατού.

Ήθελε να γίνει ο ηγέτης, ο προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων  για να αυτοανακηρυχθεί στη συνέχεια Χαλίφης του Ισλάμ.

Μετά την αποτυχία του στα πεδία των μαχών άρπαξε σαν σανίδα σωτηρίας τις γελοιογραφίες του Charlie Hedbo.  Το περιοδικό αυτό, όπως έγραψε ο γελοιογράφος της Le Monde   , Plantu ¨δεν σκοπεύει να υποτιμήσει το ένας δισεκ. Μουσουλμάνων, απλά σχεδιάζει γελοιογραφίες, κάνει σάτιρα¨. 

Το περιοδικό , έχει σατιρίσει πολλές φορές το Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό ακόμα και τον Βουδισμό.  Χλευάζει με όλες τις θρησκευτικές δοξασίες και με πολιτικούς όπως ο Τράμπ, ο Πούτιν, ο Μπολσονάρο κ.α

Η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει παράδοση στη σάτιρα . Ακόμα και τον Μεσαίωνα σατίριζαν τους βασιλείς και τα πεπραγμένα τους.

Η πρόσφατη  γελοιογραφία του Ερντογάν άλειψε βούτυρο στο ψωμί του.  Έγινε η αφορμή να υλοποιήσει το όραμα του Χαλίφη.  Αλλά και ο Μακρόν με την επίθεση στο Ισλάμ προσπαθεί να κερδίσει τους χαμένους ψηφοφόρους του….

Οι ηγέτες της Ευρώπης είτε από αφέλεια είτε από συμφέρον άνοιξαν τα σύνορα τους σε ορδές οικονομικών μεταναστών.  Βρήκαν φθηνά εργατικά χέρια, αλλά ταυτόχρονα είχαν την ελπίδα να μεταλαμπαδεύσουν σε μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.  Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των τρομοκρατικών επιθέσεων δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία δεν μπόρεσε να αφομοιώσει τις δυτικές αξίες.

Ο Ερντογάν μετά την αποτυχία της πατριωτικής-εθνικιστικής  ρητορικής προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις εκλογές του 2023. Όμως δεν θα καταφέρει τίποτα. Το γουργουρητό της κοιλιάς από την πείνα σκεπάζει πάντα τις φωνές της πατριδοκαπηλίας.

Οι επτά στους δέκα πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Ο κυβερνητικός εταίρος ξεκίνησε εκστρατεία “ψωμί στην κρεμάστρα”. Όσοι πολίτες μπορούν να αγοράζουν ψωμιά , να τα κρεμούν σε συγκεκριμένα σημεία για να τα παίρνουν οι πένητες.

Η οικονομία χρεοκόπησε. Η πανδημία μαστίζει. Οι αντίπαλοι του   η Ακσενέρ, ο Νταβούτογλου και ο Μπαμπατζάν περιοδεύουν και αφουγκράζονται τα προβλήματα των πολιτών.

Η πόρτα του ΔΝΤ ετοιμάζεται να ανοίξει αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή του σουλτάνου.  Σίγουρα το Ταμείο θα θελήσει να ελέγξει τις δαπάνες. Θα ζητήσει λογαριασμό για τα λεφτά που ισχυρίζεται ότι ξόδεψε στη Συρία , τη Λιβύη αλλά και τα μυστικά κονδύλια που έφθασαν σε αστρονομικά ποσά και τότε θα πέσει πολύ κλάμα.

Η χώρα αγόρασε 800.000 εμβόλια γρίπης, όπως λένε οι φαρμακοποιοί και όχι 1,5 εκατομμύριο  όπως ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας για να προστατεύσει 80 εκατ. πολίτες.  Δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του κράτους, ο στόλος , όμως, των πλοίων του υιού Ερντάλ συνεχώς μεγαλώνει…..

Ο σουλτάνος προσφέρει τσάι παρηγοριάς σε όποιον δεν μπορεί να πάει ψωμί στο σπίτι του. Καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα ψευδόμενος ότι και η Γαλλία κάνει το ίδιο. Τα τουρκικά προϊόντα τα μποϊκοτάρει προς το παρόν  η Σαουδική Αραβία, αλλά για αυτούς δεν βγάζει άχνα. Βλέπετε χρειάζεται την υποστήριξη των Αράβων για να γίνει Χαλίφης.

Το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί οδήγησαν τη χώρα στη θέση που ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία, χάρη στα σχέδια του Ταλάτ και του Ενβέρ Πασά, πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ……

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου