Αυτή είναι ''τηλεκπαίδευση'' στην Ελλάδα! Εικόνες ντροπής και το ερώτημα τι έκαναν 8 μήνες αναπάντητο



Οκτώ ολόκληρους μήνες είχε η κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Δεν πρόλαβε να φτιάξει αρκετές ΜΕΘ, δεν προσέλαβε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μάλλον όπως ομολόγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απλά “έπεσε έξω” στις προβλέψεις της!

Δεν πρόλαβαν ούτε στο θέμα της τηλεκπαίδευσης να προετοιμαστούν; Πόσο θα στοίχιζε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ; Πολύ λιγότερο από τα λεφτά που μοίρασε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για τηλεοπτικά σποτάκια!

Όχι δεν έχουν όλα τα παιδιά υπολογιστές, ακόμη και στην Αθήνα! Δύσκολο φαίνεται να το πιστέψουν στην κυβέρνηση ,αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουν!

Κι όμως δεν έκαναν ούτε αυτό. Το αποτέλεσμα-ντροπή στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr :

Μαθητές δύο ταχυτήτων δημιουργεί η τηλεκπαίδευση καθώς όπως καθημερινά αναδεικνύεται από ρεπορτάζ σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές δεν έχουν ούτε ίση πρόσβαση ούτε στο διαδίκτυο αλλά ούτε και στις ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablet και laptop που είναι απαραίτητα και καταφεύγουν σε λύσεις που δεν τιμούν μια ευρωπαϊκή χώρα και εκθέτουν το Υπουργείο Παιδείας που θεωρεί πώς όλα βαίνουν καλώς.

Μετά λοιπόν την συγκλονιστική ιστορία του 9χρονου Βασίλη που αναγκάζεται να πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του προκειμένου να παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση στη δημοσιότητα ήρθε και ο «αγώνας» που δίνουν καθημερινά οι μαθητές σε ένα χωριό της Ηλείας.

Σύμφωνα με το proini.news πέντε μαθητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα υπό απίστευτα δύσκολες συνθήκες.

Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση, ούτε στο ίντερνετ, ούτε σε σταθερό υπολογιστή, ούτε σε laptop, ούτε σε tablet. Αναγκάζονται -έτσι- να καθίσουν έξω από το καφενείο του χωριού (αφού είναι κλειστό λόγω lockdown), που είναι το μοναδικό οίκημα στο χωριού που έχει ίντερνετ, μέσα στο κρύο και να παλεύουν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex του υπουργείου Παιδείας μέσω κινητού!

Το θέμα ανέδειξε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πεύκης του Δήμου Πύργου.

«Το χωριό μας, εκτός από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει ίντερνετ και εγώ, ως πρόεδρος της κοινότητας, εδώ και έναν χρόνο έχω υποβάλει αίτημα, που μάλιστα έχει πρωτοκολληθεί, για να αποκτήσει η Πεύκη, έστω στο κοινοτικό κατάστημα, πρόσβαση στο διαδίκτυο, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, ιδιαίτερα μετά τα επαναλαμβανόμενα lockdown, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Όλες οι δουλειές και η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο, όπως και των αγροτών, γίνεται διαδικτυακά και βεβαίως και το μάθημα των παιδιών μας του δημοτικού με την τηλεκπαίδευση, αφού τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας.

Απάντηση έως τώρα δεν έχω πάρει, παρότι απευθύνθηκα όπου μπορούσα και οι απαντήσεις που πήρα ήταν ότι κι άλλα χωριά δεν έχουν και περιμένουν τη σειρά τους για να συνδεθούν! Τα παιδάκια, λοιπόν, του σχολείου που πηγαίνουν δημοτικό στο Γούμερο, τώρα μένουν στα σπίτια τους στο χωριό και οι γονείς έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, γιατί ούτε ίντερνετ υπάρχει για να κάνουν μάθημα διαδικτυακό, ούτε τάμπλετ έχουν!

Το μόνο οίκημα του χωριού που έχει ίντερνετ είναι το δικό μου μαγαζί που είναι ψησταριά-καφετέρια και που τώρα είναι κλειστό με απόφαση της κυβέρνησης, όπως όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μη μπορώντας, λοιπόν, να βλέπω αυτήν την κατάσταση, έχω διαμορφώσει λίγο ένα χώρο έξω από το κατάστημα, όπου τα παιδιά κάθονται μέσα στο κρύο πλέον να κάνουν μάθημα.

Τους έδωσα ένα παλιό λαπτοπ που είχα, αλλά δεν φτάνει, όπως καταλαβαίνετε και τα παιδιά έχουν και ένα κινητό.

Με το ίδιο κινητό προσπαθούν να κάνουν μάθημα τρία παιδιά μαζί! Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους!» δηλώνει.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου