''Επιδοτήσαμε τον Ε-65, επιδοτούμε τον Ριμπολόβλεφ, θα επιδοτήσουμε και το Netflix'';


Του δρα Πρόδρομου Σ. Εμφιετζόγλου

Χθες, κατήγγειλα την επιδότηση του Ε-65, που από έργο αυτοχρηματοδοτούμενο μετετράπη σε Δημόσιο έργο και ανετέθη στην ΤΕΡΝΑ με 0% έκπτωση. Καραμπινάτη παρανομία με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον 200 εκ. €. Την απίστευτη αυτή παρανομία, την ενέκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κατήγγειλα και αναμένω… απάντηση. Έκανα και…  υπόμνηση! Σιωπή!

Πριν από λίγες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης – να τις χαίρεται ο Άδωνις – απεφάνθησαν, ότι το χλιδάτο οικοδομικό έργο στο Σκορπιό, είναι… «στρατηγική επένδυση» και επιδοτείται με 4,3 εκ. €. 

Και έπεται συνέχεια! Η ταινία “Go” θα επιδοτηθεί με 9,2 εκ. €. Είχε προηγηθεί το “Greek Freak” με περί τα 7 εκ. €.

Προβληματίζομαι με τις πάσης φύσεως επιδοτήσεις. Τί μήνυμα περνάει στον κόσμο που πέραν των μνημονίων, της πανδημίας έχει να αντιμετωπίσει και κύμα ανατιμήσεων;

Εν τω μεταξύ το δημόσιο μόνο χρέος της «κεντρικής κυβέρνησης» τραβάει… την ανηφόρα! Ήδη έχει υπερβεί τα 387 δισ. €. Ποιος γνωρίζει ότι έφθασε στο 236% του Α.Ε.Π. και είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το Α.Ε.Π. της χώρας;

Θα μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να αντέξουν τα βάρη που αφρόνως φορτώνουμε στις πλάτες τους; Ήδη οι γονείς των εχόντων τα προορίζουν για Αμερική και Ευρώπη. Και ποιος θα μείνει στην Πατρίδα; 4 εκ. γέροι το 2.100!

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου