Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών μέσω Ουκρανίας

 

Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέπραξε έγκλημα εις βάρος της εθνικής άμυνας της χώρας, κατ’ εντολήν των Αμερικανών.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Έγκλημα εις βάρος της εθνικής άμυνας της χώρας διέπραξε, κατ’ εντολήν των Αμερικανών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφαιρώντας από τα νησιά του Αιγαίου και στέλνοντας στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από καλά πληροφορημένους κύκλους, αντιαρματικά όπλα που στήριζαν την ελληνική άμυνα και ήταν στην πρώτη γραμμή των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Κυκλοφορούν και φήμες ότι απεστάλησαν και αντιαεροπορικά στην Ουκρανία, αλλά αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Βεβαίως, όπως πάντα, όταν είναι να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά (και τα τούρκικα εν προκειμένω) συμφέροντα εις βάρος των ελληνικών, η κυβέρνηση έδρασε τάχιστα και πολύ αποτελεσματικά. Τα όπλα, ρωσικής κατασκευής, εστάλησαν στην Ουκρανία σε μικρότερο χρόνο από αυτόν που χρειάστηκαν οι αρχές για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς από την Αττική Οδό. Πρώτα η Αμερική, που θα ‘λεγε και ο Τραμπ.

Με την αποστολή δύο αεροσκαφών C-130 με αντιαρματικά στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Αθήνας κατάφερε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μια καταστρέψαμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, κάνοντας ό,τι μπορούμε να τη στείλουμε στο πλευρό της Τουρκίας στις διαφορές που μας χωρίζουν με την Άγκυρα και από την άλλη αρχίσαμε να ικανοποιούμε μια από τις πιο βασικές και πιο εξωφρενικές τουρκικές απαιτήσεις από την Ελλάδα, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ενθαρρύνοντας έτσι την Άγκυρα να ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα από τη χώρα μας, καθότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Καμιά από τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1974 δεν διανοήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Έκαναν αντίθετα ότι μπορούσαν για να ενισχύσουν την άμυνά τους.

Η επίθεση όμως της κυβέρνησης κατά της εθνικής άμυνας δεν περιορίζεται δυστυχώς στην αποστολή αντιαρματικών όπλων από τα ελληνικά νησιά στην Ουκρανία. Πλήττει και την ίδια τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Αυτή η ραχοκοκαλιά αποτελείται από όπλα ρωσικής κατασκευής και προελεύσεως στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ, στην περίπτωση της Κύπρου, όλη η κυπριακή άμυνα, όχι μόνο η αντιαεροπορική, στηρίζεται σε ρωσικά όπλα.

Στην Ελλάδα ρωσικά συστήματα (ΟΣΑ και TOΡ) χρησιμοποιούνται για την άμυνα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, ενώ και ένα ρωσικό σύστημα S-300 συμμετέχει στην άμυνα μακρού βεληνεκούς, αντιαεροπορική και αντιπυραυλική. Η Κύπρος έχει εκτός από αντιαεροπορικά συστήματα, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και πολυβόλα, από τα οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να απαλλαγεί για να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς…

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τα αντιαεροπορικά όπλα; Από τη μια πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις κατά της Ρωσίας, ιδίως με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Δεν ξέρουμε αν, υπό παρόμοιες συνθήκες, η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα εν Ελλάδι ρωσικά όπλα, όποτε χρειάζεται. Επιπλέον σπεύσαμε να ψηφίσουμε όλες τις κυρώσεις, που είναι περισσότερο κυρώσεις εναντίον μας παρά εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να ζητήσουμε εξαίρεση για θέματα ζωτικής σημασίας για μας, όπως η υποστήριξη των ρωσικής κατασκευής όπλων της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν θέσαμε τον στοιχειώδη όρο εξαίρεσης των ανταλλακτικών για τα οπλικά συστήματα των δύο κρατών. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Και το κάναμε πολύ ευχαρίστως.

Για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του αυτό δεν είναι πρόβλημα, είναι μάλλον μια ευκαιρία να εξυπηρετήσει την Άγκυρα και να τα σπάσει και εδώ με τη Μόσχα, έστω και εις βάρος της εθνικής άμυνας.

Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε ότι τα αντιαεροπορικά που προστατεύουν το Αιγαίο (και εξασφαλίζουν και ένα βαθμό αμυντικής αυτονομίας απέναντι στις ΗΠΑ, γιατί τα αμερικανικά οπλικά συστήματα δουλεύουν μόνο αν θέλουν οι ΗΠΑ), είναι «του παρελθόντος», «περασμένων δεκαετιών».

Σε αυτό το σημείο εδώ που τα λέμε έχει δίκιο. Τα ρωσικής προελεύσεως οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, τα δύο κράτη τα είχαν προμηθευθεί προ του 2010, όταν διέθεταν ακόμα κάποια στοιχεία ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Ένας πάντως από τους θεωρούμενους ως εκ των λαμπρότερων Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Ζιαζιάς, έγραψε ένα άρθρο-καταπέλτη κατά του κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την απαξίωση των αντιαεροπορικών.

Δυστυχώς όμως, οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι παρά «παρωνυχίδες» μπροστά σε αυτό που έρχεται, με την Ελλάδα (περισσότερο) και την Κύπρο (λιγότερο) έτοιμες, υπό αμερικανική πίεση, αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται κάποια πίεση, να συνθηκολογήσουν πλήρως έναντι της Άγκυρας, δημιουργώντας συνθήκες τέλους Ελληνισμού. Θα επανέλθουμε.

Υ.Γ.: Περιττό να πούμε ότι το τεράστιο κόστος προμηθείας των νέων αντιαεροπορικών, θα είναι ένα ακόμα δωράκι της κυβέρνησης προς τις μεγάλες δυτικές πολεμικές βιομηχανίες που έχουν πέσει τώρα σαν τα κοράκια στην κατεστραμμένη χώρα μας. 

Κεντρική φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου