Η δυσανεξία της Δύσης στη λέξη «δολοφονία» για την Σιρίν

 

Πολλές οι αναρτήσεις στο Twitter για την προτίμηση των δυτικών ΜΜΕ στη γλώσσα των «ίσων αποστάσεων» όταν πρόκειται για το Ισραήλ.

Η Σιρίν Αμπού Ακλέχ (ή Σιρίν Αμπού Άκλα όπως είναι το επίθετό της στα αραβικά) δολοφονήθηκε ενώ έκανε τη δουλειά της στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Μια σφαίρα στο κεφάλι αφαίρεσε τη ζωή της ενώ κάλυπτε άλλη μια έφοδο των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων για λογαριασμό του καταριανού δικτύου, Al Jazeera. Ο θάνατος της δημοσιογράφου, που μεγάλωσε γενιές Παλαιστίνιων με τα ρεπορτάζ της από τις εμπόλεμες ζώνες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη και θυμό. Το Ισραήλ υπόσχεται έρευνα για να εξακριβωθεί η αλήθεια θολώνοντας την ίδια ώρα τα νερά με υπαινιγμούς ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται ένοπλοι Παλαιστίνιοι.

Η ίδια «γλωσσική θολούρα» ήταν κυρίαρχη στους τίτλους πολλών δυτικών μέσων ενημέρωσης που όταν πρόκειται για το Ισραήλ ανακαλύπτουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων». Η λέξη «δολοφονία» έλειπε από παντού ενώ όπως εύστοχα σημειώνει ένας χρήστης στο Twitter ο «δυτικός Τύπος» χθες «ανακάλυψε» όλες τις πιθανές μορφές της παθητικής φωνής του ρήματος «σκοτώνω» στα αγγλικά.

Αυτή η δυσανεξία της Δύσης να πει τα πράγματα με το όνομά τους για τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου στην Παλαιστίνη ανέλαβε να διορθώσει το Twitter.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου