''Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει υποτελής της Ουάσινγκτον!''

 

Ο Κροάτης ευρωβουλευτής Mislav Kolakušić άσκησε δριμεία κριτική στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ. “Έχει γίνει υποτελής της Ουάσιγκτον. Έγινε η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου», είπε ο Kolakušić μιλώντας μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο Kolakušić έχει επανειλημμένα επικρίνει την πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Χαρακτηριστικά πριν λίγο καιρό υπενθυμίζουμε ότι είχε ανέφερε και τα εξής:

“Είναι απίστευτο ψέμα και υποκρισία ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις στοχεύουν 500 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκατομμύρια πολίτες στην υπόλοιπη Ευρώπη”.

Ο ίδιος, υποστηρίζει και τα ακόλουθα:

«Θα πρέπει να απαγορεύσουμε τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε περισσότερες στρατιωτικές συγκρούσεις τις τελευταίες δεκαετίες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο».


Πηγή: news12.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου