Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί με κάθε θυσία των Ευρωπαίων!

 

Του Δημήτρη Χρήστου

Μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου που μετέφεραν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, μάθαμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει το Βερολίνο για αυτό που θα συνέβαινε. Δεν μάθαμε τι ακριβώς έκανε το Βερολίνο για να αντιμετωπίσει το σαμποτάζ και μάλιστα στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας και της Δανίας. Και δεν μάθαμε πως είναι δυνατόν η CIA να έχει τόσο αξιόπιστες πηγές για αυτό που τελικά συνέβη και να μην γνωρίζει ποιες δυνάμεις θα το πραγματοποιήσουν;

Στο ερώτημα, αν τελικά πίσω από το σαμποτάζ είναι οι Ρώσοι, είναι γιατί να το κάνουν καταστρέφοντας περιουσιακά τους στοιχεία όταν μπορούν απλά να κλείσουν τη στρόφιγγα; Γιατί να ρισκάρουν να αποκαλυφθούν και να εκτεθούν τόσο πολύ στη διεθνή κοινή γνώμη, όταν σε αυτόν τον πόλεμο η προπαγάνδα της Δύσης είναι τόσο ισχυρή, που επιβάλει τους ισχυρισμούς της ως γεγονότα; Θυμίζουμε ότι η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο πρόσφερε στην γερμανική οικονομία μεγάλα προνόμια ανταγωνιστικότητας. Και αυτήν την ανταγωνιστικότητα επιχείρησε να περιορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβάλλοντας συνεχώς δασμούς στις γερμανικές εξαγωγές.

Σήμερα, με την διοίκηση Μπάιντεν, δεν χρειάζονται τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα. Χωρίς το φτηνό ρωσικό αέριο η γερμανική βιομηχανία ειδικά, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και οι δασμοί επί Τραμπ θα μοιάζουν με χάδια. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι γεγονότα που αποκαλύπτουν προθέσεις, είχαν συμβεί πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πρώτα είχαμε την περίεργη απόφαση της Αρχής Ενέργειας της Γερμανίας να αρνηθεί στις 7 Νοεμβρίου του 2021 άδεια λειτουργίας στον έτοιμο αγωγό Nord Stream 2, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια στις 7 Φεβρουαρίου λίγες μέρες πριν τη εισβολή της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στον Λευκό Οίκο, είχε καταστήσει σαφές ότι εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τον Nord Stream με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον καταστήσουν ανύπαρκτο! Στην αντίρρηση δημοσιογράφου για τη γερμανική δικαιοδοσία υποδομών, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε απότομα: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Ραντοσλάβ Σικόρσκι, πρώην υπουργός Άμυνας και υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, σε tweet του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Nord Stream. Και δυστυχώς κανείς από τους οικολόγους που βρίσκονται μάλιστα και σε θέσεις εξουσίας, δεν έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει ποιες είναι οι συνέπειες από τη διαρροή του φυσικού αερίου, που αποτελείται κατά 90% από μεθάνιο, στην θαλάσσια ζωή.

Χαμηλώνει η Γερμανία 

Και ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι από αυτόν τον πόλεμο θα πληγούν καίρια τα γερμανικά συμφέροντα, η τρικομματική κυβέρνηση Σολτς, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις κυρώσεις, με την Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν να ανακοινώνει το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας το οποίο περιλαμβάνει την αποσύνδεση της Gazprombank από το πρόγραμμα πληρωμών SWIFT, που σημαίνει ολοκληρωτική απαγόρευση με οποιοδήποτε τρόπο εισαγωγής ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη. Παράλληλα απέρριψε την πρόταση 15 χωρών μελών για πλαφόν στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες! Έτσι η Γερμανία οδηγείται σε μερική εξάρτηση από την Πολωνία σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, καθώς η Βαρσοβία προμηθεύεται, με νέο αγωγό, φυσικό αέριο από τη Νορβηγία. Και έχει σημασία να θυμίσουμε ότι πρόσφατα -εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία- η Πολωνία ζήτησε αποζημιώσεις μαμούθ 1,3 τρισ. ευρώ από την Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Θα περιμένουμε για νεότερα από την σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος της Μόσχας καθώς διαρροές από τη Ρωσία ανέφεραν πως στις 2 Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκαν ελιγμοί από ένα αμερικανικό ελικόπτερο με το διακριτικό FFAB123, που ξεκίνησε από την εναέρια πτέρυγα μάχης του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ USS Kearsarge που περιπολούσε στην περιοχή της Βαλτικής.

Διαπιστώθηκε αργότερα, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, πως 6 διαφορετικά σκάφη – όλα μαχητικά ελικόπτερα Sikorsky MH-60S – με τα ίδια διακριτικά έκαναν πτήσεις κατά μήκος της διαδρομής του Nord Stream 2, αλλά και μεταξύ των σημείων που συνέβη η καταστροφή στους αγωγούς. Η διαδρομή των επίμαχων αεροσκαφών αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο ads-b.nl, που κάνει Tracking στρατιωτικά αεροσκάφη. Μάλιστα, και στο Twitter, εμφανίστηκαν στιγμιότυπα οθόνης κι άλλων παρόμοιων πτήσεων αμερικανικών αεροσκαφών – το επόμενο στιγμιότυπο τραβήχτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου. Ίσως είναι νωρίς ακόμα για να μάθουμε την αλήθεια. Θα δούμε.

Ψηλώνει η Πολωνία

Πάντως είναι σαφές πως οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν το ρόλο της Πολωνίας στην Ευρώπη. Είναι επίσης σαφές πως  ο πόλεμος αυτός γίνεται καταλύτης για την οριστική πρόσδεση της Ευρώπης στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, ματαιώνοντας τα σχέδια για την ευρωπαϊκή γεωπολιτική χειραφέτηση όπως την περιέγραφε το Παρίσι και συζητούσε το Βερολίνο. Εκείνο που δεν είναι ακόμα σαφές είναι τα μέσα που οι αμερικανική πλευρά χρησιμοποίησε για την τυφλή υποταγή της Γερμανίας με τους  βιομηχανικούς κολοσσούς τη χώρας να παραμένουν βουβοί παρότι απειλείται η βιωσιμότητα τους.

Επίσης δεν είναι σαφές, αν η Δύση έχει προϋπολογίσει πιθανή αντίδραση της Μόσχα με χρήση πυρηνικών όπλων. Και η αντίδραση αυτή πλησιάζει καθώς η Ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε επίθεση στα προσαρτημένα πλέον εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας θα θεωρηθεί επίθεση κατά της Ρωσίας, που θα απαντήσει ανάλογα. Πολλοί θεώρησαν την απειλή μπλόφα. Όχι όμως και πρώην καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που έλυσε τη σιωπή της, επισημαίνοντας στους ευρωπαίους πως ο Πούτιν δεν μπλοφάρει. Και τι θα συμβεί τότε. Πυρηνικός όλεθρος στο «γήπεδο» της Ευρώπης με τους Αμερικανούς να μένουν αλώβητοι από τον όλεθρο. Αυτή θα είναι η κατάληξη;

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου