Ποια γεγονότα θα υποχρεώσουν τον Zelensky να διαπραγματευτεί ειρήνη με τον Putin – Η Ουκρανία θα χάσει 200.000 στρατιώτες

 

To σενάριο ειρήνης αυτή την στιγμή στο Ουκρανικό δεν το εξετάζει κανείς... είναι πλήρως παγωμένο... και παραγκωνισμένο....μόνο ένα μεγάλο γεγονός ή οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν ώστε να ξεκινήσει διάλογος Ρώσων και Ουκρανών 

Κανείς δεν μιλάει για ειρήνη.

Όσοι τολμούν να μιλήσουν για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία… χαρακτηρίζονται πράκτορες της Ρωσίας…

Πρόκειται για ακραία τοξικότητα, ο πόλεμος να είναι η κανονικότητα και η ειρήνη… να στιγματίζεται ως προδοσία…
 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος έχει παγιδευτεί από τους αμερικανούς που έπεισαν τον Zelensky τον ουκρανό Πρόεδρο ότι με την κατάλληλη στήριξη με οπλικά συστήματα μπορεί να νικήσει τους ρώσους…
 
Όμως σε όλα τα μέτωπα, μετά την προέλαση του Ουκρανικού στρατού, οι Ουκρανοί καθηλώθηκαν στην Kherson έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές μαζί με την Λεγεώνα των Ξένων.
 
Στο Kharkin στα βόρεια επίσης έχουν κολλήσει οι Ουκρανοί, οι θέσεις άμυνας των ρώσων δεν μπορούν να διασπαστούν.
 
To σενάριο ειρήνης αυτή την στιγμή στο Ουκρανικό δεν το εξετάζει κανείς... είναι πλήρως παγωμένο... και παραγκωνισμένο....μόνο ένα μεγάλο γεγονός ή οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν ώστε να ξεκινήσει διάλογος Ρώσων και Ουκρανών.

Ωστόσο ο πόλεμος

Α)μπορεί να κρατήσει και όλο το 2023 εάν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο – ανατρεπτικό γεγονός.

Ο πόλεμος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και μπορεί να φθάσει και όλο το 2023… εάν κάτι δεν αλλάξει, το σενάριο διαιώνισης του πολέμου θα είναι καταστροφική εξέλιξη για όλους, όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Β)Εάν ο πόλεμος συνεχιστεί οι Ουκρανοί σε νεκρούς και τραυματίες θα ξεπεράσουν τους 200.000 που ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής στρατιωτικής δύναμης της Ουκρανίας…

Τι μπορεί να αλλάξει τον ρου της φθαρμένης ιστορίας;

Ήττα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2022

1)Οι ΗΠΑ είναι ο καταλύτης, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον πόλεμο και οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τα σχέδια κατάπαυσης του πυρός.
Οι ήττα των δημοκρατικών στις 8 Νοεμβρίου 2022 θα αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων.
Η επιστολή των 30 δημοκρατικών βουλευτών κατά του πολέμου και παρότρυνση στον αμερικανό Πρόεδρο να αλλάξει στρατηγική αποτελεί μια ένδειξη ότι κάτι αλλάζει στο εσωτερικό της Αμερικής.
 
Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν εναντιώνονται στον πόλεμο αλλά στον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτείται η Ουκρανία ένα κράτος αναγνωρισμένο ως διεφθαρμένο.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι μια ήττα των Δημοκρατικών… θα επιβραδύνει την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία…
 
Μια αλλαγή στάσης των ΗΠΑ θα μπορούσε να υποχρεώσει τον Zelensky να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία…

Βρώμικη βόμβα, βρώμικα σχέδια

2)Για να σταματήσει ο πόλεμος… συνήθως ένα γεγονός - σοκ λειτουργεί ως καταλύτης.
Οι ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στην Ιαπωνία από τις ΗΠΑ… οδήγησε στην παράδοση της Ιαπωνίας και σηματοδότησε την κατάρρευση της ναυτικής κυριαρχίας των Ιαπώνων στον ειρηνικό ωκεανό.
 
Η βρώμικη βόμβα… που επικαλούνται οι ρώσοι, ότι ετοιμάζουν οι Ουκρανοί και η χρήση της θα ήταν ένας ισχυρός καταλύτης… αλλά οι επιπτώσεις στην Ουκρανική κοινωνία θα ήταν καταστροφική…

Καταστροφή ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου ή πυρηνικού εργοστασίου

3)Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας... που θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή...
Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη Novaya Kakhovka.
Εάν οι Ουκρανοί καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya, το νερό θα δημιουργήσει ένα γιγάντιο κύμα ύψους έως και πέντε μέτρων που θα πλημμυρίσει μια ζώνη άνω των πέντε χιλιομέτρων.

Το κύμα θα φτάσει στη Kherson σε μόλις δύο ώρες.
Η ζημιά στο φράγμα θα κατέστρεφε τις διαβάσεις που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και θα απομόνωνε μεγάλες δυνάμεις του ρωσικού στρατού στη δυτική όχθη αλλά θα κατέστρεφε και δεκάδες οικισμούς, προκαλώντας χιλιάδες θύματα.

Εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν το Kakhovskaya, οι ρώσοι θα καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κίεβο

Οι Ουκρανοί κατηγορούν την Ρωσία ότι σχεδιάζει να καταστρέψει το φράγμα Kakhovskaya.
Ωστόσο τα επιχειρήματα των Ουκρανών είναι διάτρητα ως συνήθως… η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί σχεδιάζουν χτύπημα στο φράγμα Kakhovskaya...

Το καθεστώς της Ουκρανίας αγνοεί επίσης το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να καταστρέψει τον υδροηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Σε ένα χτύπημα αντιποίνων, η Ρωσία θα μπορούσε να αποκόψει εντελώς την Ουκρανία κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, καταστρέφοντας όλες τις γέφυρες και τις γραμμές επικοινωνίας.
Ως αποτέλεσμα της καταστροφής εάν αποφασιστεί χτύπημα στο φράγμα του Κιέβου, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν και η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο «σε μια μέρα».

Το σενάριο της διαίρεσης της Ουκρανίας από την υπερχείλιση του Δνείπερου ποταμού, θα οδηγούσε στην αναπόφευκτη μείωση της σύγκρουσης, η οποία είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της Δύσης.

Όμως στο στόχαστρο των Ουκρανών βρίσκεται και το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia και μια πρόκληση εκεί… θα ήταν γεγονός – σοκ.

Ενεργοποίηση ρωσικού αμυντικού δόγματος

4)Μέχρι τώρα παρ΄ ότι βομβαρδίζονται τα εδάφη της Ουκρανίας που προσαρτήθηκαν από τους ρώσους… από τον Ουκρανικό στρατό… η Ρωσία δεν έχει ενεργοποιήσει το στρατιωτικό της αμυντικό δόγμα.
 
Οι Ουκρανοί χτυπούν Donetsk και Kherson αλλά και Zaporizhia και φθάνουν έως και σε πόλεις της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.
Μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο γεγονός που θα ενεργοποιούσε το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας…

Οι Ουκρανοί όσο μαίνεται ο πόλεμος θα χάσουν έως 200.000 στρατιώτες

5)Όσο οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στις επιθέσεις κατά των Ρώσων και ενώ πλησιάζει ο βαρύς Ουκρανικός χειμώνας… θα υπάρξει κόπωση και είτε οι επιθετικές επιχειρήσεις θα μειωθούν ώστε να ανανεωθούν από τις αρχές του 2023 είτε στο μεσοδιάστημα… η δύναμη της λογικής και των διαπραγματεύσεων θα κυριαρχήσουν.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι έως σήμερα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 135.000 με 145.000 Ουκρανοί στρατιώτες με προοπτική να φθάσουν τους 200.000 εάν ο πόλεμος συντηρηθεί για μήνες ακόμη…

Για την ώρα οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας έχουν καταρρεύσει, δεν υπάρχει σχέδιο για ειρηνική διευθέτηση.

Για να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Zelensky θα πρέπει να πειστεί από τους αμερικανούς και προφανώς για να υπάρξει ειρήνη, ο Zelensky θα πρέπει να αποδεχθεί ότι θα χάσει εδάφη ενώ και ο Putin θα πρέπει να κάνει κάποιες γενναίες παραχωρήσεις, π.χ. να εγκαταλείψει την Kherson και την Zaporizhia.

Οι ρώσοι δεν θα εγκαταλείψουν Donetsk, Luhansk και Κριμαία.

Πηγή: bankingnews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου