Ενημέρωση από ΗΠΑ: Στέλνουμε κι άλλα πυρομαχικά στην Ουκρανία

 

Είναι πλέον κανόνας οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται για σιβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την Άμυνα ,από υπυργούς Άμυνας άλλων χωρών! Συνήθως από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας.

Ο κ.Λ.Όστιν μας πληροφορεί λοιπόν ότι η Ελλάδα θα στείλει κι άλλο «πακέτο» πυρομαχικών στην Ουκρανία!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μάιλι, αναφέρθηκε στις χώρες που θα στείλουν εκ νέου στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Ανάμεσά σε αυτές και η Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον Λόιντ, θα στείλει βλήματα των 155 χιλιοστών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Σουηδία στέλνει πακέτο αεράμυνας ύψους 287 εκατομμυρίων δολαρίων, η Ισπανία δύο επιπλέον συστήματα και πυραύλους HAWK, ενώ ο Καναδάς στέλνει πακέτο αμυντικής υποστήριξης 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον Όστιν, η Γερμανία ενισχύσει τις δυνατότητες του πυροβολικού στην Ουκρανία και παρέχει πυραύλους σε συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι είχε τόσα όπλα και πυρομαχικά που δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε! Εκτός από την Ουκρανία, έχουμε στείλει Patriot στη Σαουδική Αραβία και όπως λένε πληροφορίες μας ζητούν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να στείλουμε S-300 και TOR M1 στην Πολωνία…

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου