Από πότε η επαναδιαπραγμάτευση εξοπλισμών είναι έγκλημα; Ειδικά όταν ΔΕΝ έχεις κάνει διαπραγμάτευση!

 

Από πότε η πρόθεση έστω επαναδιαπραγμάτευσης εξοπλιστικών προγραμμάτων «υπονομεύουν» την ΄άμυνα της χώρας; Ειδικά όταν ΔΕΝ έχει γίνει η παραμικρή διαπραγμάτευση για αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα;

Τα ερωτήματα προκύπτουν μετά από δημοσίευμα του Δ.Βερύκιου στο ieidiseis.gr σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Γάλλο πρέσβη ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων για τις συμβάσεις των φρεγατών και των Rafale.

Για το μόνο που μπορεί κάποιος να είναι σκεπτικός για όσα λέει ο κ.Τσίπρας είναι ότι πρόκειται μάλλον ουτοπική φιλοδοξία να περιμένουμε ότι οι Γάλλοι που έχουν πάρει ότι θέλουν με υπογραφές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιστρέψουν εύκολα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων για αυτά τα δύο προγράμματα. Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσουν κάτι νέο στο οποίο θα δώσουν αυτά που θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει ήδη: σημαντική ,σημαντικότατη ελληνική αμυντική βιομηχανική συμμετοχή και τεχνογνωσία.

Όπως και να ΄χει το να γίνει προσπάθεια από οποιονδήποτε κακό δεν είναι και σίγουρα δεν είναι …προς κατηγορία, όπως διαβάζουμε!

Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος για να υποστηρίζουν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι …υπονομεύεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας για το οποίο η επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή θα έχει πολλά να ερευνήσει. Οι εξοπλιστικές αγορές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ,έγιναν με απ΄ ευθείας αναθέσεις και χωρίς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση. Η επίκληση του τουρκικού κινδύνου δεν δικαιολογεί αυτή την επιλογή.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Έχουμε να πληρώσουμε ήδη 14 δις ευρώ σε ξένες αμυντικές βιομηχανίες ,χωρίς ούτε ένα ευρώ να επιστρέφει στην Ελλάδα!

Μεγάλη συζήτηση μπορεί να γίνει και για τις προτεραιότητες του «επανεξοπλισμού της χώρας» .

Ποιος τελικά υπονομεύει τους ελληνικούς εξοπλισμούς;

Επιπλέον κάποια στιγμή θα πρέπει να πουν και στον κόσμο και τι ακριβώς έχουν παραγγείλει! Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης με παρρησία στη συνέντευξη του στο militaire.gr τα είπε! «Το ΠΝ δεν πήρε αυτό που ήθελε» ,επεσήμανε για τα προγράμματα του Στόλου.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου