Αστυνομική «αριστεία», χαφιεδισμός, «νόμος και τάξη»!

 

Αστυνομικές «δουλίτσες» και κουβεντούλες με μαφιόζους, παρακολουθήσεις για όλους και καταστολή για όποιον αντιστέκεται - Το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» σε πλήρη ανάπτυξη

Του Γεράσιμου Χολέβα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με εκείνο το δόγμα που περιγράφεται έτσι: «Νόμος και τάξη». Δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται τα έργα και τις ημέρες της Αστυνομίας, ακόμα και όταν η ίδια «ξεφευγε» και από το «νόμο» και από την «τάξη».

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις της Αστυνομίας και της ΕΥΠ. Ναι, υπάρχει κι αυτό που λέγεται «πολιτική ευθύνη» κι ας κάνουν δεν το γνωρίζουν στο Μαξίμου και στα υπουργεία.

Ας δούμε, με τρία παραδείγματα, λοιπόν, πού βρίσκεται ο «νόμος» και η «τάξη».

Αξιωματούχοι της Αστυνομίας συνομιλούν με μαφιόζους, «νονούς» και κυκλώματα, κάνοντας χατίρια και πλάτες, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα». Οι διάλογοι αποκαλυπτικοί. Ας απολαύσουμε μόνο λίγες «ωραίες» κουβεντούλες:

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;» – ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:«Καλημέρα» – ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

H EYΠ (με ή χωρίς τα παρακλάδια της) παρακολουθεί υπουργούς της κυβερνήσεως, προέδρους κομμάτων, ακόμα και άτομα – κλειδιά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός, βέβαια, δεν γνωρίζει τίποτα, παρόλο που μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβερνήσεως του ήταν να μεταφερθεί η ΕΥΠ υπό την δική άμεση πολιτική ευθύνη. Βαφτίζει «επισυνδέσεις» (νόμιμες) τις παρακολουθήσεις και, αντί να απολογηθεί, περνά «κανόνες» που νομιμοποιούν ένα άλλο δόγμα: «Κανένας δεν εξαιρείται των παρακολουθήσεων». Ο επίσημος χαφιεδισμός, δηλαδή, σε όλο το… μεγαλείο!

Για τα ΜΑΤ τι να πρωτο-αναφέρουμε; Σήμερα έριξαν χημικά στους αγρότες και τις άλλες (πολλές) φορές το έκαναν προς τους εργαζόμενους ή τους φοιτητές. Γενικότερα, οι δυνάμεις καταστολής, προφανώς με εντολή ή άδεια της κυβερνήσεως, επιλέγουν τον αυταρχισμό και την κρατική βία για να αντιμετωπίσουν όποιον κι όποιους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Συμπέρασμα πρώτο: Το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη κι εφαρμόζεται «άριστα»!

Συμπέρασμα δεύτερο, για να τα λέμε όλα: Το κράτος του χαφιεδισμού, της καταστολής, του «νόμου και της τάξης», το κράτος των διεφθαρμένων αξιωματούχων της αστυνομίας, δεν γεννήθηκε όταν οι «άριστοι» ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας. Υπήρχε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους ίδιους «κανόνες» λειτουργίας και τις ίδιες «συμφωνίες». Παρακολουθήσεις (συνακροάσεις-υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ κ.α) και συνομιλίες με μαφιόζους (σύμφωνα και με το δημοσίευμα) γινόταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ε, και τα ΜΑΤ δεν είχαν λιγότερη «δουλειά» επί ΣΥΡΙΖΑ.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου