Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, μεταξύ Ρόδου-Κύπρου αλλά δεν μιλάμε μην χαλάσει το «καλό κλίμα»


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν βγάζει αιφνιδιαστικά η Τουρκία στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ρόδου,αλλά μάλλον θα μας πουν να μην ανησυχούμε και να μην μιλάμε. Πάνω απ΄ όλα το …καλό κλίμα, για το οποίο η Τουρκία δεν δίνει δεκάρα. Περιφρονεί την Αθήνα η οποία παριστάνει ότι δεν το καταλαβαίνει!

Όσο για την Κύπρο; Η ελληνική κυβέρνηση δεν ασχολείται καν!

Όπως προκύπτει από τσχετική NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, δεσμεύει την περιοχή για έρευνες για ένα διάστημα έξι μηνών, από τις 10 Αυγούστου 2023 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2024.

Ένα έτος μετά την ένταξή του στον τουρκικό στόλο και την παρθενική του αποστολή, το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» βγαίνει ξανά στη θάλασσα, σύμφωνα και με όσα έκανε γνωστά σε ανάρτησή του στο Twitter o Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

«Ένα χρόνο μετά την ένταξή του στον εξερευνητικό στόλο της Τουρκίας, το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο. Λέμε «βίρα τις άγκυρες» και «πρώτα ο Θεός»» είπε χαρακτηριστικά ανεβάζοντας και ένα βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η αποστολή του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε θέσει σε συναγερμό στην Αθήνα.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου