Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο του Ισραήλ-Στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά -Θάλασσα


Άμεσος κίνδυνος για την ελληνική φρεγάτα και το πλήρωμά της να πληρώσουν τον βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΕΕ

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην διεθνή task force για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα στείλει φρεγάτα στην περιοχή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα είναι τεταμένη μετά τις απειλές των Χούθι πως θα «χτυπούν» ανά 12 ώρες πλοία που περνούν από την περιοχή.

Υπό το φόβο αυτό, συστάθηκε διεθνής task force, στην οποία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21.12.2023) ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην task force είχε προαναγγελθεί προ δύο ημερών από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη ο οποίος αναφερόμενος στις επιθέσεις των σιιτών Χούθι κατά εμπορικών πλοίων είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η φρεγάτα του ΠΝ που η κυβέρνηση θέλει να στείλει, μπορεί να βρεθεί πλέον εν μέσω εμπόλεμης ζώνης στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς οι Χούθι έκαναν ξεκάθαρο ότι τα πολεμικά πλοία που θα βρεθούν στην περιοχή θα είναι νόμιμος στόχος των πυραυλικών τους δυνάμεων.

Nα σημειωθεί ότι ο ηγέτης του σιιτικού, υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούθι της Υεμένης, Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, προειδοποίησε χθες ότι η οργάνωσή του θα αρχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον αναμιχθεί περισσότερο στις υποθέσεις της οργάνωσης του ή στοχοθετήσει την Υεμένη.

Ο αλ Χούθι προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό σχηματισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ την περασμένη Τρίτη για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.

Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν να αναμειγνύονται περισσότερο, οι Χούθι «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα θέσουν στο στόχαστρο και τα πολεμικά αμερικανικά πλοία και τα συμφέροντά τους με πυραύλους», είπε ο αλ Χούθι, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου