Ο «αστειέμπορας» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα


Του Γεράσιμου Χολέβα

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις ευρωεκλογές ο αρχι-«άριστος» Μητσοτάκης είπε: «Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά, “σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”»! Εϊχε μόλις χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους από τις περσινές εθνικές εκλογές.

Ήρθε η πρώτη δύσκολη κατατάσταση, με τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και η κυβέρνηση… «προσπάθησε» τόσο που το έριξε στην «ατομική ευθύνη», δηλαδή στις συστάσεις για την προστασία από τον ήλιο.

Αποκορύφωμα της «επιτελικής» διαχείρισης ήταν αυτό που έγινε σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι σχολικές υποδομές είναι τόσο καλές στην… «ψηφιακή» Ελλάδα του Μητσοτάκη, που μαθητές, μαθήτριες και γονείς πήγαν με ανεμιστήρες στα εξεταστικά κέντρα! Ναι! Στο υπέροχο κράτος των «άριστων» οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις… έπρεπε σήμερα να πάρουν το στυλό τους, την ταυτότητα τους, νερό και ανεμιστήρα!

Αξιοσημείωτο είναι πως, επειδή οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές γνώριζαν πως η «κυβερνησάρα» δεν θα είχε φροντίσει για τις στοιχειώδεις συνθήκες των εξετάσεων εν μέσω καύσωνα, είχαν από χτες οργανωθεί. Σε πολλά σχολεία, στις ομαδικές συνομιλίες που έχουν οι μαθητές, φρόντισαν να συνεννοηθούν ποιοι θα φέρουν τους ανεμιστήρες.

Θα ρωτούσαμε εάν ντρέπονται οι κύριοι της κυβέρνησης, για τις εικόνες αυτές στα σχολεία, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία: Δεν ντρέπονται. Θα συνεχίσουν το «έργο» τους και στην εκπαίδευση, με ξεπούλημα, από τη μία, και σκόπιμη απαξίωση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων, από την άλλη.

Το θέμα με τους ανεμιστήρες δεν έχει πλάκα. Είναι σοβαρό, αφού οι υποψήφιοι σήμερα έδωσαν το τελευταίο μάθημα των πανελλαδικών και το λιγότερο που έπρεπε να εξασφαλιστεί είναι η αντιμετώπιση του καύσωνα την ώρα της εξέτασης.

Οι «άριστοι», όμως, είναι γελοίοι, αφού συνεχίζουν να κυκλοφορούν «άνετοι» και «περήφανοι» για την πολιτική τους. Μόλις χτες ο αρχι-«άριστος», σε συνέντευξη του στον Alpha είπε: «Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, δεν θα πατήσουμε φρένο θα πατήσουμε γκάζι». Ναι, κύριε Μητσοτάκη, πατήστε γκάζι και μην ξεχάσετε να βάλετε «στο φουλ» και τους ανεμιστήρες που δεν υπήρχαν σήμερα στα σχολεία!

Στην εικόνα του δημοσιεύματος μας η φωτογραφία δεξιά, είναι από το 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, όπου γονείς μάζεψαν ανεμιστήρες, προκειμένου τα παιδιά τους, τα οποία έδιναν πανελλαδικές, να ανταπεξέλθουν στις θερμοκρασίες καύσωνα. Αριστερά είναι ο «αστειέμπορας» Μητσοτάκης (και βραβευμένος Tiktoker!), ο οποίος μάλλον δεν θα ανεβάσει κάποιο βίντεο στο ΤikTok, για τους ανεμιστήρες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ξέρετε, απ’ αυτά τα «χαριτωμένα» βίντεο με τα οποία υποτίθεται πως απευθύνεται στους νέους.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου