Και επισήμως μνημονιακή σύγκλιση

Του Προκόπη Μπίχτα

"Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα «διπλό νόμισμα» (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα, είτε στη σύνδεση -με οποιαδήποτε μορφή- με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός, κάτι που ισχύει φυσικά και στην περίπτωση της υπογραφής μιας νέας δανειακής Συμφωνίας - Μνημονίου με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί κι ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο".
(ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. Από την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ο συνέδριο).

Στην πρώτη φράση αυτής της θέσης αναφέρεται το «διπλό νόμισμα», που είναι ένα από τα πολλά σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με την πονηρούτσικη συγκόλληση αυτής της φράσης με την επόμενη «Σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος...», επιχειρείται η ταυτοποίηση οποιασδήποτε πρότασης για στροφή σε εθνικό νόμισμα με τις καταστροφικές συνέπειες της πρώτης περίπτωσης.

Το ΚΚΕ, με απόφαση του συνεδρίου του, παίρνει ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά το νόμισμα της Ελλάδας. Η θέση του είναι κάθετα αρνητική και ταυτίζεται με τις θέσεις των κομμάτων που υπέγραψαν την αποικιοποίηση της χώρας  και εφαρμόζουν τυφλά τις ξενόδουλες πολιτικές των Βρυξελλών. Η αβυσσαλέα καταστροφολογία προσπαθεί να τρομοκρατήσει έναν λαό που έχει ήδη εξαθλιωθεί και εξαθλιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και, είναι η ίδια τρομοκρατική καταστροφολογία στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της μνημονιακής Βουλής.

Η παρακάτω πρόταση στο ίδιο κεφάλαιο «άλλωστε οι πολιτικές ξεζουμίσματος των εργαζομένων εφαρμόζονται και στις χώρες του ευρώ και στις καπιταλιστικές χώρες με εθνικά νομίσματα, είτε αυτές είναι πιο ισχυρές, όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, είτε πιο αδύναμες», φαίνεται ότι αποτελεί μια μεγάλη ανακάλυψη που μας δείχνει ότι ζούμε σε καπιταλισμό κι ότι ο καπιταλισμός είναι ένα εκμεταλλευτικό σύστημα. Η προδοτική λεξούλα «άλλωστε» θέλει να μας πείσει ότι, είτε ζεις σε μια καπιταλιστική χώρα που διαθέτει δημοκρατία και εθνική κυριαρχία είτε ζεις σε μια υποδουλωμένη αποικία χρέους που κυβερνάται από τοποτηρητές των νεοαποικιοκρατών είναι ένα και το αυτό και, τα καθήκοντα ενός επαναστατικού κόμματος δεν διαφέρουν στις δυο περιπτώσεις.

Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική κυριαρχία της. Το Ευρώ είναι η αιτία της δραματικής αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, της πλήρους και άνευ όρων υποταγής στην θέληση των μνημονίων, δηλαδή των Βρυξελλών και, κυρίως, της Γερμανίας.
Είναι ρητός όρος των μνημονίων ότι τίποτα δεν μπορεί να ψηφιστεί στη βουλή ούτε καν να συζητηθεί, αν δεν το έχουν εγκρίνει οι Βρυξέλλες. Από την στιγμή που καταργήθηκε το εθνικό νόμισμα χάθηκε η δυνατότητα άσκησης οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής και, κατά συνέπεια, κάθε ανεξάρτητης πολιτικής. Οποιοδήποτε κόμμα κληθεί να κυβερνήσει θα κυβερνήσει κάτω από καθεστώς υποταγής στα μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός έχει χάσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Ακόμα κι αν επιβάλλει, μέσα από αγώνες, οικονομικά ή άλλα μέτρα, νομοσχέδια ή ο,τιδήποτε άλλο θεωρήσει σωστό, δεν μπορεί να επικυρωθεί από την ελληνική βουλή. Δεν θα ισχύει. Όποιος «δεν το βλέπει» αυτό και το θεωρεί «αμελητέο» παίζει το παιγνίδι των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, της παγκοσμιοποίησης.
Η  καθιέρωση εθνικού νομίσματος, για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό πρέπει να συνοδεύεται ταυτόχρονα από:
1. Παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων όσοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην καταστροφή της χώρας και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Πρωτίστως, εκείνοι οι οποίοι με πράξεις ή παραλείψεις τους, κατέλυσαν το Σύνταγμα, το πολίτευμα και το κράτος και προκάλεσαν χιλιάδες θανάτους συμπατριωτών μας αλλά και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να παραπεμφθούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ακόμα κι ΑΝ οι δωσιλογικές κυβερνήσεις τους παράσχουν σήμερα ασυλία.
2. Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και πάγωμα για τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οικονομικών ή νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή των μνημονίων, για να ανακουφιστεί άμεσα ο λαός και να επανεκκινηθεί η παραγωγική διαδικασία.
3. Άμεση καταγγελία και μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, ως παράνομο, καταχρηστικό, επαχθές και απεχθές στους διεθνείς Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς, με ταυτόχρονη παύση πληρωμών του υποτιθέμενου δημοσίου χρέους ως πράξη άσκησης εθνικής κυριαρχίας και διαφύλαξης της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Διεκδίκηση αποζημίωσης της χώρας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πολιτικές που επιβλήθηκαν.
4. Ακύρωση πρακτικά και νομικά κάθε σύμβασης, συμφωνίας, μνημονίου κλπ. που υπέγραψαν οι δωσιλογικές κυβερνήσεις και αντίκειται στο δικαίωμα άσκησης της εθνικής κυριαρχίας.
5. Οριστική έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., καθώς επίσης και αποδέσμευση από άλλους υπερεθνικούς θεσμούς και μηχανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το ΔΝΤ. Εκκαθάριση εν λειτουργία και εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών. Άμεση ίδρυση εθνικοποιημένου/ κοινωνικοποιημένου κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος, το οποίο θα εκδίδει το νέο εθνικό νόμισμα και εφαρμογή ειδικού νομοθετικού πλαισίου προστασίας της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, ειδικά στην περίοδο της μετάβασης, αλλά και μακροπρόθεσμα.
6. Δημιουργία νέου δημοκρατικού συντάγματος από τον λαό, που θα επισφραγίσει την αναγέννηση του ελληνικού κράτους. Θα προάγεται η ισονομία, η ισηγορία και η ισότητα και θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα του λαού να ασκεί διαρκή έλεγχο μέσω της λογοδοσίας και της ανάκλησης κάθε δημόσιου λειτουργού. Με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, ο λαός θα αποφασίζει για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.
Μόνο τότε θα δοθεί η δυνατότητα για παραπέρα εξελίξεις.
_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

«...ότι τίποτα, ούτε καν τα καλά πράγματα που χορηγούνται ή επιβάλλονται, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας».
Καρλ Μαρξ
Νέα Εφημερίδα του Ρήνου
Αύγουστος του 1848

Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου