Έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες….

Του Νίκου Βαρσάμη

Στο πολύκροτο βιβλίο που εκδόθηκε του Σάμουελ Χάντιγκτον «Η σύγκρουση των πολιτισμών», ο συγγραφέας φαίνεται να δικαιώνεται από τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

«Προφήτης» του καιρού μας ο Χάντιγκτον; Πιθανόν, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν, ότι τέτοιου είδους συγγραφικά έργα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εκλαΐκευση της πολιτικής που προ-αποφασίζει του Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και οι οργανικοί διανοούμενοι αναλαμβάνουν το έργο της προπαγάνδας…

Την εβδομάδα που μας πέρασε, γίναμε μάρτυρες μια ακόμα πράξης που εκτυλίχθηκε, σον πιο κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης. Εκεί επέλεξε η δολοφονική ομάδα του ψευδώνυμου «ισλαμικού κράτους» να επιτεθεί με φορτηγό με συνέπεια να σκοτωθούν εν ψυχρώ 14 ανυποψίαστοι άνθρωποι και να τραυματιστούν 150, εκ των οποίων αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγες ώρες αργότερα στην κωμόπολη Κάμπριλς, περίπου 200χλμ. από την Βαρκελώνη, 5 άντρες, παρέσυραν και τραυμάτισαν πεζούς πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Την ώρα που το ψευδώνυμο «ισλαμικό κράτος» χάνει τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, την ίδια ώρα κλιμακώνει ένα νέο ιδιόμορφο, πρωτοφανή, ανορθόδοξο και τυφλό είδος πολέμου στην καρδιά της Δύσης με στόχο απλούς ανυποψίαστους ανθρώπους.

Αυτό το νέο είδος του απεχθούς ανορθόδοξου πολέμου, χωρίς κανόνες και χωρίς διακριτές γραμμές, που ο ISIS έχει εξαπόλυση ενάντια σε πολίτες των Δυτικών κοινωνιών, με κανένα τρόπο δεν πλήττει τις πολιτικές ηγετικές ελίτ της Δύσης.

Αντίθετα, οι νεοαποικιακές ιμπεριαλιστικές ηγεσίες των Δυτικών χωρών αξιοποιούν κυνικά αυτές τις τύφλες δολοφονικές επιθέσεις του ISIS για να ενισχύουν την εξουσία τους, σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο στις Δυτικές κοινωνίες, ενδυναμώνουν τον έλεγχο των πολιτών, τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Πολιτικά, για τον Δυτικό Ιμπεριαλισμό, οι επιθέσεις του ISIS συνιστούν, εκ των πραγμάτων, «βούτυρο στο ψωμί του», αν και οι κίνδυνοι να ανατιναχτούν διασυνοριακές και κοινωνικές σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή, από την Ευρώπη ως τη Μέση Ανατολή, είναι υπαρκτοί με ενδεχόμενες εφιαλτικές παρενέργειες.

Αυτήν την ώρα Μέση Ανατολή Βόρειος Αφρική και Ευρώπη ζουν τα επίχειρα των ασύγγνωστων άπληστων πολέμων που εξαπέλυσε η Δύση τις τελευταίες δεκαετίες ενάντια στις Αραβικές-μουσουλμανικές χώρες.

Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια ριζική αλλαγή πορείας αν δεν θέλει σταδιακά να βυθιστεί στο χάος, στην ανασφάλεια και στους ατέλειωτους πολέμους.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» (21-8-2017)

Πηγή: Η προσωπική σελίδα του συντάκτη στο facebook

Αγρεύων εξ Αγριάς

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον αρθρογραφο. Τα τρομοκρατικα επεισοδια στην Ισπανια ειναι ακυρα και ειδικα της Βαρκελωνης. Προτεινω να κανετε καλυτερη ερευνα πριν να γραφετε μαλακιες. Να στε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή