Νίκαια: «δεν θα επιτρέψουμε να μείνει στον δρόμο μια οικογένεια!»

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης έστειλαν δεκάδες συμπολιτών από την Νίκαια, όπου συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα (11/9/2017) το απόγευμα, δηλώνοντας εμπράκτως την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του κ. Βασίλη Σκοπελίτη, που απειλείται άμεσα να μείνει στον δρόμο. Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε ο «Συντονισμός κατά των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε Νίκαια Κορυδαλλό».

Η περιπέτεια του συγκεκριμένου συνανθρώπου μας ξεκίνησε το 2012, οπότε η διώροφη κατοικία του εκπλειστηριάστηκε εξαιτίας οφειλής προς την Eurobank. Η αδυναμία απεξόφλησης του δανείου
οφείλεται στο γεγονός ότι ο 56χρονος ηλεκτρολόγος, πατέρας δυο παιδιών, έμεινε χωρίς δουλειά εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσαν στην χώρα μας οι πολιτικές των μνημονίων, αλλά και ενός εμφράγματος που επιβάρυνε σημαντικά την κατάσταση της υγείας του. Σήμερα ζει με 400 ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης λόγω προβλήματος υγείας, ενώ δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, μετά από 41 χρόνια δουλειάς και 13.000 ένσημα, λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες δανειοληπτών, που έχασαν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς κατά τα προηγούμενα έτη και οι τράπεζες άρχισαν να τους στέλνουν τα ειδοποιητήρια εξώσεων.

Κατά την χθεσινή συγκέντρωση μπροστά από το σπίτι του κ. Βασίλη Σκοπελίτη, ήταν έκδηλη η αποφασιστικότητα των συμπολιτών να μην επιτρέψουν το «ξεσπίτωμα» της οικογένειας, με όποιο τίμημα!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου