Θλιβερές σκέψεις

Στις εξελίξεις, που αφορούν στο αεροδρόμιο των Χανίων  «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», μετά το ξεπούλημα στην εταιρία Fraport-Greece, αναφέρεται σχόλιο της ιστοσελίδας «Χανιώτικα νέα», το οποίο αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Δεν άργησε τελικά να συμβεί το αναμενόμενο. Το αεροδρόμιο «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» γυρίζει στις παλιές καλές εποχές…

Μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας RYAN AIR, ότι σταματά τις χειμερινές πτήσεις, μας ανακοίνωσε κι ο νέος ιδιοκτήτης του, η FRAPORT, ότι δεν θα είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Έτσι η Δυτική Κρήτη θα εξυπηρετείται πλέον από μια μόνο αεροπορική εταιρεία.

Τις συνέπειες όλων αυτών των εξελίξεων θα τις υποστούμε εμείς οι πολίτες. Εμείς οι πολίτες, που δεν ήμασταν όμως διατεθειμένοι τότε… να συμπορευθούμε με την Πρωτοβουλία Πολιτών που είχε ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των αεροδρομίων. Υπήρξε μάλιστα και μια κίνηση από συμπολίτες, οι γνωστοί 37, που προβληματίζονταν γιατί αντιδρούν κάποιοι πολίτες στην αποικιοκρατική συμφωνία.

«Οι αντιδράσεις, ο τρόπος παρουσίασης και ο σχολιασμός όλη αυτή την περίοδο, της παραχώρησης του αεροδρομίου Χανιών «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στην Fraport-Greece, οδηγεί σε θλιβερές σκέψεις», έγραφαν στην επιστολή τους.

Δεν θα έπρεπε κατ’ αυτούς λοιπόν να υπάρχουν προβληματισμένοι πολίτες. Δεν θα έπρεπε τα τοπικά MME να εκφράζουν και να παρουσιάζουν την άποψή τους για το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών. Δεν θα έπρεπε να επιχειρηματολογούν με βάση την απαράδεκτη σε βάρος της χώρας μας σύμβαση, η οποία για πρώτη φορά έγινε γνωστή στο κοινό.

Τώρα που τα πράγματα εξελίχθηκαν, όπως αναμενόταν… δυσμενώς, όχι μόνο για την πόλη, αλλά για όλη τη Δυτική Κρήτη, γιατί δεν δηλώνουν την παρουσία τους και να μας πουν τι πήγε στραβά και τι προτείνουν. Να μας πουν από πού θα αναπληρωθεί το κενό των χειμερινών επισκεπτών και γιατί θα πρέπει οι εμείς οι ιθαγενείς να αποκοπούμε από τον υπόλοιπο κόσμο… Να μας πουν γιατί η διαχείριση των αεροδρομίων τώρα, είναι χειρότερη από την προηγούμενη της ΥΠΑ. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κ. Σπίρτζης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Να μας ενημερώσουν, αν ισχυρίζονται ακόμα, ότι αυτή η σύμβαση είναι επωφελής για τον τόπο.

Και καλά οι πολίτες, οι θεσμικοί φορείς του τόπου τι έπραξαν για να προλάβουν τις αναμενόμενες δυσάρεστες εξελίξεις. Μερικοί εξ αυτών υποστήριξαν φανερά την αποικιοκρατική συμφωνία, όπως ο κ. περιφερειάρχης, ενώ άλλοι στήριξαν το ξεπούλημα σιωπηρά.

Τώρα οι τοπικοί μας άρχοντες κάνουν απλώς… ευχολόγια, ότι θα έρθει κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία. Δεν αισθάνεται κανείς τους να φέρνει ευθύνες για τις παραλείψεις και τους λάθος χειρισμούς του;

Οι τοπικοί μας βουλευτές τουλάχιστον, είχαν ξεκαθαρίσει τη στάση τους από την αρχή. Για αυτούς η παράδοση των αεροδρομίων ήταν εγκληματική ενέργεια, μέχρι να πάρουν την εξουσία. Μετά την κατάληψη των ανακτόρων… οι μάσκες έπεσαν και οι πολιτικές τους συμπεριφορές ταυτίστηκαν με τους προηγούμενους. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους, ήταν, ότι οι νέοι κυβερνήτες υπέγραφαν το ξεπούλημα της χώρας με… πόνο ψυχής.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ήταν για αυτούς το μέσον για να φθάσουν στο στόχο τους. Στάσεις και συμπεριφορές που προξενούν… θλίψη».

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου