Ουμουαμούα

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Κάτι παράξενο συμβαίνει στη χώρα από τον Ιούλιο που μας πέρασε. Ή, για να επαναδιατυπώσω τη φράση, κάτι παράξενο συνέβη τον περασμένο Ιούλιο κι έκτοτε ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, κλείνει την ψαλίδα, ο Τσίπρας ετοιμάζεται να βγει στις αγορές, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται και η θεία Φωτούλα αισθάνεται πολύ καλύτερα.

Τι συνέβη όμως εκείνον τον Ιούλιο κι όλα άρχισαν να βαίνουν κατ’ ευχήν κι όπως τα περιγράφει η ΕΡΤ; Εδώ οι γνώμες των καφετζούδων, των επενδυτών, των «θεσμών», των δημοσκόπων και της θείας Φωτούλας διίστανται.

Οι μεν πιστεύουν ότι τον Ιούλιο εμφανίστηκε στο στερέωμα ο αστεροειδής Ουμουαμούα, ένα, κατά πολλούς, καμουφλαρισμένο διαστημόπλοιο, και όλα από τότε άλλαξαν. Ειρήσθω εν παρόδω ότι Ουμουαμούα στα χαβανέζικα σημαίνει «αγγελιοφόρος» και υπό μία ευρεία έννοια «χαιρετίσματα».

Είναι λοιπόν φανερό ότι η κυβέρνηση (και η διαστημική υπηρεσία Παππά) έλαβαν τα εν λόγω χαιρετίσματα κι όλα έκτοτε πηγαίνουν καλύτερα! Μπορεί κάθε μέρα «να κυνηγούν τους φορολογούμενους με κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών, πολύχρονες φυλακίσεις και πλειστηριασμούς» («Το Παρόν»), μπορεί «τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται και πάνω από το 50% των εργαζομένων να είναι πλέον μερικής απασχόλησης», αλλά από τον περασμένο Ιούλιο όλα, ως διά μαγείας, πηγαίνουν καλύτερα! Ουάου! ή αλλιώς Ουμουαμούα!

Μπορεί 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, αλλά και αγρότες) να καταβάλουν το 70% (εβδομήντα τοις εκατό!!!) του κόπου τους στο κράτος του κ. Καρανίκα και της Ντόιτσε Μπανκ, μπορεί όλο και περισσότεροι επιστήμονες και εργαζόμενοι να τη βγάζουν με όλο και λιγότερα ευρώ, αλλά από τον Ιούλιο που μας πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, μασάει σίδερα και τσακεί το παξιμάδι – γεια σου ρε Ουμουαμούα, Κουταλιανέ του διαστήματος!

Υπάρχουν όμως και οι σκεπτικιστές, οι δύσπιστοι, αυτοί που δεν πιστεύουν ότι ο Ουμουαμούα έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ πύραυλο, Αντετοκούνμπο και Φεράρι, αλλά ότι η πραγματική αιτία αυτού του φαινομένου έχει να κάνει με την παράσταση ο «Καραγκιόζης στη Σελήνη».

Κι εξηγούμαι: όπως όλοι γνωρίζετε, ο Καραγκιόζης ζει σε μια παράγκα. Επίσης είναι πασίγνωστον (ρωτήστε και τον κ. Τζανακόπουλο) ότι ο Καραγκιόζης είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Τη συνέχεια, δεν χρειάζεται να είμαστε επιβαίνοντες του Ουμουαμούα για να την καταλάβουμε. Αν εγγυητής της παράγκας του Καραγκιόζη είναι ο Μπαρμπαγιώργος, μετά την παράγκα πάει και το μαντρί!

Διότι εκείνο που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει ευρέως σε αυτόν τον κρανίου τόπο των επερχόμενων πλειστηριασμών όπου ζούμε, είναι το εξής: Αν κάποιος χρωστάει στην τράπεζα 100.000 φερ’ ειπείν και το σπίτι του πιάσει στον πλειστηριασμό 60.000, θα εξακολουθήσει να χρωστά στην τράπεζα 40.000. Τις οποίες 40.000 η τράπεζα στη συνέχεια θα διεκδικήσει απ’ τον εγγυητή! Κλάψτε μανούλες, κλάψτε μας και σεις πουλιά (πλην κοράκων και ορνίων) δακρύστε.

Αν όλα αυτά έτσι εξελιχθούν, δεν βλέπω μόνον τον Καραγκιόζη στη Σελήνη, αλλά και τον Τσίπρα (ή τον Κούλη) αναλόγως ποιος θα δοκιμάσει να ξεσπιτώσει τους Έλληνες.

ΥΓ.: Επί του πιεστηρίου: η ΝΑΣΑ διέψευσε ότι ο Ουμουαμούα είναι διαστημόπλοιο και ότι επ’ αυτού επιβαίνουν Λεχρίτες (αρχαία φυλή του διαστήματος απ’ την οποίαν, κατά πολλούς, κατάγονται οι γραικύλοι, οι γραισκύλοι, οι γενίτσαροι και οι γερμανοτσολιάδες). Κι έτσι η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Ιούλιο παραμένει ένα μυστήριο. Που ουδεμίαν σχέση έχει με τους Λεχρίτες ή άλλα εξωγήινα όντα. Με υποχθόνια όντα, όμως, ίσως…

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου