Οι ελεήμονες των Χριστουγέννων

Του Κώστα Γκιώνη

Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, κοινωνικό μέρισμα, εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, επίδομα θέρμανσης. Η κυβέρνηση θριαμβολογώντας μοιράζει τα γυαλάκια της λήθης στο εξαθλιωμένο πόπολο, το οποίο εξαντλημένο από τους δυσβάστακτους φόρους, τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων, την ανεργία, αλλά και την γιγάντωση της εκ περιτροπής εργασίας μέσα στο αμπαλάζ πού ονομάζεται εργασιακός μεσαίωνας, περιμένει να καλύψει κάποια τρύπα από το χιλιοτρυπημένο της πανωφόρι.

  • Ότι το μισό και παραπάνω κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται να καλύπτει αυτά τα ακραία τεκμήρια φτώχειας, ώστε να του επιδοθούν αυτά τα βοηθήματα, δεν τίθεται ούτε καν ως θέμα συζήτησης.

  • Ότι τον άλλο μήνα δεν θα πάρουν αυτά τα έκτακτα επιδόματα, αλλά θα τους έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι μεγαλύτερος του μηνιαίου εισοδήματος τους, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και πολύ έως καθόλου θα έλεγα τους ακριβοπληρωμένους από το αίμα μας, πολιτικούς σαλτιμπάγκους πού μας κυβερνάνε.

  • Ότι ο Ελληνικός λαός ζει με αλχημείες, ο κοινωνικός ιστός έχει διαλυθεί τελείως, με τις ψυχικές ασθένειες να κάνουν πάρτι στα τσακισμένα κορμιά των συμπολιτών μας, μέσα σε μία καθημερινή έκπτωση των συνθηκών διαβίωσης, δοκιμάζοντας ολοένα και περισσότερο τις αντοχές του καθενός να υποκύψει στον πειρασμό της απόδρασης, μη αντέχοντας άλλο ένα κουτσούρεμα της αξιοπρέπειάς του, νομίζω ότι ποσώς απασχόλησε τους καλοπερνούντες μπαμπακόκωλους της εύφορης κοιλάδας.
Η Νέα Δημοκρατία σύσσωμη καταδίκασε βέβαια τα επιδόματα πού δίνονται στους εξαθλιωμένους, ότι είναι ένα είδος φιλοδωρήματος και ότι εξυπηρετούν ψηφοθηρικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, ούτε το ένα ούτε το άλλο που λέει είναι ψέματα, αλλά βέβαια είναι η μισή αλήθεια.

Η υπόλοιπη είναι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μία κρίση ταυτότητας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ της έκλεψε την πολιτική και αναγκάζεται να κατακρίνει τα μέτρα που και η ίδια θα έπαιρνε αν ήταν κυβέρνηση, αφού αυτές τις αξίες αντιπροσωπεύει, όπως και αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Η πρώτη φορά αριστεροδεξιά όπως την βλέπεις, τι παριστάνει ήθελα να ήξερα!!!

  • Δεν μπορεί τη μία μέρα να προσπαθείς δια της τεθλασμένης να βάλεις εμπόδια στις απεργίες των εργαζομένων με το «πούστικο» 50%+1 και την άλλη να κάνεις εκδήλωση μνήμης στον Πειραιά για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης.

  • Δεν μπορεί μυριάδες από δαύτους να τρέχουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη Μακρόνησο και από την άλλη να ανέχεσαι τη δουλεία του τόπου σου με την παραχώρηση της εθνικής σου κυριαρχίας μέσω των μνημονίων.

  • Δεν μπορεί στις πρόσφατες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο να λένε ότι οι Έλληνες αγωνίστηκαν υπέρ βωμών και εστιών, όταν την ίδια ώρα παραδίδουν τις εστίες των Ελλήνων στα ξένα κοράκια για ψίχουλα!
Τι είναι λοιπόν αυτό πού αντιπροσωπεύετε κύριοι της αριστεροδεξιάς όπως σας βλέπω, κάθε που πάει να τελειώσει ο κακός ο χρόνος, τι παριστάνετε τους ελεήμονες των Χριστουγέννων, τον Santa κουτοπόνηρο ή τον αρρωστημένο ψυχανώμαλο που όλο το χρόνο σε πηδάει και σε δέρνει από το πρωί ως το βράδυ και όταν έρθουν οι γιορτές σου χαϊδεύει την πλάτη στοργικά, λέγοντάς σου έλα βρε κακόμοιρο και συ φάε ένα κοκαλάκι...

Μου φαίνεται ότι έχουν μαζευτεί πολλές σιωπές, τόσες πολλές που μόνο μία τεράστια έκρηξη μπορεί να γεννηθεί και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος...

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου