Η δεκαετία του ’60 ως φάρσα…

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Απ’ τη γούβα στη λούμπα. Και η Ελλάδα στην ακούμπα. Πέφτεις στη γούβα και τσακίζεσαι, πέφτεις στη λούμπα και λασπώνεσαι. Διαλέξτε.

Αλλά αν η Ελλάδα βρίσκεται (ενέχυρο) στην ακούμπα έχοντας επιστρέψει οικονομικώς στη δεκαετία του ’60, γιατί να μην επιστρέψει πολιτικώς και η δεκαετία του ’60 στον τρέχοντα χρόνο;

Αποστασία, κυρίες και κύριοι! Πως τη θέλετε; καλοψημένη με σάλτσα μέντας από σασπένς, ή βρωμικάκι με ολίγην από γλίτσα; Και λάσπες από πλημμύρες στη Μάνδρα να χειροκροτούν γραβάτες στο Ζάππειο;

Ή μήπως γουστάρετε χήνα καπιτωλίνα με κατσικάκι; Καθότι, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή των Εξαρτημένων από την Τρόικα Ελλήνων, κ. Κώστα Κατσίκη (καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται), ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Πάνος Καμμένος, βάρεσε συναγερμό καλώντας τους εισαγγελείς να αντιμετωπίσουν «προκαταρκτικές πράξεις για την ανατροπή του πολιτεύματος»!! Ώπα, ωρέ Μεγάλε! Ψυχραιμία και νηφαλιότης – εδώ οι χήνες του Καπιτωλίου δεν σήμαναν συναγερμό, όταν η κυρία Βάνα Μπάρμπα (προς φρίκην της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλουμπούκαρε στου Μαξίμου ίνα εναγκαλισθεί τον κυρ Φλαμπουράρη ευγνωμονούσα κι ενθουσιώδης.

Ενθουσιώδης όσον τότε ότε εδήλωνε ότι «όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι βλάξ». Βεβαίως η μνήμη σ’ αυτήν την χώρα δεν διεκδικεί δάφνες (παρά μόνον στο στιφάδο) – μόλις προ ολίγων μηνών ο κ. Φίλης αποφαινόταν ότι «ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι ο μοναδικός κανονικός επενδυτής στη χώρα». Ντροπή λοιπόν που τώρα μια αλλοίθωρη τσογλανοπαρέα «φωτογραφίζει» τον σύντροφο Ιβάν για Αποστασία – πού πάει η κοινωνία;

Τώρα επίσης ο κ. Κατρούγκαλος ο Συνταξιοκτόνος βρίζει τον κ. Καμμένο (τον Δημήτρη, τον Πάνο θα τον βρίσει αργότερα). Γιατί; Εδώ δεν βρίζει ο βουλευτής κ. Κυρίτσης τους Επικυρίαρχους της Εποπτείας. «Θα έρχονται», λέει, αλλά «για συστάσεις. Θα συνεχίσουν να έρχονται, αλλά δεν θα μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους» – βεβαίως, θα έρχονται για μια καλημέρα, ένα φοντανάκι, μια παρλαπίπα, σαν αυτές που λένε αναμεταξύ τους στα μπαράκια οι Κυρίτσηδες και αλληλοδουλεύονται για να περνάει η ώρα αριστερά.

Πλην όμως ψυχραιμία, παίδες και να λείπουν οι αμετροέπειες. Η κατάσταση είναι σοβαρή: Απειλείται η ζωή του κ. Κατσίκη, ο κ. Μαρινάκης έχει πλευρίσει τον κ. Ιβάν Σαββίδη (αλλά καταβάλλονται αμφίπλευρες προσπάθειες να τον ξεπλευρίσει), η κυρία Βάνα Μπάρμπα ήταν δίκιο κι έγινε πράξη, ενώ ο Πάνος Καμμένος έχει κηρύξει ανένδοτο κατά της αύξησης της τιμής του Τζακ Ντάνιελς για να μην αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Γρηγορείτε, θαρρείτε, δεν θα σας εξαπατήσουν ποτέ και για τίποτε, τίποτε κλόουν και θαυματοποιοί: Στη «Συμφωνία των Πρεσπών», στο κείμενο στην αγγλική –αυτό που υπεγράφη– λέει nationality, ενώ στο κείμενο στην ελληνική –που δεν είναι εκείνο που υπεγράφη– λέει ιθαγένεια. Απατεωνιά; όχι! απλώς πρώτη φορά αριστερή απατεωνιά.

Δίκιο είχε η κυρία Βάνα Μπάρμπα, όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι βλάξ…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου