Στο στόχαστρο του δήμου Αθηναίων το «κεραμίδι» της φτωχολογιάς!

Της Κατερίνας Τραγάλου

Μπροστάρης για μια ακόμα φορά ο Δήμος Αθηναίων… όχι όμως στις υπηρεσίες προς τους δημότες αλλά στην υπακοή και την ευθυγράμμιση με τους δεσμώτες!

Από αυτή την εβδομάδα λοιπόν και ο Δήμος Αθηναίων πρωτοστατεί με 47 πλειστηριασμούς στο πλιάτσικο της περιουσίας των συμπολιτών μας, με την αντισυνταγματική και παράνομη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Για μια φορά ακόμα από τα στατιστικά που δημοσιεύονται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός» (δες εδώ) αποδεικνύεται ότι και το «δημοτικό» πλιάτσικο δεν στοχεύει –όπως η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει- τους μεγαλοφειλέτες, αφού μόλις δυο πλειστηριασμοί αφορούν σε αξίες πάνω από 200.000 ευρώ, ενώ 33 πλειστηριασμοί (ποσοστό 70,2%) αφορούν σε εμπορικές αξίες ακινήτων κάτω από 50.000 €.

Όσον αφορά στις οφειλές για τις οποίες επισπεύδει ο δήμος Αθηναίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για μικρά ποσά, αφού 43 πλειστηριασμοί επισπεύδονται για οφειλές κάτω των 100.000 ευρώ (ποσοστό 91,4%).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της οφειλής των 919 ευρώ για την οποία ο δήμος πλειστηριάζει διαμέρισμα αξίας 42.500 ευρώ, ενώ για τη μία και μοναδική μεγαλοφειλή των 4.044.838 ευρώ κατάσχεσε και πλειστηριάζει ένα φωτοτυπικό (!!!) κι ένα αυτοκίνητο συνολικής αξίας μόλις 7.667 €.

Η κοινωνική «ευαισθησία» του πρώτου δήμου της χώρας όπως φαίνεται έχει ως προτεραιότητες πλέον τα θέματα διακίνησης και δημόσιας χρήσης ναρκωτικών ή την καθαριότητα των πάρκων αλλά όχι το συνταγματικό δικαίωμα των δημοτών και ελλήνων πολιτών στην πρώτη κατοικία και την στέγαση.

Βέβαια ίσως φαίνεται λίγο άδικο το σχόλιο αυτό για τον ένα Δήμο που διαθέτει δικό του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης όπου όπως γράφουν στον ιστότοπό τους «υποδεχόμαστε πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους διαβίωση για να τους υποστηρίξουμε υλικά και ψυχοκοινωνικά παρέχοντάς τους βοήθεια ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική τους επανένταξη».

Να υποθέσουμε ότι όταν έφτιαχναν αυτό το Κέντρο λειτούργησαν προληπτικά ή υστερόβουλα;

Λέτε τώρα πλέον ο ίδιος ο δήμος που ξεσπιτώνει ή αρπάζει τα μαγαζιά συμπολιτών μας να έχει λάβει μέριμνα για να τους υποδεχθεί στην συνέχεια στο Κέντρο του… για να τους προσφέρει αλληλεγγύη;

Τόση αναλγησία, ξεφτίλα και υποκρισία πλέον!!!

Η τοπική αυτοδιοίκηση συναγωνίζεται επάξια πλέον την κεντρική «κυβέρνηση» στην μνημονιακή κατρακύλα και προδοσία του λαού και της πατρίδας μας.

Και δεν είναι μόνο ο Δήμος Αθηναίων… απλά αυτός «σέρνει πρώτος τον χορό»… όπου τους ζουρνάδες βαρούν οι ξένοι και ντόπιοι δυνάστες μας!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου