Ο «μπροστινός»


Tου Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Στο διαδύκτιο, (https://www.newspepper.gr/seismos-sta-ellinika-soyper-market/?fbclid=IwAR2sYOA_GVS-EoHzLxIW-vlNR3KTnM1qQSz-KmpMC0BuH2gyDPK6lMBoFlU), κυκλοφόρησε η εξής είδηση, η οποία πέρασε στα ψιλά.

Ο εφοπλιστής Χατζηιωάννου, ετοιμάζει μία υπεραγορά (super market) στο κέντρο της Αθήνας, με πολύ φθηνά είδη διατροφής.

Διατείνεται μάλιστα πως θα έχουν τιμή 0,35-0,40 €

Θα ανήκει στην κατηγορία των easyfoodstores, που υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό.

Που είναι το περίεργο θα μου πείτε.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον κλάδο του εμπορίου και των τροφίμων, γνωρίζουν πως οι υπεραγορές, πέραν της καταπάτησης κάθε καταναλωτικού κανόνα, τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, την δημιουργία καρτέλ κ.λ.π, έχουν μεγάλα λειτουργικά κόστη.

Είναι αδύνατον στην σημερινή μορφή της αγοράς να υπάρξουν τρόφιμα με τελική τιμή 0,40, χωρίς να δημιουργήσουν οικονομικά προβλήματα στον ή στους ιδιοκτήτες.

Επί το λαϊκότερο, χωρίς να τους βάλουν μέσα οικονομικά.

Καθώς δεν μου αρέσει να καταπίνω αμάσητες κάποιες ειδήσεις, προβληματίστηκα λίγο περισσότερο.

Γιατί ένας εφοπλιστής  να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, την στιγμή που τα κέρδη που θα έχει ,αν έχει, σε έναν μήνα από την λειτουργία αυτού του καταστήματος, αντιστοιχούν ή είναι λιγότερα από ότι μιας μόνο  θαλάσσιας μεταφοράς;

Γιατί ένας επιτυχημένος, κατά γενική ομολογία, επιχειρηματίας, να επενδύσει σε πτωχευμένη και οικονομικά ελεγχόμενη χώρα;

Ποιός θα αγοράσει αυτά τα, αντικειμενικά, αθλίας ποιότητας προϊόντα;

Θα στοιβάξουμε και άλλους λάθρο ή νόμιμους φτωχοποιημένους στο κέντρο σε ένα νέο πείραμα τύπου Αγίου Παντελεήμονα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξία της γης και την αλλοίωση του πληθυσμού;

Κάπου αποσκοπεί. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα.

Μπορεί να είμαι και λάθος.

Ίσως οι καταιγιστικές εξελίξεις, των τελευταίων κυρίως ετών, άσκησαν καθοριστικά άσχημη εξέλιξη στο συνωμοσιολογικό μου εγώ.

Απευθύνθηκα λοιπόν στον ειδικό.

Μίλησα με καλό μου φίλο, χρόνια στο εμπόριο και δη στα τρόφιμα, με τεράστια εμπειρία, αλλά και σπουδές στον κλάδο.

Η άποψή του όχι μόνο επιβεβαίωσε τις σκέψεις μου, αλλά προχώρησε και περαιτέρω.

Αυτός φίλε είναι μπροστινός.

Καλύπτει άλλους, ήταν η απάντησή του.

Πάμε λοιπόν στον «λάκκο».

Ποιούς καλύπτει;

Η πιθανότερη εξήγηση είναι πως σε ένα με δύο χρόνια θα χρεοκοπήσει, έχοντας  πρώτα  καταστρέψει κάποιες Ελληνικές αλυσίδες, που χαλούν τα σχέδια μιας παγκοσμιοποιημένης και βαθιά ελεγχόμενης αγοράς, από τράστ του εξωτερικού π.χ Βασιλόπουλος.

Βέβαια ο τρόπος με τον οποίο θα περάσει η είδηση από τα δημοσιογραφικά, (ο Θεός να τα κάνει), γραφεία, θα είναι ο συνηθισμένος.

Έλληνας επιχειρηματίας-Νέα επένδυση-Σεβασμός στον, (φτωχοποιημένο), πολίτη-Σταγόνα αισιοδοξίας-Η ανάπτυξη έρχεται και άλλες τέτοιες μπαρούφες για το μεσημεριανό και βραδυνό φιλοθεάμων αφελές κοινό.

Φυσικά και δεν θα περάσει από το μυαλό του κάθε αφελούς που βλέπει τις ειδήσεις ως αντιβίωση στην υποτιθέμενη ασθένειά του, πως όταν επιβιώσουν μόνο τα μεγάλα τράστ, θα καθορίσουν τις τιμές που αυτοί θέλουν, οπότε αντίο τροφή, καλώς όρισες πείνα.

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου