Η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ασάνζ!


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η σύλληψη του Ασάνζ στο Λονδίνο και η προσπάθεια απέλασής του στις ΗΠΑ, γιατί ουσιαστικά έκανε τη δουλειά του, το “λειτουργήμά” του, συνιστά πολλαπλή και μαζική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που δείχνει πόσο πολύ ο δυτικός Καπιταλισμός έχει απομακρυνθεί από τις στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές, μεταβαλλόμενος μπροστά στα μάτια μας σε μια Ολοκληρωτική Δικτατορία του Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου. Μια εξέλιξη που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ακόμα και για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Αν δεν υπήρχαν ακόμα μεγάλα σύνολα με έναν σχετικό βαθμό αυτονομίας, όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα μας είχαν κλείσει, όσους διατυπώνουμε κάπως αιρετικές απόψεις, στο τρελλοκομείο. Δεν είναι αστείο αυτό, γιατί ήδη προετοιμάζουν το έδαφος με διάφορους ψυχιάτρους που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν τη διαφωνία ως ένδειξη ψυχιατρικής διαταραχής!

Ενδεικτικό του ότι ζούμε ήδη σε  sui generis μεν, πλην πολύ πραγματική, δικτατορία, είναι και το γεγονός πως κατάφεραν να αποκρύψουν ότι γίνεται μια ολόκληρη Επανάσταση, τα Κίτρινα Γιλέκα, στο κέντρο της Ευρώπης.

Γιια να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, κάτι τέτοιο δεν είχαν καταφέρει στον 19ο αιώνα ούτε οι δεσπότες της Ιεράς Συμμαχίας, που είχαν επιβάλλει μια απέραντη νύχτα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα νέα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τη σφαγή της Χίου, την Έξοδο της Μεσολογγίου γίνονταν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες όπως η Petit Journal.

Η σύλληψη του Ασσάνζ τον οποίο έχουν απειλήσει με θάνατο Αμερικανικοί επίσημοι συνιστά μια τεράστια απειλή για ότι απομένει από δημοσιογραφία και δημοσιογράφους στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής τα κύρια κόμματα εξουσίας της χώρας, όλο και περισσότερο παραρτήματα, σε ότι αφορά την αντίληψή τους για τον κόσμο, την εξωτερική και τη διεθνή τους πολιτική, της εδώ Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, που διαγκωνίζονται για την εύνοια του κ. Πάιατ, δεν αντέδρασε.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή όμως είναι, στο ζήτημα αυτό, η αιδήμων σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, που συμβαδίζει βέβαια και αυτή με τον ταχύτατο, εξαιρετικά εντυπωσιακό ιδολογικό και ηθικο-πολιτικό εκφυλισμό αυτού του κόμματος, που εκδηλώνεται δυστυχώς σε όλους τους τομείς. Ιδού τι σημειώνει σχετικά η Νεφέλη Λυγερού σε άρθρο της στο slpress.gr:

“Εντύπωση προκαλεί ότι παρά το κύμα συμπαράστασης, στην Αθήνα η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος. Παρ’ ότι πριν γίνει κυβέρνηση, τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει τον θαυμασμό τους στο πρόσωπο του Ασανζ, τον οποίο χαρακτήριζαν σύμβολο ελευθερίας και αντίστασης. Πλέον, όμως, είναι κοινό μυστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μοιάζει διατεθειμένος να δυσαρεστήσει τους Αμερικάνους, οι οποίοι και επιθυμούν την παράδοση Ασάνζ σε αμερικανικό έδαφος.

Η αλλαγή στάσης δεν πέρασε απαρατήρητη και στα σόσιαλ μίντια με χρήστες να κάνουν λόγο για «επιλεκτικές ευαισθησίες ΣΥΡΙΖΑ» και «άκρατη υποκρισία»”.

Να σημειώσουμε ότι αλγεινή εντύπωση έκανε και η σιωπή, τουλάχιστον μέχρι τώρα, για το θέμα του Μπέρνι Σάντερς, εταίρου του κ. Βαρουφάκη στην “Προοδευτική Διεθνή” που ανήγγειλαν ότι φτιάχνουν, από κοινού, ο Σάντερς συντηρικοποιείται ταχύτατα το τελευταίο έτος, πιθανώς ποβλέποντας στην στήριξη ισχυρών κέντρων του αμερικανικού κατεστημένου στην υποψηφιότητά του για υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου