Άκου να σου πω Όργανο…


Του  Δημήτρη Καρούσου

Με αφορμή το βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ από την προσαγωγή της γιαγιάς που πουλούσε τερλίκια… άκου να σου πω Όργανο δύο λόγια.

Κατ’ αρχάς δεν ξέρω ποιος παμπόνηρος (αφού μάλλον να σε υποβαθμίσει και να σε χρησιμοποιήσει ήθελε), σε βάφτισε Όργανο και μάλιστα της Τάξης και ποιος ηλίθιος εργατοπατέρας το δέχθηκε για λογαριασμό σου, αλλά νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να το αλλάξεις αυτό.

Αν κοιτάξεις στο λεξικό στη λέξη όργανο θα δεις 7-10 ερμηνείες. Οι περισσότερες αναφέρονται σε ουδέτερα ή πράγματα και μόνο στην 7η ή 8η ερμηνεία αναλόγως με το λεξικό θα δεις το εξής «όργανο=άνθρωπος που δρα κατόπιν εντολών χωρίς δική του πρωτοβουλία».

«Χωρίς πρωτοβουλία» ….όλο το νόημα, όλα τα λεφτά όργανο.

Στο σημείο αυτό άφησε με να σου συστήσω ένα άλλο Όργανο της Τάξης που η ανθρωπότητα, εσύ και εγώ του χρωστάμε την ύπαρξη μας, ευτυχώς αυτός την κρίσιμη στιγμή έδρασε σαν Άνθρωπος με κρίση και πρωτοβουλία και όχι σαν Όργανο.

Σου μιλώ για τον Stanislav Petrov, ένα Ρώσο αξιωματικό που το 1983, εν μέσω Ψυχρού Πολέμου πήρε μια αδιανόητα δύσκολη απόφαση και έσωσε την ανθρωπότητα από τον πυρηνικό όλεθρο.

Ο Petrov ήταν ο υπεύθυνος αξιωματικός παρακολούθησης των ραντάρ και όλου του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων με στόχο τα σοβιετικά εδάφη. Με άλλα λόγια ήταν ο άνθρωπος που θα πατούσε το κόκκινο κουμπί.

Στις 12:14 ακριβώς, στις 26 Σεπτεμβρίου ’83, άρχισαν να σημαίνουν όλα τα συστήματα συναγερμού· αρχίζουν να ηχούν οι σειρήνες, και στις οθόνες των υπολογιστών φαίνεται η ένδειξη: «επικείμενη πυραυλική πυρηνική επίθεση«.

Ένας πύραυλος είχε εκτοξευτεί από μία από τις βάσεις των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα ένας δεύτερος και ένας τρίτος και ένας τέταρτος και ένας πέμπτος.

Ο Άνθρωπος αυτός έβλεπε πέντε πυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους καθ’ οδόν προς την ΕΣΣΔ και μόλις 10 λεπτά για να πάρει μια απόφαση, καθώς ένας τέτοιος πύραυλος χρειάζεται 20 λεπτά να φτάσει στην Ρωσία και τα 5 λεπτά είχαν ήδη περάσει. Έπρεπε λοιπόν να ενημερώσει το Κρεμλίνο …

Έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι, εάν τους επεσήμανε αυτό που του επιβεβαίωναν όλα τα συστήματα, θα προκαλούσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

120 αξιωματικοί και στρατιωτικοί μηχανικοί, με τα μάτια καρφωμένα πάνω του, περιμένουν την απόφασή του. Και ευτυχώς για όλους μας ο Petrov δεν έδρασε σαν Όργανο δεν ακολούθησε πρωτόκολλα, αψήφησε διαταγές με κίνδυνο να εκτελεστεί αλλά έδρασε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και δεν πάτησε το κόκκινο κουμπί.

Πολλά χρόνια αργότερα αφού έλαβαν γνώση σχετικά με το γεγονός αυτό, ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία υπολόγισαν ποια θα ήταν η έκταση της καταστροφής, σύμφωνα με το οπλοστάσιο που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή αν ο Petrov πατούσε το κόκκινο κουμπί.

Το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα: τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήταν νεκροί, 3-4 δις άνθρωποι σώθηκαν άμεσα και έμμεσα από την απόφαση που πήρε αυτός ο Άνθρωπος εκείνο το βράδυ.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο από ματαιόδοξους που «καμώνονται» πως κάνουν κάτι σημαντικό, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν τους άλλους και τον πλανήτη, σε έναν κόσμο τόσο γεμάτο από δυστυχία, μικροπρέπειες, υπερτροφικά εγώ, απληστία και φιλοδοξίες, η ταπεινότητα αυτού του ανθρώπου και η αδιαφορία του απέναντι στη φήμη και την αναγνώριση, είναι πραγματικά συγκλονιστική», είπε ο Mattern.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον Petrov τον Mattern και την υπέροχη ιστορία διάβασε εδώ, ίσως το καλύτερο άρθρο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ για το θέμα αυτό .

Πες μου λοιπόν Όργανο πόσο σημαντικός και σπουδαίος νιώθεις που κοροϊδεύεις τη γιαγιά λέγοντας της «στράτα – στρατούλα» που της βάζεις τις φωνές επειδή δεν καταλαβαίνει τι της λες, αφού δεν μιλάει Ελληνικά, λέγοντας «Ελα ρε πο@@τη δεν το πιστεύω. Μην το κάνεις αυτό σου λέω»

Πες μου λοιπόν Όργανο πόσο σημαντικός και σπουδαίος νιώθεις που της “φτιάχνεις φάκελο “

Πες μου λοιπόν Όργανο πόσο σημαντικός και σπουδαίος νιώθεις που συνέλαβες μια γιαγιά 86 ετών που πουλούσε τερλίκια;

Πες μου λοιπόν Όργανο πόσο σημαντικός και σπουδαίος νιώθεις που ξεκινάς την κάθαρση οικονομική, εγκληματική ή όποια άλλη εσύ νομίζεις , από μια γιαγιά 86 ετών.

Μόνο μην μου πεις ότι είναι ο Νόμος ή ότι απλά κάνεις τη Δουλειά σου, γιατί θα σου πω….

Θα σου πω Όργανο, για τις ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα κάθε βράδυ από το Φαληρικό Δέλτα έως και το τέλος της Γλυφάδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Θα σου πω, για τους νταβατζήδες που τις πάνε και τις φέρνουν.

Θα σου πω, για το trafficking και ότι πολλές από αυτές μπορεί να είναι θύματα.

Εκεί δεν ισχύει ο Νόμος Όργανο;

Εκεί δεν έχεις Δουλειά Όργανο;

Γιατί αν σκεφτώ ότι νταβατζήδες και ιερόδουλες έχουν βρει κάποιο «Μαγικό Τρόπο» να είναι αόρατοι/αόρατες σε σένα Όργανο και ταυτόχρονα απολύτως ορατοί/ορατές στους πελάτες τους και σε όλους εμάς, τότε θα στεναχωρηθώ πολύ…

Προτιμώ απλά να σκέφτομαι ότι όταν συμβαίνουν όλα αυτά εσύ απλώς κοίταζες την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου.

Έτσι λοιπόν Όργανο όταν ξανά δεις μια γιαγιά 86 ετών να πουλάει τερλίκια ή χόρτα να είσαι σίγουρος ότι δεν το κάνει για να βάλει βενζίνη στη Lotus ή στη Maserati, το κάνει απλά για να ζήσει, όχι η ίδια, εκείνη έχει μάθει στα δύσκολα, για να βοηθήσει τα παιδιά της, τα εγγόνια της, για εκείνους παλεύει.

Να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και αν τη συλλάβεις δεν θα εκτιναχθεί το «ελατήριο της οικονομία» αφού το οικονομικό αποτύπωμα της γιαγιάς είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμο.

Να είσαι σίγουρος Όργανο, ότι μια γιαγιά που πλέκει μόνη της, που στέκεται σεμνά και ταπεινά δίπλα από ένα κάδο απορριμμάτων, μακριά από μαγαζιά και πουλά έστω και χωρίς άδεια δεν έχει τέτοια παραγωγική δυνατότητα ώστε να κάνει τεράστια ζημιά σε αυτούς που πωλούν παρόμοια προϊόντα με άδεια.

Να είσαι σίγουρος Όργανο ότι η γυναίκα που οδηγείς στο τμήμα είναι η Μητέρα κάποιου, η Γιαγιά κάποιου άλλου και στα 86 της χρόνια έχει χορτάσει ταλαιπωρίες, μην την έχεις λοιπόν χωρίς ούτε ένα μπουκάλι νερό για 12 ώρες στο τμήμα.

Να είσαι σίγουρος Όργανο ότι στο προτεκτοράτο του χρέους όπου ζούμε, υπάρχουν άλλα που πρέπει να διορθωθούν πρώτα, ξεκινώντας από τις κρύες και γεμάτες αδιαφορία ψυχές μας, για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και στους γύρω μας .

Έτσι λοιπόν Όργανο την επόμενη φορά που θα δεις γιαγιά να πουλάει τιρλίκια, χόρτα ή καστανά ή σαλεπιτζή να δουλεύει χωρίς άδεια, σκέψου ότι ζεις σε ένα προτεκτοράτο χρέους όπου όλα τα δημόσια έσοδα μεταφέρονται στη Γερμανία και σε παρακαλώ φέρσου περισσότερο σαν Άνθρωπος και λιγότερο σαν Όργανο, κύττα απλά την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που….

Και να θυμάσαι Άνθρωπος ίσον

Θα σου πω 2 από τις ερμηνείες που προτιμώ:

«άνω»+«θρώσκω» (αναπηδώ)+«όπωπα» (παρακείμενος του «ορώ», δηλ. βλέπω). Δηλαδή, αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω. Δηλαδή η πορεία του ανθρώπου προς την θέωση ή τον Θεό (όπως κι αν λέγεται αυτός).

Και από τον σοφότερο των ανθρώπων Σωκράτη στον Πλατωνικό διάλογο «Κρατύλος»

Η ερμηνεία ετυμολογία που προτιμώ:

«Σημαίνει τούτο το όνομα ο “άνθρωπος”: Ότι τα μεν άλλα θηρία ων ορά ͅουδὲν επισκοπεί ουδὲ αναλογίζεται ουδὲ αναθρεί, ο δε άνθρωπος άμα εώρακεν -τούτο δ’ εστὶ (το) “όπωπε”- και αναθρεί και λογίζεται τούτο ο όπωπεν. Εντεύθεν δη μόνον των θηρίων ορθώς ο άνθρωπος “άνθρωπος” ωνομάσθη, αναθρών α όπωπε»

Δηλαδή ότι ο «άνθρωπος» είναι το μοναδικό από όλα τα ζώα που μελετά, αναθρεί, συλλογίζεται δηλαδή το μοναδικό ον που παρατηρεί με μεγάλη προσοχή «αναθρεί ά όπωπε»

Με Αγάπη στα λέω σαν Άνθρωπος σε Άνθρωπο.

Αρχική Δημοαίευση : dimitriskarousos.com

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου