Η ΕΡΤ δεν ξανάνοιξε για να στηρίζει εγκλήματα πολέμου


Σχολιασμός του ιστολογίου 'Δρόμος ανοιχτός' : Όλοι όσοι βρεθήκαμε από τις πρώτες στιγμές, όταν "έπεσε το μαύρο" στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε όλες τις εγκαταστάσεις στην περιφέρεια, στο πλευρό των εργαζομένων για να υπερασπισθούμε το αίτημα για ανοικτή, δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι θα ζούσαμε το σημερινό της κατάντημα. 
Οι εργαζόμενοι που ίσως φοβούνται μήπως χάσουν τις εκπομπές τους και την εργασία τους αλλά και η ΠΟΣΠΕΡΤ, που τότε δέχθηκαν απλόχερα την αλληλεγγύη όσων εκείνων τις ημέρες έκαναν δεύτερο σπίτι τους την ΕΡΤ και ξενυχτούσαν για την περιφρούρηση των αγώνων τους, ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν και να μην ξεχνούν ότι η "δουλειά" τους, ο εργασιακός χώρος όπου βρίσκονται ίσως να μην υπήρχε αν η κοινωνία δεν τους στήριζε τότε μαζικά και δυναμικά. 

Όσοι βρεθήκαμε χθες έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να διαμαρτυρηθούμε, για το ξέπλυμα του Σιωνιστικού φασιστικού καθιεστώτος κατοχής της Παλαιστίνης που επιχειρείται με την φετινή διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ, βρήκαμε την σιδερένια πύλη ερμητικά κλειστή και αστυνομικούς να μας περιμένουν από πίσω ... Δυστυχώς το "μαύρο" στην ΕΡΤ, για την οποία αγωνιστήκαμε τότε, συνεχίζεται με ευθύνη και των εργαζομένων και της ΠΟΣΠΕΡΤ ... 

Εμείς δεν ξεχνάμε ... Ο αγώνας συνεχίζεται ...

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Για όσο διάστημα η διοίκηση της ΕΡΤ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την EBU, προετοίμαζαν την κάλυψη της Eurovision, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε περίπου 200 Παλαιστίνιους. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για εν ψυχρώ εκτελέσεις από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι αφού εντοπίσουν το θύμα τους λαμβάνουν σχετική άδεια από τον τοπικό διοικητή για να το δολοφονήσουν.

Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά, γυναίκες και νοσηλευτικό προσωπικό, που έδινε μάχη με το χρόνο για να σώσει άλλους τραυματίες. Χιλιάδες ακόμη Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν να ακρωτηριαστουν, καθώς λόγω του αποκλεισμού δεν μπορεί να παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα στα τραύματα που τους προκάλεσαν οι ελεύθεροι σκοπευτές.

Αν βέβαια όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν καθόλου την ΕΡΤ ίσως υπάρχουν μερικές πληροφορίες που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει έστω και μια τυπική αντίδραση. Αρκετοί από τους δολοφονημένους ήταν δημοσιογράφοι. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε και τις εγκαταστάσεις του πρακτορείου Ανατολή, για να πνίξει και τις τελευταίες φωνές που καλύπτουν την καθημερινή ανθρωποσφαγή.

Σιγή ιχθύος, όμως επικράτησε στο ραδιομέγαρο – εκτός από την τυπική αναφορά της είδησης. Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα στέκονται στα πόδια τους, χάριν στην αλληλεγγύη που εξέφρασαν για αυτούς δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, δεν βρήκαν μια κουβέντα για να συνδέσουν τις δολοφονίες συναδέλφων τους με τη μεγάλη φιέστα της Eurovision.

Προφανώς η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν ανοιχτά τα εγκλήματα του Ισραήλ.

Προφανώς οι ευθύνες έχουν και πιο συγκεκριμένα ονόματα, όπως αυτό του επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το διαγωνισμό και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, Δημήτρη Παπαδημητρίου ή της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων και αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Μαρίας Κουφοπούλου (διαβάστε την απόφαση με όλα τα ονόματα που επέλεξε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, Ιωάννης Δρόσος, για να στελεχώσουν την ομάδα εργασίας της Eurovision).

Προφανώς δεκάδες εργαζόμενοι ασφυκτιούν, θλίβονται και οργίζονται με αυτή την κατάσταση (και μας το εξέφρασαν με προσωπικά μηνύματα που έστειλαν στο site ζητώντας μας να μην τους κρίνουμε συλλογικά για τις αποφάσεις της διοίκησης).Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμη και παρουσιαστές που θα τολμούσαν να αμφισβητήσουν τη γραμμή του Νίκου Παππά και άλλων φιλοϊσραιλινών γερακιών της κυβέρνησης θα κινδύνευαν να χάσουν τις εκπομπές τους και να θαφτούν επαγγελματικά στα υπόγεια του ραδιομεγάρου.

Υπάρχει όμως και αυτή η ρημάδα η “κοινοτοπία του κακού”, την οποία μας δίδαξε η Χάνα Άρεντ. Η ευθύνη, δηλαδή, του καθενός από εμάς, όσο μικροί και αν είμαστε, για τα εγκλήματα που δεν θα μπορούσαν να έχουν διαπραχθεί αν δεν κάναμε “σωστά” τη δουλίτσα μας.

Κυρίως όμως, υπάρχουν συλλογικά όργανα, όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, που θα έπρεπε να έχουν βγει μπροστά και να εκφράσουν, αν υπάρχει, την οργή των εργαζομένων χωρίς να χρειαστεί κάποιος να σηκώσει μόνος του το βάρος – και να καρατομηθεί την επομένη από τον εκδικητικό μηχανισμό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Και η ΕΡΤ, που ποτέ δεν ήταν δημόσια – εκτός από τις ημέρες που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των εργαζομένων της – παρέμεινε ένα κρατικό όργανο της πιο μαύρης προπαγάνδας.

Μόνο που αυτή τη φορά το μαύρο καλύφθηκε με τα ροζ χρώματα από το φόρεμα της Κατερίνας Ντούσκα.

* Η φωτογραφία είναι μια θλιβερή (ιστο)σελίδα στην ιστορία της ΕΡΤ

Πηγή: INFO-WAR
Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου