Ο ''Διεθνιστικός τσαμπουκάς'' των ΜΚΟ ...

Φωτογραφία από AP
Του Περικλή Δανόπουλου

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι ΜΚΟ, διαχειρίζονταν απλώς τις μεταναστευτικές ροές. Τώρα πλέον διαθέτουν και πλοία, πιθανώς και αεροπλάνα. Και φυσικά αποφασίζουν ερήμην όλων, που θα "ξεφορτώσουν το εμπόρευμα''.  Ίσως σε λίγο να διαθέτουν και ισχυρούς μισθοφορικούς στρατούς, ώστε να δημιουργούν εστίες πολέμου, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν λόγοι. Ώστε το ''εμπόρευμα" να ανανεώνεται.

Το πλοίο της Γερμανικής ΜΚΟ, θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Όμως επέλεξε με ''διεθνιστικό τσαμπουκά'' την Ιταλία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα δημιουργούσε θέμα.

Δεν είναι ανθρωπισμός αυτό. Ανθρωπισμός, διεθνισμός και αλληλεγγύη θα ήταν, αν τα μέλη των ΜΚΟ, στέκονταν στην μέση των πολεμικών πεδίων, με στόχο να εμποδίσουν τους πολέμους. Να κινητοποιούνταν ενάντια στις πολυεθνικές, που λυμαίνονται τους πόρους των κρατών του τρίτου κόσμου,δημιουργώντας οικονομικούς μετανάστες. Αλλά χωρίς πολέμους, οι μισές ΜΚΟ θα έκλειναν.

Και σε ένα κόσμο με με λιγότερη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα έκλειναν και οι άλλες μισές.

Καλοπαιγμένο το θέατρο της ''καπετάνισσας ''. Αλλά κανείς νοήμων άνθρωπος δεν πείθεται, πως δεν είναι παρά μια ακόμα μπίζνα. Για να πάρουν θάρρος οι ενοχικοί ανθρωπιστές και να χτυπούν το κάρο, επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάϊδαρο ... το σύγχρονο επιδοτούμενο και σπονσοραρισμένο δουλεμπόριο.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου