ΗΠΑ σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου: Καλύπτουν επιθετικότητα Τουρκίας κατά Ελλάδας-Κύπρου


Κόλαφος για την Ελλάδα και την Κύπρο υπήρξαν οι δηλώσεις του Φράνσις Φάνον, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακούς πόρους.

Ο Φράνσις Φάνον σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου μετά τη σημερινή, Τρίτη 6/8, συνάντηση του με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα και απαντώντας σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τις ενέργειες της Τουρκίας επί της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε με περισσή υποκρισία και παγερότητα τα εξής:

Υποστηρίζουμε την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και αποθαρρύνουμε προκλητικές ενέργειες από οποιαδήποτε πλευρά“.

Ναι, καλά ακούσατε, ο Φράνσις Φάνον, κατ’ εξοχήν αρμόδιος των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε καν στην Τουρκία και πολύ περισσότερο δεν αποδοκίμασε την προκλητικότητά της και την ανοιχτή εισβολή και κατάληψή της επί της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου εκτελεί παράνομες γεωτρήσεις, αλλά και υπογράμμισε πως αποθαρρύνει προκλητικές ενέργειες από οποιαδήποτε πλευρά(!), λες και προκαλεί και η Κύπρος, λες και είναι προκλητικές και ενέργειες επί της Κυπριακής ΑΟΖ που προέρχονται εκ μέρους της νόμιμης Κυπριακής κυβέρνησης!

Το τραγικό είναι ότι στην Αθήνα αλλά και στην Λευκωσία καμώνονται ότι δεν ακούνε αυτές τις επίσημες δηλώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες καλύπτουν πλήρως την άνευ προηγουμένου και ορίων Τουρκική επιθετικότητα και εξομοιώνουν τον θύτη με το θύμα.

Ακόμα όμως πιο τραγικές είναι οι επιλογές Αθήνας και Λευκωσίας, οι οποίες πλήρεις αυταπατών και αδίδακτες από την ιστορία, ιδιαίτερα της μεταπολεμικής περιόδου, στηρίζουν την στρατηγική ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας στην συμμαχία και την ομπρέλα των ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια, στη δορυφοροποίηση προς το Ισραήλ.

Είναι όλα τούτα, όμως, μόνο αυταπάτες της ελληνικής κατεστημένης πολιτικής τάξης ή κάτι πολύ χειρότερο και πολύ πιο δολοφονικό για την Ελλάδα και το λαό μας;

Το θλιβερό είναι ότι την Τετάρτη (7/8) γίνεται στην Αθήνα τριμερής Σύνοδος για τα ενεργειακά θέματα στην Ανατ. Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Τι νόημα έχουν τέτοιες Σύνοδοι όταν την ίδια ώρα η Τουρκία εκτελεί σε δύο σημεία γεωτρήσεις μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, τη μία δυτικά της Πάφου και την άλλη ανοιχτά της χερσονήσου της Καρπασίας;

Τέτοιες Σύνοδοι με τους ιέρακες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ούτως ή άλλως επιζήμιες από κάθε άποψη, όταν πολύ περισσότερο διεξάγονται, εν μέσω Τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ σε κλίμα απάθειας και αδιαφορίας απέναντί τους, αντί της λήψης μέτρων για την ματαίωσή τους, δεν παίζουν κανένα άλλο ρόλο παρά να προσφέρουν ανέλπιστη νομιμότητα στους σχεδιασμούς της Άγκυρας, η οποία παρακολουθεί αυτές τις συνάξεις υπομειδιώντας ειρωνικά και περιπαικτικά για την κωμωδία και το θέατρο που παίζουν τα πιόνια των ΗΠΑ στην περιοχή και ιδιαίτερα τα άβουλα προτεκτοράτα τους, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Υ.Γ: Ενώ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ξανά τις αθλιέστατες κοκορομαχίες στη Βουλή για το ποιος προσέλαβε τις μεγαλύτερες στρατιές μετακλητών σε ένα παραλυμένο και διαλυμένο κράτος που διευθύνεται από τους εκάστοτε κυβερνητικούς κομματικούς στρατούς που το καταλαμβάνουν και για το ποιος άλωσε περισσότερο από τον άλλον για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και καρεκλοθηρικών βλέψεων τους δήθεν ανεξάρτητους θεσμούς, ενώ, λοιπόν, η Βουλή των Τσίπρα και Μητσοτάκη εμφανίζει αυτό το θλιβερό θέαμα με θλιβερούς κομπάρσους τα άλλα κόμματα της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ και από κοντά ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, συναινούν επί της ουσίας και στηρίζουν από κοινού, ανεξάρτητα από λεκτικές διαφοροποιήσεις τον μονόδρομο της υποτέλειας και δορυφοροποίησης της χώρας μας και της Κύπρου στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες εθνικές περιπέτειες, σε νέες εκχωρήσεις δικαιωμάτων και ενδεχομένως και σε εθνικούς ακρωτηριασμούς.

Μπορεί Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ να είναι χώρια στο αν πρέπει να μείνει ή να φύγει η κ. Θάνου, αλλά ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλο στην κούρσα που μετατρέπει Ελλάδα και Κύπρο σε παρακολουθήματα και αθύρματα των αμερικανοϊσραηλινών σχεδιασμών.

Ζήτω η νέα αποικιοκρατία σε μία παρακμάζουσα Αμερική και σε ένα Ισραήλ, που δεν είναι ικανό ούτε με την Χεζμπολάχ να τα βγάλει πέρα!

Ν.Ζ

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου