Αθλιότητες του πράκτορα του Γκουαϊδό στην Αθήνα: Θέλει να καταλάβει την πρεσβεία της Βενεζουέλας!


Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους, ο εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊδό (του πραξικοπηματία-αχυρανθρώπου των ΗΠΑ) στην Ελλάδα ζητά από την διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας την «ειρηνική αποχώρηση» της από το κτίριο της πρεσβείας στην Αθήνα!

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος« και στον Ιάσωνα Πιπίνη (πρόσφατα διορισμένο σύμβουλο του Κ. Μητσοτάκη επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής), ο Εδουάρδο Παρέδες επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο… «νέος πρέσβης» της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Χαρακτήρισε «εμπορικό ακόλουθο» το νόμιμο πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντες και ζήτησε από τους υπαλλήλους της πρεσβείας να υπαχθούν τώρα στη δική του δικαιοδοσία (!) «αν θέλουν να βρίσκονται εντός της νομιμότητας και εντός του Συντάγματος της Βενεζουέλας».

Συνεχίζοντας το όργιο προκλητικότητας και παραπληροφορόρησης, ο εκπρόσωπος του πραξικοπηματία πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Το κτίριο της πρεσβείας στην Αθήνα είναι έδαφος της Βενεζουέλας, της οποίας μεταβατικός πρόεδρος είναι ο Χουάν Γκουαϊδό κι εγώ αυτή τη στιγμή τον εκπροσωπώ. Πρέπει να συζητήσουμε για να βρούμε έναν ειρηνικό τρόπο, ώστε να λάβει τέλος και ο σφετερισμός της πρεσβείας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει προσωπικό στην Αθήνα που να σφετερίζεται την εξουσία».

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν ο Παρέδες και ο – κυβερνητικός σύμβουλος πλέον – Ι. Πιπίνης. Ο οικονομολόγος Παρέδες είναι εκπρόσωπος του αποτυχημένου πραξικοπηματία και πράκτορα των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό. Πρόκειται, με λίγα λόγια, για ψευτοπρέσβη, που δεν έχει απολύτως καμία δικαιοδοσία να διαπραγματεύεται στο όνομα της κυβέρνησης και του λαού της Βενεζουέλας.

Οι δε προκλητικές και παράνομες προτροπές του προς το προσωπικό της νόμιμης διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας να «υπαχθούν στη δικαιοδοσία του», αποτελούν άλλο ενα δείγμα της φασιστικής νοοτροπίας που χαρακτηρίζει την – υποκινούμενη από τις ΗΠΑ – αντιπολίτευση των πραξικοπηματιών της Βενεζουέλας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων: Τόσο της ΝΔ που έχει ξεδιάντροπα αναγνωρίσει ως «μεταβατικό πρόεδρο» τον πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδό, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τα «ήξεις, αφήξεις» και την υποκριτική προσήλωση της στην γραμμή της Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι των πραξικοπηματιών, οι κάθε λογής θλιβεροί αχυράνθρωποι των ΗΠΑ και της CIA, οι εχθροί του λαού της Βενεζουέλας, δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα.

Πηγή: atexnos.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου