Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα, κ. Κικίλια, Ζούμε στην εποχή των σκουπιδιώνΤου Γιάννη Περάκη

Δεν μας παραμυθιάζετε κ. Κικίλια, ότι φροντίζετε για την υγεία των Ελλήνων, με τον αντικαπνιστικό νόμο. Θα το ψηφίσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική σας ομάδα. Νάναι καλά το μαντρί και η «ελεύθερη» ψήφος των βουλευτών σας. Θα είναι ο «νόμος» που θα έχει ψηφισθεί απο το 23% του εκλογικού σώματος.

Οι διατάξεις του «νόμου» σας

Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους:
 • σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού,
 • σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης, εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.
 • στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής,
 • στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές,
 • στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,
 • στα παντός είδους κυλικεία,
 • στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων
 • Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Αυτή η παράβαση όπως και οι διοικητικές ποινές υπενθυμίζεται ότι φέρνει την υπογραφή του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού από τον Ιανουάριο του 2018, αλλά είχε παραμείνει στα χαρτιά καθώς δεν προβλεπόταν ποιος θα διενεργούσε τον έλεγχο. Τώρα ορίζεται ότι η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα.
Το πρόστιμο για την παράβαση της νομοθεσίας είναι 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Οι ελεγκτικές αρχές

Με τις εν λόγω διατάξεις ορίζεται ότι ο υπουργός Υγείας θα ασκεί την εποπτεία εφαρμογής των διατάξεων περί της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας. Αρμόδιες αρχές για τη διαπίστωση των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων, είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού), η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους, καθώς και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ..

Οι νέες διατάξεις απαγορεύουν επίσης τα εξής:
 • πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους,
 • τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και επιχειρήσεων αναψυχής,
 • κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4419/2016,
 • διαφήμιση και πώληση προϊόντων καπνού σε χώρους υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και στα κυλικεία των ιδρυμάτων και των υπηρεσιών αυτών,
 • πώληση προϊόντων καπνού και το κάπνισμα σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και παιχνιδιών τεχνητής νοημοσύνης και
 • κατανάλωση προϊόντων καπνού σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, σε κλειστούς χώρους ομαδικών αθλημάτων και κλειστούς χώρους αθλητικών εκδηλώσεων. Για κάθε παράβαση της παρούσας διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους διακοσίων (200) ευρώ στους παρανόμως καπνίζοντες και πεντακοσίων (500) ευρώ στους υπεύθυνους διαχείρισης των παραπάνω χώρων.
Το ψέμα σας έχει κοντά ποδάρια

Οι λόγοι:

 1. Εάν σας ενδιέφερε η υγεία των πολιτών αυτής της χώρας, θα υπήρχε «στο Νοσοκομείο του Ρίου καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής που ήταν είναι κλειστή από το 2017». Άλλωστε όλα τα περιστατικά από τις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλύπτονται από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όταν εκείνο εφημερεύει και από τα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτή ήταν η αιτία που κατέληξε η 52χρονη καθηγήτρια. Εάν ήσασταν «υπουργός υγείας» είχατε υποχρέωση να γνωρίζετε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς η διακομιδή τους σε καρδιολογική κλινική απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους.

 2. Εάν σας ενδιέφερε η υγεία των πολιτών αυτής της χώρας, θα εγκρίνατε την νοσηλεία του μικρού Ραφαήλ στο εξωτερικό παρά τις παρακλήσεις των γονιών του. Σας χρεώνουμε και τον ξεπεσμό της παράταξης σας με την ανάρτηση του αντιπροέδρου σας . Ο αντιπρόεδρος σας δημοσίευσε για άλλη μια φορά fake news, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Twitter, άρθρο με τίτλο «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του». Προκάλεσε δε την οργισμένη αντίδραση από της οικογένειας./

 3. Εάν σας ενδιέφερε η υγεία των πολιτών αυτής της χώρας, θα είχατε τσακιστεί να βρείτε το φάρμακο, για την ασθενή που «πέθανε σήμερα το βράδυ …3,5 μήνες άντεξε η γυναικα να σας περιμένει!!!!! γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια…», (Στουραιτη Κελλυ, ιατρός, ογκολόγος). Το βέβαιο είναι ότι δεν ευθύνεστε μόνο εσείς. Παρόμοιες ευθύνες έχει και ο «τσάμπα» μάγκας, ο προκάτοχος σας.

 4. Εάν σας ενδιέφερε η υγεία των πολιτών αυτής της χώρας, θα αυξάνατε τα κονδύλια για μή έχοντες λόγω μνημονίων και δεν θα διακόπτατε το 2020 την συγχρηματοδότηση των κοινωνικών συσσιτίων, φαρμακείων και παντοπωλείων.

Οι λόγοι της ψήφισης του «αντικαπνιστικού νόμου»

Ο βασικότερος λόγος είναι το βόλεμα των «δικών σας παιδιών». Εαν δεν το καταλαβαίνετε, να σας «βοηθήσουμε», το 20% μπόνους που θα δίνετε στα «όργανα της τάξης» για την σύλληψη των δραστών του «ιδιαίτερα απεχθούς εγκλήματος», των καπνιζόντων. Βαλθήκατε να τους μετατρέψετε σε «ελεύθερους επαγγελματίες», τρομάρα σας.

Αλήθεια η σύλληψη των δραστών της αποπλάνησης ανηλίκων τύπου Γεωργιάδη, με τι μπόνους θα τους ανταμείβατε;

Αλήθεια, ως «υπουργός υγείας» μπορείτε να μας πείτε, με το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες που ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% (350 εκατ. ευρώ επί 80%=280 εκατ. ευρώ) και χαρίζονται στον στο όμιλο Μαρινάκη, πλέον των 90 εκατ. του κ. Κοντομηνά που παραγράφησαν (σύνολο 370 εκατ. ευρώ), πόσα άραγε μηχανήματα θα αγοράζατε απαραίτητα για την λειτουργία των νοσοκομείων.

Δεν ευθύνεστε μόνο εσείς θα μου πείτε, αλλά είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης σας.

Εμείς θα πετάξουμε τα κουρέλια μας και θα βγούμε στους δρόμους φορώντας τα «καλά» μας. Για εσάς επιφυλάσουμε την θέση που σας αρμόζει στο «βάθρο» της ιστορίας».

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ


Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Εντελώς άσχετα με το κατά πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία μας,το κάπνισμα είναι μια ολέθρια συνήθεια,που καθιερώθηκε σε εποχές,που οι βλαβερές του συνέπειες δεν ήταν γνωστές.Και θα έλεγα,ότι είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός οι επιλογές,που έχουν να κάνουν με την υγεία κ τη ζωή του.Αλλά το κάπνισμα,σε αντίθεση με την κατανάλωση ουσιών κ αλκοόλ,βλάφτει κ ταλαιπορεί μαζί συνανθρώπους,που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους καπνιστές.Για το λόγο αυτό,για μένα είναι μια εγκληματική συμπεριφορά.Είναι σωστό,να καταργηθή κάποια στιγμή εντελώς το κάπνισμα.Η βλαβερή επίδραση άλλωστε δε βρίσκεται στη νικοτίνη,όπως πιστεύονταν,αλλά στις ουσίες,που παράγονται από την καύση.Οπόταν μπορεί ίσως να βρεθή ένας διαφορετικός τρόπος κατανάλωσης της νικοτίνης τέτοιος,που να μη θίγη άλλους ανθρώπους,που βρίσκονται μαζί με τους χρήστες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή