Γκουτέρες, δούρειος ίππος του Ερντογάν. Ξεφτιλίζει ΟΗΕ. Ίσες αποστάσεις από Τουρκία-Κύπρο


Πάντοτε, σχεδόν, οι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, υπηρετούσαν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

Φαίνεται, όμως, ότι ο νυν Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αποτελεί μια ωμή και κυνική εξαίρεση. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Μόνο ένας Γ.Γ που είναι υπαλληλικά αφοσιωμένος στα τουρκικά συμφέροντα θα μπορούσε με την Έκθεσή του να εξισώνει τόσο ωμά ως προς τις ευθύνες, την Τουρκία και τον θαλάσσιο Αττίλα-3 με την Κυπριακή Δημοκρατία και τις νόμιμες γεωτρήσεις της στη νομιμότατη κυπριακή ΑΟΖ και να θεωρεί εξίσου υπεύθυνες και τις δύο πλευρές για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατ. Μεσόγειο.

Όλα δείχνουν ότι, δυστυχώς, ο Α. Γκουτέρες έχει αναλάβει το ρόλο του Δούρειου Ίππου σε βάρος της Κύπρου και όλα δείχνουν κυρίως ότι υπηρετεί σχεδιασμούς πολύ ισχυρών διεθνών κέντρων και ότι επομένως η Κύπρος έχει για αυτά τα κέντρα προγραφεί και υποθηκευτεί.

Το ελληνικό και κυπριακό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορούν άλλο να έχουν “αυταπάτες” για τα καταστροφικά τεκταινόμενα και σχεδιαζόμενα στην Ανατ. Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο. Αν δεν αντιληφθούν ότι πρέπει σε απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους να ακολουθήσουν μια νέα αποφασιστική γραμμή και μια νέα πολυδιάστατη στρατηγική διεθνών σχέσεων, τότε γρήγορα θα βρεθούν ένοχοι και συνένοχοι μεγάλων εθνικών εγκλημάτων.

Ας μην θεωρούν ότι η “προδοσία” και η “ανευθυνότητα” του Ιουλίου του ’74 με τον Αττίλα-1 αλλά και τον Αττίλα-2 μπορεί με άλλους όρους να επαναληφθούν και να περάσουν χωρίς συνέπειες.

Η Έκθεση Γκουτέρες που ακολουθεί πρέπει να αφυπνίσει και να συνεγείρει τους πάντες. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ανάγκη από διαφορετική πορεία ετοιμότητας και αποφασιστικότητας και στροφή προς Ανατολάς!

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο ο Γκουτέρες μοίρασε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ανεπίσημα αντίγραφα της έκθεσής του για την πρόοδο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι είναι αβέβαιη η προοπτική για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Για τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων, ο κ. Γκουτέρες εξυπηρετώντας σκοπιμότητες ρίχνει κατά τραγικό υποκριτικό τρόπο την ευθύνη και στις δύο πλευρές σε θύτη και θύμα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι:

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους δύο ηγέτες να ενημερώσουν καλύτερα τις δύο κοινότητες σχετικά με τα περιγράμματα μιας διευθέτησης και να βελτιώσουν τις γενικές συνθήκες και την ατμόσφαιρα της διαδικασίας, το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω των αυξημένων εντάσεων εντός και γύρω από την Κύπρο και λόγω του ότι οι πλευρές διαφωνούν για τους όρους αναφοράς, παρατείνοντας το αδιέξοδο. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει καταβάλει επαρκείς προσπάθειες για να αποφύγει την περιττή ρητορική που έχει ενισχύσει περαιτέρω τον σκεπτικισμό του κοινού».

Σε ό, τι αφορά την Αμμόχωστο, η έκθεση αναφέρει ότι: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας επανέλαβε στις 4 Οκτωβρίου 2019 ότι δεν πρέπει να αναληφθούν μέτρα σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνα με τα ψηφίσματά του, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992)».

Τέλος, για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Γκουτέρες ξεπερνάει προκλητικότατα κάθε όριο μεροληψίας, μέχρι του σημείου της πλήρους αγνόησης κάθε κόκκου από το διεθνές δίκαιο γράφοντας ότι: «Παρακολουθώ με προσοχή τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες εντός και γύρω από την Κύπρο και με αυξανόμενη ανησυχία. Ζητώ εκ νέου από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση και να εξαλειφθούν οι εντάσεις»!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου