Σκάνδαλο: Ασυλία στους τραπεζίτες για το αδίκημα της απιστίας


Με τους νέους κώδικες και ειδικότερα τον Ποινικό Κώδικα, που τελικά κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, παρέχεται σκανδαλωδώς ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για το βαρύτατο κακουργηματικού τύπου αδίκημα της απιστίας, με βάση το οποίο θα πάψουν πλέον τα θαλασσοδάνεια που χορηγούν-δάνεια άνω των 240 χιλ. ευρώ– να διώκονται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα αλλά μόνο κατ’ έγκληση, δηλαδή κατά τεκμήριο μόνο μετά από μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας, πράγμα πολύ δύσκολο.

Η ιδιόμορφη αυτή ασυλία, την οποία θα κατέχουν μόνο οι τραπεζίτες, αφορά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν είτε θα διαπραχθούν στο μέλλον.

Η διάταξη αυτή αποτελεί ένα μεγάλο, πρωτοφανές και βαθιά αντισυνταγματικό, δώρο της κυβέρνησης της Ν.Δ και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη σε όλες τις διοικήσεις, τα διευθυντικά και μεγαλοστελέχη των τραπεζών, τα οποία μένουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο για μεγάλα δάνεια που έχουν δώσει (π.χ στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ) ή και που θα δώσουν στο μέλλον.

Αυτή η ασυλία, που παραγράφει και την κατάρρευση και ουσιαστικά πτώχευση των τραπεζών, έρχεται να καταδείξει το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και να δείξει, επίσης, με ένα απροκάλυπτο τρόπο ότι τα κατεστημένα κόμματα αποτελούν παραρτήματα του χρηματιστικού κεφαλαίου, που μαζί με τους διαπλεκόμενους ολιγάρχες, αποτελούν την πραγματική εξουσία της χώρας!

Κ.Λ

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου