Στη Χιλή δολοφονούν τη δημοκρατία… στην Ελλάδα;


Του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ

Εδώ και αρκετές μέρες βλέπουμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας η ιστορίες ανθρώπων από τη Χιλή,όπου έχουν βρει τραγικό θάνατο κάτω από περίεργες συνθήκες.

Δύο από τα πιο γνωστά περιστατικά είναι αυτό της μίμου Ντανιέλα Καράσκο,η οποία βρέθηκε να κρέμεται δεμένη και νεκρή από ένα φράχτη. τελευταία φορά που την είχαν δει ζωντανή ήταν κατά την ώρα της σύλληψης της,από τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις καταστολής.

Το επόμενο περιστατικό που έγινε γνωστό σήμερα (Κυριακή 24/11) ήταν η δολοφονία όπως φαίνεται,της φωτογράφου Αλμπερτίνα Μαρτίνεζ, η οποία βρέθηκε χτυπημένη και μαχαιρωμένη στο σπίτι της,από το οποίο έλειπαν η φωτογραφική της μηχανή ο υπολογιστής της και τα έγγραφα της.

Η Αλμπερτίνα καθημερινά ήταν στις διαδηλώσεις και μέσα από τις φωτογραφίες της έδειχνε σε όλους τους ανθρώπους την βία των ενόπλων δυνάμεων κατά του λαού.

Μια βία που όσοι την έχουμε ζήσει στο παρελθόν,η την έχουμε δει τον τελευταίο καιρό γύρω μας, μπορούμε να πούμε πως δεν μας είναι άγνωστη…απλά αντί για την Χιλή εμείς την ζούμε στην Ελλάδα της αυταρχικής και φιλο-ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη,όπου τα στελέχη της δεν αρκούνται απλά στην σιωπηλή στήριξη αλλά κάνουν και σχόλια του τύπου: «Αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μην πούμε πω πω το παιδί» ή » ξερονήσια για τους μετανάστες»

Μιας κυβέρνησης λοιπόν η οποία προωθεί και επιβάλει, την αστυνομοκρατία με κάθε τρόπο και μέσο,ακόμα και αυτό της ωμής βίας.

Αλήθεια,διαβάζοντας τώρα τελευταία όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολα μπορούν κάποιοι να περάσουν κάθε όριο;

Για σκεφτείτε λίγο…

Τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα βλέπουμε να πολιορκείται μια περιοχή,και συγκεκριμένα τα Εξάρχεια τα οποία είχαν δηλωθεί σαν «Στόχος» πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

Σε αυτή την περιοχή λοιπόν έχουν συμβεί πολλά.

Έχουν χτυπήσει αναίτια κόσμο.
Έχουν πετάξει δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους.
Έχουν προσπαθήσει να εισβάλουν σε μαγαζιά γεμάτα κόσμο.
Έχουν διαλύσει ειρηνικές εκδηλώσεις των κατοίκων.

Και έχουν στοχοποιήσει όπως φαίνεται, ανθρώπους που ζουν στην περιοχή και που εργάζονται σε ΜΜΕ,όπως έγινε με την Αννα Νίνη δημοσιογράφο του Omnia tv, που την περίμεναν έξω από το σπίτι της, και αφού της έκαναν έλεγχο της είπαν πως «Εσάς σας ξέρουμε έναν έναν» ανάμεσα σε άλλες προσβολές η τον δημοσιογράφο Μαριο Αραβαντινό,τον οποίο χτύπησαν 3 ΜΑΤαδες την ώρα που τραβούσε πλάνα για το Newsit όπου εργάζεται.

Επίσης, Έχουν βασανίσει ανθρώπους,όπως έγινε με τον Λάμπρο Γούλα,που χτυπήθηκε και βασανίστηκε ακόμα και σε σημείο σεξουαλικής παρενόχλησης…κάτι το οποίο βρήκε αρκετά διασκεδαστικό το στέλεχος της ΝΔ Κώστας Κεφαλογιάννης (Ξάδερφος του Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιαννη) ο οποίος σχολίασε χυδαία, μέσα από το Facebook το θέμα της παρενόχλησης.

Άλλες περιπτώσεις βασανισμών, ήταν αυτή με τον φοιτητή της σχολής Σταυράκου Θ.Μ. που χτυπήθηκε βάναυσα επειδή τραβούσε πλάνα με την κάμερα του, ή ακόμα και η περίπτωσή του του ζήση και της Ειρήνης που είναι το ζευγάρι των φοιτητών, που βασανίστηκε ανηλεώς από τα ΜΑΤ, λίγο πριν τους οδηγήσουν σε ένα υπόγειο γκαράζ μαζί με άλλα παιδιά για να τα φωτογραφίσουν παράνομα με τα προσωπικά τους κινητά οι δυνάμεις καταστολής.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα αυτά, δεν έχετε αρχίσει κι εσείς να αναρωτιέστε πόσο εύκολο είναι κάποια στιγμή να περάσει όλα τα όρια κάποιος διαταραγμένος τύπου Κορκονέα, που επειδή έχει ένα όπλο, ένα γκλομπ και μια ασπίδα νιώθει πως είναι κάποιος Θεός;

Δεν έχετε αρχίσει κι εσείς να νιώθετε πως δεν θέλουν απλά να καταστείλουν κάθε δημοκρατική φωνή η διαδήλωση, και πως μοναδικός τους στόχος είναι να τρομοκρατήσουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, περνώντας του το μήνυμα πως τώρα κουμάντο κάνει η νόμιμα παράνομη βία;

Και αν τα έχετε σκεφτεί αυτά,τότε σίγουρα θα έχετε σκεφτεί πως κάποιοι μπορεί να επιθυμούν να το κάνουν πιο ξεκάθαρο…θέλοντας ίσως να δουν και κάποιον νεκρό, γιατί μπορεί έτσι να πιστεύουν πως θα κλείσουν τον κόσμο μέσα στο σπίτι και πως αν σκοτώσουν…γιατί όλο αυτό που γίνεται (εύχομαι να βγω λάθος) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό…θα καταφέρουν να εδραιώσουν το φόβο,διαλύοντας έτσι κάθε αίσθημα αντίδρασης του λαού απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταστολή…

Άρα λοιπόν το ερώτημα που δημιουργείται είναι ένα…
Θα τους φοβηθούμε;

Πηγή: 3pointmagazine.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου